KWPN Tuigpaarden showen tijdens Friesian Proms in Leeuwarden

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN Tuigpaarden showen tijdens Friesian Proms in Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-20 12:42 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN, Overige

Afbeelding
Marieke Stolwijk-Scherpenhof met Kontiki. Foto door aniek1985

Tijdens de hengstenkeuring van het KFPS (Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden Stamboek) was een aantal tuigpaardrijders uitgenodigd om met hun KWPN-tuigpaarden een show te verzorgen in samenwerking met Friese paarden. Het werd een wervelende show begeleid door live muziek en prachtige lichteffecten.

De shows vonden plaats op donderdagavond 9 januari en vrijdagavond 10 januari. Er was steeds een combinatie van Friezen en tuigpaarden in de baan bij de presentatie van elke discipline zoals aan de lange lijnen, onder het zadel en aangespannen. Marieke Stolwijk-Scherphof bracht met de vos Kontiki (v. Eebert), winnaar van de competitie noord, een opvallende verschijning in de piste. Dat opvallende zit hem niet alleen in het feit dat het om een platenbonte vos gaat, opvallen doet Kontiki ook door zijn ijzersterke manier van bewegen. Kontiki werd ook onder het zadel geshowd. Maar niet minder opvallen deed het bijzonder luxe kampioensspan Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) van de familie Pos. In handen van Marcel Ritsma werden zij dit jaar kampioen en nu showde dit bijzonder edele en scherp van de vloer gaande span ook weer geweldig, ook aan de lange lijnen.

Drie KWPN-hengsten
Drie KWPN-hengsten maakten elk op verschillende wijze hun opwachting. Zo werd de hengst Icellie (v. Bocellie) van Rein Bosch aan de lange lijnen getoond. Met heel veel afdruk, kracht en ruimte in de bewegingen ging de bruine hengst extra van de vloer. Albert Lueks showde Ditisem (v. Roy M) van Jan Muggen voor de tweewielige wagen. Ditisem heeft er altijd zin in en dat straalt dan ook af van de wijze waarop hij zijn actievolle showt brengt, ook aan de lange lijn. Delviro HBC (v. Vulcano) van Jan Schep kwam onder het zadel en dat is vrij uniek. Lennard Hatzman was de ruiter en hij liet de zeer deftige Delviro, die aangespannen op nationaal ereklasseniveau presteert, extra van de vloer gaan.

Even oefenen
Harrie van Middelaar was reuze enthousiast over de samenwerking met het KFPS. “Het was geweldig om voor zoveel publiek onze tuigpaarden twee maal te mogen promoten tezamen met de Friese tuigpaarden. We hebben twee keer geoefend, de show zat heel strak in elkaar. Alles moet natuurlijk wel perfect lopen. De live muziek en de lichteffecten maakten de totale show heel bijzonder. De opening en de presentatie was ook heel mooi. Die werd gedaan door een TV bekendheid uit de serie ‘Goede Tijden Slechte Tijden ’namelijk Bertrie Wierenga. Ze speelt Shanti in die serie en ze opende de show gezeten op een fries.”

’s-Hertogenbosch
Op de KWPN Stallion Show, die plaats vindt van 29 januari t/m 1 februari in ’s-Hertogenbosch kan het publiek genieten van Friese paarden want de samenwerking zet zich daar voort. Een vijftal hele beste Friezen komt namelijk naar ’s-Hertogenbosch en zal daar in verschillende disciplines een topshow brengen.

Gerelateerd bericht:
[VN] [FOTO en VIDEO]Friesian Proms 5th Edition in beeld

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cherdenise, proudmama, xdesix, YandexBot en 16 bezoekers