Bokkers vertellen: Mar_jolijn

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 
Hannepan

Berichten: 798
Geregistreerd: 01-08-12
Woonplaats: Belgisch Limburg

Bokkers vertellen: Mar_jolijn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-20 21:37 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt
Bokt community

Afbeelding

Deze maand vertelt bokker Mar_jolijn over haar bezondere paardensport. Zij doet namelijk aan horseboarding. In dit interview vertelt zij daar meer over. Nieuwsgierig? Leer hieronder verder.

Voor de mensen die je nog niet kennen, stel jezelf eens voor.

Mijn naam is Marjolijn Hoetmer-Bode, instructrice, zadelmaker, ruiter, eigenaar van Measure the Pressure (bedrijf in drukmetingen met als specialiteit Hartslagmetingen bij paarden) en hier op bokt vooral bekend als deel van een Horseboardteam! Ik woon met mijn oogverblindende man Tim, licht demente shetlander Basje, wat schurftige kipjes en een koppel voor weightwatchers gezakte schapen in Noordwijk. Vlakbij het strand *D  Tevens zijn wij, ik moet 'wij' zeggen sinds we horseboarden, eigenaren van paard Camiel. Een donkerbruine ruin van 1.64m met een zeer... hoe zal ik het zeggen... 'uitgesproken' karakter, net als zijn baasjes. Ik rij wat dressuur, springen, cross en recreatief met hem en we zijn ook wel eens met dubbele lijnen, mentuig, grondwerk of vrijheidsdressuur in de weer.
Tim en ik zijn de oprichters en organisatie van Het Horseboarding Showteam. Maar zonder onze andere fantastische teams en diehard crew die overal mee helpen zouden we kansloos zijn!! _/-\o_

Horseboarden is een relatief onbekende tak van de paardensport, kun je even uitleggen wat het precies inhoudt?
Heel simpel uitgelegd; ik zit op mijn paard (en probeer daar met alle macht te blijven). Aan het zadel of het speciale zadeldek zit een harnas en hieraan hangt een touw met handvat, hier trekken wij een levensmoeie boarder mee voort. Die boarder staat op een mountainboard (let wel; zonder rem!! Maar hee, remmen is angst :D ) Er bestaat ook een variant van met skies, wakeboard, skeelers of een slee, maar het principe is hetzelfde! We rijden lekker wat strandritjes maar ook pittige shows en wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden staat er dan een parcours van pionnen (vergelijkbaar met vaardigheid met mennen) die je zo snel mogelijk moet zien af te leggen, zonder een poortje te missen. Hierbij zijn behalve snelheid ook tactiek en communicatie cruciaal! We racen dan tegen andere teams en de jury neemt de tijd op en checkt op fouten. Snelheden kunnen oplopen tot 55km/h en hierbij quote ik even een teamgenoot het is een "very fun way to get seriously injured"!! :')
Shows rijden we voornamelijk op (grote) paardenevenementen en halen dan ook schansspringen, rookfakkels en allerlei andere gekkigheid uit de kast! Onwijs gaaf om te doen en super trots op alle paarden! 

Afbeelding

Afbeelding


Hoe ben je begonnen met het horseboarden? Hoe lang doe je het nu al?
Dat heb ik aan mijn man (blijft potverdorie volwassen klinken om getrouwd te zijn) Tim te danken. Hij zag een paar jaar geleden een filmpje op internet en zei "Jaaa dit gaan wij doen!" en ik heb toen zijn temperatuur opgemeten, groentesoep voor hem gemaakt en gekeken of psychische hulp in ons basispakket zat.
Toen hij er na enkele dagen op terugkwam en het blijkbaar besmettelijk was, zei ik "ach waarom niet", even vergetend datons (er wordt over mijn schouder meegekeken) paard regelmatig in de 'flipmodus' ging, nog nooit iets had getrokken en soms al bokte als er een vlieg op zijn been dreigde te landen. Rem en stuur waren overigens ook nog in ontwikkeling. Toch zijn wij heel rustig begonnen met oefenen met dubbele lijnen, tijdens het rijden een lijn aan het zadel en Tim ging regelmatig mee hardlopen of skeeleren tijdens mijn buitenritjes op straat en skeelerde dan ook wel eens schuin en recht achter hem. Alles enkel met positieve bekrachtiging en nooit met dwang. Volledig volgens het motto van Camiel: Snoep is alles en als ik iets MOET, vertik ik het bij voorbaat }:0 Tsja, hij heeft groot gelijk! Maar op een gegeven moment hadden we alle 3 de smaak te pakken en waren we allemaal even enthousiast. Uiteindelijk hebben we zelfs op onze bruiloft geboard _O-

Afbeelding


We zijn enkele jaren geleden recreatief begonnen en zijn daarna wat demonstraties gaan rijden. Toen er een delegatie uit Engeland in Nederland een wedstrijdje kwam rijden onder het mom van 'dan hebben we een EK' zijn wij uitgenodigd en kwam hiermee het horseboarden wat meer op de kaart te staan in Nederland. In Engeland waren zij er al een tiental jaren serieus mee bezig, dus dat jaar deden wij meer mee voor de fun dan voor de winst en wat was het gaaf dus missie geslaagd. Het was een gezellig en spannend weekend en het smaakte naar meer. Zodoende zijn wij zelf wat meer demonstraties gaan rijden en van het 1 kwam het ander en nu rijden we internationale shows met het Horseboarding Showteam!

Afbeelding

https://boktimg.nl/img/m/79PRnd.jpgIs elk paard geschikt voor horseboarden? Leg uit

We hebben in ons showteam Quarterhorses (hengsten en merries), Kwpn-ers, een haflinger, een andalusier en een kruising hackneyxkwpn. Ja ik kan wel stellen dat ieder paard geschikt is om mee te boarden. We hebben inmiddels al heel veel verschillende paarden op training gehad en eigenlijk nooit 1 die het niet kon. Ik dacht zelf dat mijn eigen paard dit nooit zou kunnen en zie hier! 
Als je mij het ideale horseboardpaard laat beschrijven zou ik zeggen; bodemvast, snel, heet genoeg om te willen gaan, koel genoeg om te blijven luisteren, wendbaar en sterk! Maar het leuke is dat wij merken dat ieder paard zijn eigen specialiteit heeft en de meeste erg aan elkaar gewaagd zijn! 

https://boktimg.nl/img/m/VZzV5l.jpg

Hoe worden paarden getraind voor het horseboarden? Wordt er ook met de paarden gewerkt buiten het horseboarden (dressuur, springen,...)? Kan het horseboarden ook een aanvulling vormen op dat werk?
Horseboarden is loodzwaar; trekken en dragen tegelijk en daarbij flink wenden en gas geven. Dit bouw je natuurlijk voorzichtig op. Het belangrijkste is dat de basisconditie van de paarden goed is en dat ze in de basis goed getraind worden. Sterk, gezond en rechtgericht. Dit doen wij allemaal in onze eigen disciplines. Chip, het paard van team Rocket Power loopt bijvoorbeeld in het Z1 dressuur en in het Z springen en we hebben enkele westernpaarden die op het hoogste niveau reining hebben gelopen. Ook houden we ze goed in het hoofd door veel buiten te rijden en bijna alle paarden staan 24/7 in de weide of in elk geval overdag in gezelschap buiten, jaarrond. 
We boarden 1x per maand in het 'off seizoen', dan doen we wat basistraining en soms wat oefenen met stunts en in het showseizoen rijden we maximaal 3 shows per maand, en ondersteunen de paarden met voeding, equissage, sportmassages en nog veel meer. Dit is gelukkig preventief en echt ondersteund bedoeld, geen van onze paarden heeft ooit een horseboardgerelateerde blessure gehad. Je begrijpt wel dat dit nu onmiddelijk is afgeklopt op mijn tafel :P

Boarders daarentegen :') :

Afbeelding


Het horseboarden is bij mij en mijn held op sokken Camiel een enorme aanvulling geweest wbt kijkerigheid. Tijdens het horseboarden gaat er een knop om lijkt wel en hij neemt (letterlijk) het voortouw en sleept de boarden overal mee naartoe. Mijn gas, rem en stuur doen het beter met boarder achter me dan zonder! Sinds we dit zijn gaan doen is zijn focus en mijn zenheid tijdens het rijden enorm verbeterd. We begrijpen elkaar beter en ons wederzijds respect heeft een vlucht genomen! Het was onze missing link!

Afbeelding

Wat trekt jou zo aan in deze sport? En wat vind je het mooiste eraan?
De adrenaline, het enthousiasme van de paarden en het feit dat ik dit met mijn eigen vent en goede vrienden kan doen! 

Afbeelding


Wat zijn voor jou de hoogtepunten van wat je tot nu toe bereikt hebt? Zijn er ook dieptepunten?
Het was ontzettend bijzonder om een show te mogen rijden voor internationaal publiek bij de Military Boekelo vorig jaar, daar kwam ik al jaren als toeschouwer dus dat maakte het extra speciaal. Wat een happening! Ook de landbouwdag in Opmeer waar het publiek he-le-maal los ging was geweldig! Of het oorverdovende gekrijs van honderden kinderen bij de Paardenpraat evenementen van Britt Dekker.. TV opnames... Het breken van het wereldsnelheidsrecord (1 van onze teams tikte de 53,1 km/h aan) was ook allemaal waanzinnig. Maar ik denk dat de Frysian Proms daar nog net overheen gaat! Dit is een soort concertbeleving met het Friesche paard als middelpunt. Toch rijden er ook andere rassen mee, mits hun show 'bijzonder' is. Hier mochten we voor een uitverkochte hal een nummer van de Gibson Brothers illustreren, we reden met licht- en geluidseffecten, lampjes en zelfs vuurwerk.. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik de beginklanken van het nummer Cuba hoor (en ik ga gelijk scheetjes laten van de stress, want hoooooly wat was dat spannend!!)

Dieptepunten zijn er op het gebied van Horseboarden niet geweest, behalve wat tegenvallende bodems, muzikinstallaties die de geest gaven of wat gebroken onderdelen (van een board niet van een persoon) misschien..

https://boktimg.nl/img/m/ibI44T.jpg

Afbeelding
Geslaagde wereldrecordpoging op renbaan Duindigt


Het nieuwe jaar staat voor de deur. Heb je bepaalde doelen of vooruitzichten voor 2020?

Wij hebben een aantal fantastische shows op de planning staan zoals Horse Expo Flanders in Gent (Belgie) en een Open Nationaal Kampioenschap in Opmeer en 1 heeeeeeeeeeeeel bijzondere show waar ik nog niets over kan zeggen helaas, behalve dat het *\o/* *\o/* *\o/* is!!


Afbeelding

Afbeelding


Wat zou je op lange termijn nog willen bereiken?
Wauw, goede vraag. Heel blijven :')


https://boktimg.nl/img/m/1gQYKF.jpg
https://boktimg.nl/img/m/0pOxfw.jpg
https://boktimg.nl/img/m/vbDA1p.jpg

Stiekem worden we beroemd :jHoe zou je kunnen beginnen horseboarden als je hierin geïnteresseerd bent? Is er intussen al een bond in Nederland voor deze tak van sport?


We hebben getwijfeld een bond op te richten. Maar toen hebben we besloten dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen  :+ , bovendien hebben we ons meer toegelegd op het rijden van grote (inter-) nationale shows.
Er zijn wel een paar verenigingen/stichtingen in Nederland waar je lid van kunt worden of iets dergelijks (zoals Horseboarding NL en Horseboarding Holland). Dus die zou men natuurlijk kunnen benaderen. Wij organiseren heel af en toe open trainingen voor onervaren paarden of boarders dus als je onze website, instagram en facebook in de gaten houdt, zie je vanzelf onze shows, trainingen en lessen langskomen!

https://boktimg.nl/img/m/iLzHb8.jpg
Ik wens alle Bokkers en hun vrienden en familie een gezond, gelukkig en sportief 2020! <3

Marjolijn, namens het Horseboarding Showteam! http://www.facebook.nl/horseboarden http://www.horseboardingshowteam.nl


https://boktimg.nl/img/m/WW6DzO.jpg

Afbeelding

All that is gold does not glitter
Not all those who wander are lost
Insta: @red.manes
Bonita_Bon

Berichten: 3175
Geregistreerd: 12-09-07
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 12:20

Jaaaa! Ik vroeg me al af wanneer ze jou een keer zouden vragen! Heel gaaf wat jullie allemaal meemaken. Wat ik me nou altijd afvraag is hoe je als boarder zijnde kan remmen? Gas geven snap ik en sturen ook door je gewicht te verplaatsen denk ik maar dat remmen :?

Randa_bas

Berichten: 7
Geregistreerd: 13-01-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 15:38

Zo dan! Dit heb ik echt nog nooit gezien! Wat een tegekke discipline!

Zijn al jullie borders mannen? Zijn er ook vrouwen die dit doen? Denk dat het evenwicht in de paardwnport zoek is tussen mannen en vrouwen, dus dit is dan wel weer wat anders.

Waar treden jullie op?

Benoite

Berichten: 652
Geregistreerd: 27-05-14

Re: Bokkers vertellen: Mar_jolijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 16:16

Wat een leuk stukje.. Wist al een hoop maar toch leuk zo uitgebreid te lezen over jullie hobby /sport.
wel enigszins jammer dat niet alLe foto's het doen omdat er waarschijnlijk maar 15 zichtbaar mochten zijn

Not my monkey, not my circus!

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 18:25

Bonita_Bon schreef:
Jaaaa! Ik vroeg me al af wanneer ze jou een keer zouden vragen! Heel gaaf wat jullie allemaal meemaken. Wat ik me nou altijd afvraag is hoe je als boarder zijnde kan remmen? Gas geven snap ik en sturen ook door je gewicht te verplaatsen denk ik maar dat remmen :?


Haha ja leuk he!
De boarders hebben geen rem, zoals ik in het interview aangeef. Bij een mountainboard bedien je die nl met je hand en die handen hebben ze al vol. De remmen zijn er af gehaald. Letterlijk. Dus ik moet zorgen dat ik tactisch rem ~~}>
Stel dat mijn paard plotsklaps stilstaat, zou mijn boarder er in theorie bovenop kunnen knallen, maar dat is 1 van de eerste dingen die we trainen. Zorg dat je een exit hebt bij plotselinge stop. Iets wat overigens nooit voorkomt.
Ook de paarden kennen het als je toch tegen ze aan zou komen en staan ook in de bronbescherming voor het geval dat het zou gebeuren. Maar goed, in alle jaren nooit echt gebeurt (alleen om te oefenen)

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 19:27

Randa_bas schreef:
Zo dan! Dit heb ik echt nog nooit gezien! Wat een tegekke discipline!

Zijn al jullie borders mannen? Zijn er ook vrouwen die dit doen? Denk dat het evenwicht in de paardwnport zoek is tussen mannen en vrouwen, dus dit is dan wel weer wat anders.

Waar treden jullie op?


Merci!

Ja alle boarders van de vaste Showteams zijn mannen en er zitten vrij leuke exemplaren tussen <<) al zeg ik het zelf! Ja een keer wat meer kerels kan geen kwaad in de paarden! Het is dan ook heerlijk hun (soms iets te) nuchtere input te krijgen. Zit ik te stressen waar mn rode springschoenen zijn (terwijl ik ook andere kleuren bij me heb), zegt Tim doodkalm 'oh...ik ben mn board vergeten'

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 20:21

Benoite schreef:
Wat een leuk stukje.. Wist al een hoop maar toch leuk zo uitgebreid te lezen over jullie hobby /sport.
wel enigszins jammer dat niet alLe foto's het doen omdat er waarschijnlijk maar 15 zichtbaar mochten zijn


Dankjewel!
Ja een aantal foto's moesten in Link, gelukkig maar want anders had ik al mijn fotootjes doorgestuurd haha (zitten 13.000 foto's in mijn horseboard mapje)

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

hooi
Berichten: 324
Geregistreerd: 19-10-04
Woonplaats: Alphen a/d Rijn

Re: Bokkers vertellen: Mar_jolijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 20:30

Wat schrijf je leuk!
Dapper zijn jullie hoor, echt stoer dat jullie dit doen.

- als de liefde maar blijft winnen -

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 22:05

hooi schreef:
Wat schrijf je leuk!
Dapper zijn jullie hoor, echt stoer dat jullie dit doen.


Dankjewel <3

Ik vind het vooral mega stoer van de boarders, ik zou niet graag met ze ruilen! (Zie foto)

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Randa_bas

Berichten: 7
Geregistreerd: 13-01-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-20 23:36

Mar_jolijn schreef:
Randa_bas schreef:
Zo dan! Dit heb ik echt nog nooit gezien! Wat een tegekke discipline!

Zijn al jullie borders mannen? Zijn er ook vrouwen die dit doen? Denk dat het evenwicht in de paardwnport zoek is tussen mannen en vrouwen, dus dit is dan wel weer wat anders.

Waar treden jullie op?


Merci!

Ja alle boarders van de vaste Showteams zijn mannen en er zitten vrij leuke exemplaren tussen <<) al zeg ik het zelf! Ja een keer wat meer kerels kan geen kwaad in de paarden! Het is dan ook heerlijk hun (soms iets te) nuchtere input te krijgen. Zit ik te stressen waar mn rode springschoenen zijn (terwijl ik ook andere kleuren bij me heb), zegt Tim doodkalm 'oh...ik ben mn board vergeten'


Ow dat laatste {:)-:( wat grappig!
Ja zag ook op je site wat leuke foto'tjes van de mannen :9 whahaha denk dat ik jullie maar eens live moet bekijken

cp112

Berichten: 14297
Geregistreerd: 08-03-05
Woonplaats: Zuidwolde (Drenthe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 00:59

Leuk! Een van onze tinkers heeft 2x meegereden bij het wk in Ijmuiden en haar dochter, welke verkocht is, wordt ook fanatiek mee gehorseboard :D

Stal van 't Heideveld
' t Heideveld Horse Transport. Paardentaxi en internationaal transport.

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 09:00

cp112 schreef:
Leuk! Een van onze tinkers heeft 2x meegereden bij het wk in Ijmuiden en haar dochter, welke verkocht is, wordt ook fanatiek mee gehorseboard :D


Wat gaaf, mijn paard vind de zee niet tof (de branding niet) dus het wakeboarden slaan wij over :D maar onze andere teams doen dat weer wel!

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Lys_PPA

Berichten: 820
Geregistreerd: 30-09-19
Woonplaats: Limburg

Re: Bokkers vertellen: Mar_jolijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 09:17

Gaaf, dit zou ik ook nog wel een keer met mn vriend en paard willen doen! Hij vind wakeboarden en snowboarden enorm leuk dus we zouden een goede match kunnen zijn :D

Well that escalated quickly... :') 2017: Piet & Abby - 2019: Picasso - 2020: Bart & Kiran - 2021: Hannes

Volg mijn lieve minipaardjes op: https://www.instagram.com/miniaturehorse.abby.pietje/

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 10:47

Lys_PPA schreef:
Gaaf, dit zou ik ook nog wel een keer met mn vriend en paard willen doen! Hij vind wakeboarden en snowboarden enorm leuk dus we zouden een goede match kunnen zijn :D


Klinkt als een team! Het is onwijs leuk om met je vriend te kunnen doen, Tim is Camiel ook nóg leuker gaan vinden door het horseboarden <3
Hou onze site en Facebook in de gaten voor open trainingen of kijk even bij de andere organisaties.

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Lys_PPA

Berichten: 820
Geregistreerd: 30-09-19
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 12:19

Mar_jolijn schreef:
Lys_PPA schreef:
Gaaf, dit zou ik ook nog wel een keer met mn vriend en paard willen doen! Hij vind wakeboarden en snowboarden enorm leuk dus we zouden een goede match kunnen zijn :D


Klinkt als een team! Het is onwijs leuk om met je vriend te kunnen doen, Tim is Camiel ook nóg leuker gaan vinden door het horseboarden <3
Hou onze site en Facebook in de gaten voor open trainingen of kijk even bij de andere organisaties.


Doe ik zeker! Heb je fb pagina vanmorgen al op volgen gezet Ik ben wel benieuwd in welke regio je normaal gesproken trainingen geeft?

Well that escalated quickly... :') 2017: Piet & Abby - 2019: Picasso - 2020: Bart & Kiran - 2021: Hannes

Volg mijn lieve minipaardjes op: https://www.instagram.com/miniaturehorse.abby.pietje/

Nicje87

Berichten: 9397
Geregistreerd: 26-06-06
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Bokkers vertellen: Mar_jolijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 12:27

Wat schrijf je ontzettend leuk!

Denk niet in problemen, maar in oplossingen!
Strooigoed

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 12:47

Lys_PPA schreef:
Mar_jolijn schreef:

Klinkt als een team! Het is onwijs leuk om met je vriend te kunnen doen, Tim is Camiel ook nóg leuker gaan vinden door het horseboarden <3
Hou onze site en Facebook in de gaten voor open trainingen of kijk even bij de andere organisaties.


Doe ik zeker! Heb je fb pagina vanmorgen al op volgen gezet Ik ben wel benieuwd in welke regio je normaal gesproken trainingen geeft?


Ik zie dat je uit Limburg komt, daar komen wij niet. Wij trainen in hoofddorp, ijmuiden, zeewolde en noordwijk. Wel kennen we een paar meiden die in de omgeving van Tilburg trainen, wellicht kan je daar aanhaken (zij hebben natuurlijk de benodigde spullen)

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Lys_PPA

Berichten: 820
Geregistreerd: 30-09-19
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 13:01

Mar_jolijn schreef:
Ik zie dat je uit Limburg komt, daar komen wij niet. Wij trainen in hoofddorp, ijmuiden, zeewolde en noordwijk. Wel kennen we een paar meiden die in de omgeving van Tilburg trainen, wellicht kan je daar aanhaken (zij hebben natuurlijk de benodigde spullen)


Leuk, kun je me daar meer informatie over geven? Tilburg is maar een uurtje rijden (zonder trailer)
Noordwijk zou ook kunnen als het ooit in het weekend plaatsvindt, dan zou ik er een strandweekendje van moeten maken ;) ook niet verkeerd :')

Well that escalated quickly... :') 2017: Piet & Abby - 2019: Picasso - 2020: Bart & Kiran - 2021: Hannes

Volg mijn lieve minipaardjes op: https://www.instagram.com/miniaturehorse.abby.pietje/

cp112

Berichten: 14297
Geregistreerd: 08-03-05
Woonplaats: Zuidwolde (Drenthe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 13:11

Mar_jolijn schreef:
cp112 schreef:
Leuk! Een van onze tinkers heeft 2x meegereden bij het wk in Ijmuiden en haar dochter, welke verkocht is, wordt ook fanatiek mee gehorseboard :D


Wat gaaf, mijn paard vind de zee niet tof (de branding niet) dus het wakeboarden slaan wij over :D maar onze andere teams doen dat weer wel!
Haha die van mij vond het ook spannend eerst, had nog nooit zee gezien. Het wk was gelijk de vuurdoop :')


Afbeelding

Stal van 't Heideveld
' t Heideveld Horse Transport. Paardentaxi en internationaal transport.

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 14:15

Nicje87 schreef:
Wat schrijf je ontzettend leuk!


Dankjewel O:)

Had nog een boek over het boarden kunnen schrijven maar mensen moeten het ook nog willen lezen allemaal _O-

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 14:16

Lys_PPA schreef:
Mar_jolijn schreef:
Ik zie dat je uit Limburg komt, daar komen wij niet. Wij trainen in hoofddorp, ijmuiden, zeewolde en noordwijk. Wel kennen we een paar meiden die in de omgeving van Tilburg trainen, wellicht kan je daar aanhaken (zij hebben natuurlijk de benodigde spullen)


Leuk, kun je me daar meer informatie over geven? Tilburg is maar een uurtje rijden (zonder trailer)
Noordwijk zou ook kunnen als het ooit in het weekend plaatsvindt, dan zou ik er een strandweekendje van moeten maken ;) ook niet verkeerd :')


Ik pb je even!

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

pien_2010

Berichten: 30854
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 14:28

Wat een ongelooflijk leuk stukje. Ik had er nog nooit van gehoord. Mijn paard zou het heel gaaf vinden denk ik, maar dat gaat hem niet worden (zuid Frankrijk).
Vraagje, ik heb foto's vergroot en goed bekeken, maar ik kom er niet achter hoe nu de lijn aan het paard is bevestigd.

Veel succes en plezier hiermee. Het is echt leuke lol met je knol.

Mar_jolijn

Berichten: 428
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 17:21

pien_2010 schreef:
Wat een ongelooflijk leuk stukje. Ik had er nog nooit van gehoord. Mijn paard zou het heel gaaf vinden denk ik, maar dat gaat hem niet worden (zuid Frankrijk).
Vraagje, ik heb foto's vergroot en goed bekeken, maar ik kom er niet achter hoe nu de lijn aan het paard is bevestigd.

Veel succes en plezier hiermee. Het is echt leuke lol met je knol.


Dankjewel!

Het is ook niet een heel bekende discipline, gelukkig maar anders konden wij geen gave shows rijden :D

De lijn zit bij de westernzadels aan de achterzijde middels een vast touw bevestigd en bij de Engelse zadels dmv aan ruig om het zadel heen of aan een speciale pad vast. Ik ben heb zelf drukmetingsapparatuur en monitor de druk op de rug regelmatig, je moet oppassen hoe je alles vastmaakt om niet teveel piekdruk te veroorzaken.
Het is lol met je knol én man, wat kan ik nog meer wensen?

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

pien_2010

Berichten: 30854
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-20 18:23

Ik vind het heel erg leuk!! En inderdaad niets meer te wensen.

Bonita_Bon

Berichten: 3175
Geregistreerd: 12-09-07
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-20 21:17

Mar_jolijn schreef:
Bonita_Bon schreef:
Jaaaa! Ik vroeg me al af wanneer ze jou een keer zouden vragen! Heel gaaf wat jullie allemaal meemaken. Wat ik me nou altijd afvraag is hoe je als boarder zijnde kan remmen? Gas geven snap ik en sturen ook door je gewicht te verplaatsen denk ik maar dat remmen :?


Haha ja leuk he!
De boarders hebben geen rem, zoals ik in het interview aangeef. Bij een mountainboard bedien je die nl met je hand en die handen hebben ze al vol. De remmen zijn er af gehaald. Letterlijk. Dus ik moet zorgen dat ik tactisch rem ~~}>
Stel dat mijn paard plotsklaps stilstaat, zou mijn boarder er in theorie bovenop kunnen knallen, maar dat is 1 van de eerste dingen die we trainen. Zorg dat je een exit hebt bij plotselinge stop. Iets wat overigens nooit voorkomt.
Ook de paarden kennen het als je toch tegen ze aan zou komen en staan ook in de bronbescherming voor het geval dat het zou gebeuren. Maar goed, in alle jaren nooit echt gebeurt (alleen om te oefenen)Ow men! Geen rem :') okee, goed om te weten! Met bronbescherming bedoel je denk beenbescherming? Tenzij ze allerlei geheime agenda's hebben _O-


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Doedatje, GrapeshotBot, umptie en 14 bezoekers