Oktober 2019; Risky Business, megastrandrit en troostfinale

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9892
Geregistreerd: 20-04-16

Oktober 2019; Risky Business, megastrandrit en troostfinale

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-20 19:17 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community

Afbeelding
Foto door Marjo.

Stap voor stap komen we richting het einde van 2019 met onze terugblikken. Maar eerst kijken we terug op een bewogen oktober. Van het overlijden van Risky Business naar diverse ongelukken, tot weer interessante blogs.

Veel leesplezier gewenst!


Oktober, het was een heuze sportmaand voor de Nederlanders. Er werd veel gewonnen in diverse disciplines. Goud, zilver, brons. Niets werd de Nederlanders te gek. Zo was Nederland goed vertegenwoordigd in Le Mans bij de Grand Prix. Dubbele winst voor Zweistra. Eerst de GP, vervolgens de GP Special. Ook in de endurancewereld ging het goed. De Nederlands kampioenstitel ging in oktober naar Cadanza. Vervolgens deed TeamNL het goed in Boekelo en zorgden zij voor een oranje podium. Toch ging het niet altijd even goed. TeamNL kwam terecht in de troostfinale in Barcelona. Gelukkig wisten de springruiters zich daar te plaatsen als tweede.

Ook was er droevig nieuws te vinden op de voorpagina. Diverse bekende paarden hebben het niet tot november mogen halen. Wilke C en een paard van Edward Gal, namelijk Risky Business bereikten het nieuws met hun overlijden. Helaas ook droevig nieuws vanuit de rensport, want daar overleed een paard op de renbaan. Daar ontstond echter wel discussie over.

Verder was oktober een maand vol mooi, opmerkelijk, bijzonder nieuws en helaas ook waarin vuurwerk steeds meer een rol ging spelen. Ook gingen we van een megastrandrit op Calantsoog met ruim 450 friezen, naar een gewonde vrouw die tijdens deze rit viel. En dit was niet de enige val in deze maand. Ook een eventingruiter viel van zijn paard en raakte in coma. Gelukkig konden we deze maand ook melden dat hij uit zijn coma ontwaakte.

Niet alleen negatief, maar ook positief nieuws was er te vinden.De titel beste hoefsmid ging dit jaar naar Joshua Biersteker. Ook verscheen er een artikel over scheren. Maar ook de correspondenten, fotografen en de bloggers hebben weer gezorgd voor een mooi gevulde voorpagina, bijvoorbeeld een fotoverslag van Military Boekelo en een blog over een gelukkig paard.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Googlebot, midori en 8 bezoekers