September 2019; telefoongebruik, boogschieten en hulppony

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

September 2019; telefoongebruik, boogschieten en hulppony

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-20 20:02 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community

Afbeelding
Siem Budding.

Ondertussen zijn we alweer klaar om terug te blikken op de maand september. Een herfstmaand waar diverse eigenaren afscheid van hun paard hebben moeten nemen. Maar ook kijken we terug naar het WK aangespannen rijden, artikelen vanuit onze eigen vrijwilligers en leerden we meer over mobiel gebruik. Kortom, genoeg te lezen.

Veel leesplezier!


September was de maand waarin de herfst viel. En de maand waarin Horse-Event weer een rol speelde. Helaas is het niet altijd mooi weer in de paardenwereld. Een jonge Australische jockey overleed in september bij een training. Een val van haar paard werd haar fataal. En meer droevig nieuws verscheen er in september. Keurhengst Apache werd ingeslapen om hem de gevolgen van hoefbevangenheid te besparen. De hoeveelheid pijn en geen zicht op goed herstel, deden de eigenaren besluiten om hem niet verder te laten lijden.

Gelukkig was er ook genoeg beter nieuws te lezen. Voor het WK Tweespannen werden alle Nederlandse paarden goedgekeurd. En dat was maar goed ook, want de Nederlanders deden het geweldig tijdens het WK. Onze eigen Melanie van de Bunt, MelanieB hier op bokt, heeft Nederland naar de tweede plek geschopt. Prachtige prestatie. En dat was niet de enige winst voor Melanie in september. Ze won ook nog eens goud op de Hippiade.
En er was meer positief sportnieuws voor de Nederlandse paardenliefhebbers. Zo werd het Nederlandse jeugdteam endurance zesde op het WK, eindigde Mark Houtzager vijfde in St. Tropez tijdens de GCT Grand Prix en werd er een nieuw wereldrecord gezet tijdens Horseboarding op Duindigt. En niet te vergeten, Siem Budding, beter bekend als HbarcherSiem hier op bokt, werd derde op het EK boogschieten in Polen. In november hadden wij een interview met deze talentvolle ruiter.

Bijzonder en opvallend nieuws was ook wel te bekennen in september op de voorpagina. Volgens Dier&Recht blijken er tienduizenden paarden alleen in de wei te staan. Maar alleen is niet altijd alleen, bleek toen een minipaard vloog mee in het vliegtuig als hulpdier. Verder kwamen we wat meer te weten over mobiel gebruik op het paard en op de wagen. Er verscheen een artikel die ons ging uitleggen hoe dit qua regelgeving nu zit.

De nieuwsredactie heeft in september diverse informatieve artikelen gegeven. Nieuws vanuit andere nieuwssites, maar ook vanuit onze eigen vrijwilligers werden er leuke interessante topics geplaatst. JoSav vertelde bij de correspondenten over een bijzondere ruitersport en vertelde Katja over het belang van zelfvertrouwen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Blue_Monday
Berichten: 581
Geregistreerd: 28-05-17

Re: September 2019; telefoongebruik, boogschieten en hulppony

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-20 20:04

Huh maar het is al januari :+

PowerOfZoef

Berichten: 860
Geregistreerd: 05-05-16
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-20 21:03

Beetje laat :+

Queeny
Ulkje
Cooper
DessaAntwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, LvA, Noraafjord, Piera en 5 bezoekers