4 Gelderse en 8 springhengsten naar tweede bezichtiging

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

4 Gelderse en 8 springhengsten naar tweede bezichtiging

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-19 16:54 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Vandaag is de eerste bezichtiging van start gegaan met de Gelderse en de eerste springhengsten. Iets minder dan de helft van de hengsten kon geselecteerd worden voor de volgende ronde, waaronder diverse genetisch interessante hengsten.

Voor het eerst vond het ochtendprogramma, de exterieurbeoordeling op het straatje, ook in de Willem Alexanderhal plaats. “We hebben het straatje op de korte zijde van de bak gelegd, zodat het voor het publiek allemaal goed te volgen is. Qua exterieur en correctheid was het een gemiddelde dag, zonder grote bemerkingen”, vertelt hengstenkeuringscommissievoorzitter Cor Loeffen.

Genetisch interessant
Er werd gestart met de zeven Gelderse hengsten, waarvan er vier zijn geselecteerd voor de tweede bezichtiging. Twee afstammend van de Gelderse verervers Alexandro P en Wilson, twee van de dressuurhengsten Glamourdale en Expression. In het kader van de eerste bezichtiging lieten ze een aantal sprongen zien. Vervolgens verschenen er 19 springhengsten in de baan, waarvan er acht groen licht hebben gekregen. “Een duidelijk pluspunt van deze eerste dag is dat we een mooi aantal hengsten hebben kunnen selecteren die uit goede moederlijnen komen. Moederlijnen waaruit al veel sportpaarden zijn voortgekomen. Het was geen dag met echte uitschieters naar boven, maar wel een koppel paarden die exterieurmatig acceptabel zijn, genetisch interessant zijn en een ruim voldoende verrichting lieten zien. Hengsten die we graag in de tweede bezichtiging opnieuw zien”, vertelt Cor Loeffen. De hengsten stammen af van uiteenlopende, voornamelijk buitenlandse hengsten. Vererver Stakkato Gold kreeg twee zonen door naar Den Bosch.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: assebassie, Googlebot, Ubermetrics en 10 bezoekers