KWPN: Twee springhengsten via herkansing aangewezen

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: Twee springhengsten via herkansing aangewezen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-19 23:15 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN


Vandaag was de eerste zadelpresentatie van de driejarige dressuur- en springhengsten die op de KWPN Stallion Show dit voorjaar zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Tijdens de zadelpresentatie worden de hengsten onder het zadel getoond om de hengstenkeuringscommissie een eerste indruk te geven over de ontwikkeling onder het zadel en de mate van rijdbaarheid.

Naast de aangewezen hengsten, meldden zich ook vier springhengsten voor de herkansing onder het zadel. Deze hengsten zijn afgewezen tijdens de eerste, tweede of derde bezichtiging en krijgen zo nog een kans om in te stromen voor dit najaarsonderzoek. Daarnaast werden ook nog twee niet eerder aangeboden hengsten getoond, Twee van de springhengsten die voor de herkansing kwamen zijn vandaag aangewezen voor het verrichtingsonderzoek:

> Cat. No 118: Lifestyle (F-One USA uit Cassionata van Cassini I) van fokker Comb. Aaldering Swelheim uit Loosbroek

> Cat. No 192: Lazzaro (Homerun uit Verisja ster sport-spr van Numero Uno,) van fokker en geregistreerde R. Bril uit Westendorp en Th.H.W. Ten Brinke uit Varsseveld

Bij de dressuurhengsten werd één hengst aangeboden voor de herkansing onder het zadel en één hengst was nog niet eerder aangeboden. Geen van deze twee hengsten werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Een hengst kan dan op drie momenten worden aangeboden voor het verrichtingsonderzoek: het voorjaar waarin hij wordt aangewezen, het najaar daaropvolgend en het voorjaar waarin de hengst vier jaar wordt.

De zadelpresentatie werd vandaag goed bezocht, vele mensen kwamen naar Ermelo om een kijkje te nemen. Vanaf morgen start de eerste bezichtiging en wordt begonnen met de hengstenselectie voor de KWPN Stallion Show 2020.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, ElCid, Facebook, maaikemuis, RianneH en 10 bezoekers