Succes voor Nederlandse enkelspanmenners in Pau

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9844
Geregistreerd: 20-04-16

Succes voor Nederlandse enkelspanmenners in Pau

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-19 17:31 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Aangespannen rijden


In het Zuid-Franse Pau hebben de Nederlandse enkelspanmenners goede zaken gedaan in de 4* wedstrijd. Rudolf Pestman werd tweede in het eindklassement en het Nederlandse team knap derde.

Het Nederlandse team bestond uit Rudolf Pestman, Saskia Siebers en debutant Joop Gommers. Na de dressuur stond Pestman derde, Siebers tiende en Gommers knap zevende.

“Rudolf reed een correcte proef. We hadden zijn paard Diesel misschien iets scherper moeten maken, maar dat was een keuze die je maakt met deze bodem. Ik ben over alle drie de menners goed tevreden. Ze hebben gepresteerd naar hun mogelijkheden”, vertelt bondscoach Ad Aarts.

Na de dressuur stond het oranjeteam op de derde plaats in het landenklassement dat werd aangevoerd door Frankrijk. In de vaardigheid bleef Pestman foutloos. Gommers en Siebers tikten beide een balletje van de kegels, maar behielden hun top tien klassering. In de marathon wist Rudolf Pestman dankzij een goede rit op te klimmen naar de tweede positie. Saskia Siebers reed ook een fijne marathon waarmee ze haar tiende positie wist vast te houden in het eindklassement. Voor Joop Gommers verliep het afsluitende onderdeel minder succesvol. Hij kiepte om in hindernis zes, maar gelukkig kwamen menner, groom en paard met de schrik vrij.

De eindoverwinning ging naar de Belgische Laure Philippot, Frankrijk won de landenwedstrijd.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bernoe, ElCid, leestmee, SassyMoon, ual_95 en 23 bezoekers