Pensionstal Zeggezicht en Equilin winnen Hip Awards

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9884
Geregistreerd: 20-04-16

Pensionstal Zeggezicht en Equilin winnen Hip Awards

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-19 22:25 Tip de Nieuwsredactie

Horse Event
Welzijn
Ingezonden door Denise04

Op vrijdag 13 september zijn tijdens Horse Event in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen de HIP AWARDS uitgereikt. Dat gebeurde tijdens De Hippische Ondernemer Dag, waarvoor ruim 500 hippische ondernemers naar Horse Event waren gekomen. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Humberto Tan werden de awards uitgereikt aan Pensionstal Zeggezicht uit Terheijden en Equilin paardenvoeders uit Oldenzaal.

Hippische Ondernemer
De HIP Award voor de Hippische Ondernemer van het Jaar werd voor de 15e keer uitgereikt en ging dit jaar naar Pensionstal Zeggezicht uit Terheijden. Dat bedrijf werd door de vakjury gekozen uit drie genomineerde paardenbedrijven vanwege de vernieuwende aanpak. Met veel passie en liefde voor het vak is het ondernemerspaar Ronald en Daniella Lievens op professionele wijze ingesprongen op een veranderende visie op paardenhuisvesting bij een groeiend aantal paardeneigenaren. Die vragen steeds meer om sociale stalling en dagelijkse weidegang, waarbij de paarden zo veel mogelijk contact met elkaar hebben. Zeggezicht beschikt daarvoor over een uniek aanbod in weidesystemen. Op basis van een duidelijke visie trekt Pensionstal Zeggezicht een doelgroep die bewust op zoek is naar een betere balans in omgang en houden van paarden. De jury was onder de indruk van de manier waarop dit bedrijf zich gemanifesteerd heeft en inspeelt op een steeds groter wordende behoefte. Stal Zeggezicht ontving een cheque van 2500 euro van Knegt Tractors en ABAB advies twv 2500 euro. De Publieksprijs werd gewonnen door Manege de Stap, dit bedrijf vormt een ‘veilige’ haven voor een re-integratie programma. Dit is voornamelijk gericht op probleem jongeren die middels coaching in omgang met paarden met succes hun plekje in de maatschappij herwinnen. Zij ontvingen van Agradi een shop te goed van 2500 euro.

Hippische Toeleverancier
Het bedrijf Equilin, leverancier van innovatief paardenvoeder, kreeg de HIP Award in de categorie ‘Hippische Toeleverancier van het Jaar’. De jury heeft gekeken naar onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter. Ze beschouwd de uitverkiezing dit keer vooral als een aanmoedigingsprijs. Equilin paardenvoer ontwikkelt veterinaire voeding ter preventie van ziekten en ter ondersteuning van het herstel. Equilin viel bij de jury op door een duidelijke strategie. Middels het boek het ‘nieuwe voeren’ wordt goed ingesprongen op de behoefte van de doelgroep op basis van een wetenschappelijke onderbouwing. Hiermee toont eigenaresse en veterinaire Annette van Weezel Errens lef door voorbij te gaan aan hoe we het al jaren doen. De toevoeging van nieuwe kennis zorgt voor innovatie, wat middels deze prijs beloond wordt!

Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) is een samenwerkingsverband van de grote organisaties in de paardenwereld en de opleidingsinstanties Aeres en HAS Den Bosch. De prijsuitreiking vond plaats ten overstaan van ruim 500 paardensport professionals die deelnamen aan het jaarcongres van de FNRS. De jury van beide verkiezingen bestond uit Ton Corbeau (hoofdredacteur van de Hippische Ondernemer), Andries van Daalen (voorzitter KWPN), Cees Roozemond (voorzitter KNHS), Peter van der Veeken (ABAB accountants) en Monique van Hal (Bieman de Haas).

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers