Hoog niveau bij finales KNHS-Dressuurcompetities

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9593
Geregistreerd: 20-04-16

Hoog niveau bij finales KNHS-Dressuurcompetities

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-19 15:23 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht KNHS
Dressuur

TOLBERT (KNHS) – In Tolbert zijn de uitgestelde finales van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup en de KNHS-Felix Hippisch Cup verreden. De overwinningen gingen naar Daphne van Peperstraten (Young Riders), Marten Luiten (junioren) en Evi van Rooij (pony's).

Oorspronkelijk stonden de finales van de dressuurcompetities voor de jeugd gepland op 8 juni bij De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland. Door de weersomstandigheden werd toen besloten geen risico te nemen en de wedstrijd af te gelasten. Dit weekend konden bij de HJC Manege in Tolbert de finales alsnog verreden worden. Overdag reden de ruiters hun eerste proef, in de avonduren reden de besten een kür.

Opstap naar meer
Monique Peutz, bondscoach van de Junioren en Young Riders, is heel enthousiast over de wedstrijd. “In alle drie de finales hadden we een ervaren kopgroep die sterk reed en liet zien steeds weer progressie te maken. De competitie biedt het hele seizoen mooie wedstrijden op super locaties. Niet alleen voor de top is de competitie zeer waardevol, ook voor de groep ruiters die daar nog niet bij hoort is de competitie zeer leerzaam. De ruiters kunnen door te kijken naar elkaar veel leren en ontdekken waar ze staan tussen al hun leeftijdsgenoten. Vaak geeft de aanwezigheid van bondscoaches en topruiters ook net iets meer druk, ook daar moeten ruiters mee om leren gaan. De gehele competitie biedt absoluut een opstap naar meer.”

Topscore
Bij de Young Riders werd de eerste proef gewonnen door KNHS Talententeamlid Thalia Rockx met haar Gerda Nova de la Fazenda. In de kür reed zij wederom een sterke proef, maar ontstond er bij haar relatief onervaren paard toch wat spanning. Daar maakte Daphne van Peperstraten met haar zeer ervaren Greenpoint’s Cupido dankbaar gebruik van. Met een topproef scoorde de combinatie maar liefst 78.875%. Monique Peutz vertelt enthousiast: “Thalia reed echt van begin tot eind een geweldige eerste proef. Daphne reed ook heel sterk, maar kreeg een foutje in de wissel. In de kür reed Daphne zeer sterk foutloos naar een topscore. Het zijn twee zeer getalenteerde amazones die ook volgend jaar nog Young Rider zijn, ik kijk met vertrouwen naar de toekomst”, laat Peutz weten. Met haar paard Gerda Nova de la Fazenda werd Thalia ook nog derde in de finale.

Twee keer winst
Met twee afgetekende overwinningen ging de zege bij de Junioren naar favoriet Marten Luiten. Luiten rijgt dit jaar de zeges met zijn Fynona aan elkaar. “Marten stak erbovenuit”, vertelt Monique Peutz. “In de gewone proef was het al heel goed en in de kür deed hij er nog een schepje op. Hij heeft er hard aan gewerkt om in het drafgedeelte zijn paard nog meer gesloten te kunnen houden, en dat kan hij in de proef ook steeds beter laten zien. Hij gaat nu verder trainen richting de Young Riders.” Op plaats twee en drie kwamen Micky Schelstraete en Sanne van der Pols. “Dat zijn twee nog jonge meiden die met veel gevoel rijden. Beiden mogen gezien hun leeftijd nog bij de pony’s uitkomen, maar hebben gekozen voor de Junioren. Ondanks hun leeftijd hebben ze ook al veel ervaring. Micky reed al diverse EK’s bij de pony’s en Sanne was al zeer succesvol bij de Children en dit jaar bij de junioren. Je ziet aan alles dat ze daar enorm veel profijt van hebben en dat is super om verder mee te werken.”

KNHS-Felix Hippisch Cup
In de finale van de KNHS-Felix Hippisch Cup, de dressuurcompetitie voor de beste ponycombinaties van Nederland ging de overwinning afgetekend naar Evi van Rooij. De amazone won beide proeven met haar King Stayershof Jango en bleef daarmee in het totaalklassement de concurrentie ruim voor. Lara van Nek liet zien wat ze kan en wist haar fijne pony’s naar de tweede en derde plaats in het klassement te rijden.

Uitslagen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup
Young Riders:
1. Daphne van Peperstraten (Oude Tonge) – Greenpoint’s Cupido, 151.081
2. Thalia Rockx (Roosendaal) – Golden Dancer de la Fazenda, 147.334
3. Thalia Rockx – Gerda Nova de la Fazenda, 145.789

Junioren:
1. Marten Luiten (Winschoten) – Fynona, 151.038
2. Micky Schelstraete (Gemonde) – Grand Charmeur, 142.705
3. Sanne van der Pols (Abbenbroek) – Excellentie, 138.86

KNHS-Felix Hippisch Cup:
1. Evi van Rooij (Sint Michielsgestel) – King Stayerhof’s Jango, 148.137
2. Lara van Nek (Wijdewormer) – Brouwershaven Nairobi, 143.560
3. Lara van Nek – Baumann’s Despino, 143.316

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


TequilaRos

Berichten: 4466
Geregistreerd: 31-10-04
Woonplaats: Leek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 15:55

AfbeeldingMarten Luiten

NH Photo
of via Facebook
of volg mijn Instagram voor elke dag een foto.

TequilaRos

Berichten: 4466
Geregistreerd: 31-10-04
Woonplaats: Leek

Re: Hoog niveau bij finales KNHS-Dressuurcompetities

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 15:57

Afbeelding
Evi van Rooij

NH Photo
of via Facebook
of volg mijn Instagram voor elke dag een foto.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BaileyMix, BlogBeat, corinec, Firegirl, Fleur_Laura, gonniee, GoogleAdsense, Indy_Mouse_9, Kalea, Moestuin, MoppieFilou, Noraafjord, Ubermetrics, vilheide, Willemiens, xrobbiee, zonnetje1903 en 26 bezoekers