De hippische sector en GroenLeven slaan handen ineen

Moderators: EvelijnS, Dani, Shanna, benangelique, Ladybird, Hanmar, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6627
Geregistreerd: 20-04-16
Ik ben vrijdag, zaterdag en zondag op Horse Event

De hippische sector en GroenLeven slaan handen ineen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-19 19:06 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Overige


De hippische sector en GroenLeven slaan de handen ineen om de zonne-energierevolutie op het manegedak te versnellen. Met de samenwerking willen zij manegehouders helpen te verduurzamen.
Manege-eigenaren kunnen via GroenLeven hun dak, indien geschikt, verhuren voor zonnepanelen of de zonnepanelen zelf kopen of leasen. Door dit ruime aanbod aan aanschafmogelijkheden wordt het realiseren van zonne-energie op manegedaken erg toegankelijk. GroenLeven heeft veel ervaring in het bouwen van grootschalige zonnedaken. Zo werkt GroenLeven onder andere samen met FrieslandCampina en Agrifirm om daar de daken van melkveehouders en agrariërs te voorzien van zonne-energie.

‘Er zijn in Nederland 650 daken van binnenmaneges van KNHS verenigingen, daarnaast is er nog een veelvoud aan commerciële paardensport-accommodaties. Het zou mooi zijn als een groot deel daarvan bruikbaar blijkt voor zonnepanelen installaties. Een mooie stap op weg naar verduurzaming van de paardenhouderij,’ aldus Marlies Reibestein, lid van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Enkele jaren geleden heeft de overheid de SDE-subsidieregeling in het leven geroepen om de ontwikkeling van duurzame energie, zoals zonnepanelen en windmolens, te stimuleren. In 2020 gaat deze regeling veranderen. De subsidieregeling wordt verbreed, met de insteek het reduceren van CO2, waardoor meer duurzame technieken in aanmerking komen voor de subsidie. Daarnaast wil de overheid van de huidige twee subsidierondes per jaar naar één subsidieronde per jaar gaan. In oktober dit jaar vindt de laatste ronde plaats van de ”oude” SDE-regeling.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie