GLOCK’s Casper walst naar winst in CDI3* Ermelo

Moderators: EvelijnS, Dani, Shanna, benangelique, Hanmar, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6529
Geregistreerd: 20-04-16

GLOCK’s Casper walst naar winst in CDI3* Ermelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-19 22:55 Tip de Nieuwsredactie

persbericht
Dressuur


Vanochtend stond de CDI3* Grand Prix presented by Andreas Helgstrand op het programma tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. 19 combinaties kwamen aan de start in deze rubriek, waarvan de top 10 van start gaat in de Kür morgen. Hans Peter Minderhoud reed als een-na-laatste deelnemer de baan in met GLOCK’s Casper, zoon van voormalige wereldkampioen jonge dressuurpaarden Westpoint. Hans Peter maakte onlangs zijn rentree met het fokproduct van P.A.J. Rops (mv.Goodtimes) na een wedstrijdpauze van drie jaar. Hans Peter reed een nette proef, waarin de werkwillige bruine imponeerde met zijn aanleg voor de verzameling. Drie juryleden zetten Casper op de eerste plaats, twee hadden de nummer 2 Pathétique (Quaterback x Casado) en Dorothee Schneider op kop gezet, maar de 72.304% voor Casper was goed voor de overwinning.

Ook ‘Patty’, zoals Dorothéé haar merrie noemt, toonde veel aanleg voor de piaffe en passage. Haar 71.935% plaatste haar net voor de nummer drie, Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (Johnson TN x Rubiquil).

Juryvoorzitter Olivier Smeets: “We hebben een aantal heel fijne paarden gezien vandaag. Veel zijn zich nog aan het ontwikkelen, je ziet dan dat de paarden nog wat spanning opbouwen, maar het potentieel is al zichtbaar. De top drie scoorde toch al boven de 70%, daar zit veel toekomstmuziek in.

Dit was het publiek ook opgevallen. De tribunes waren helemaal gevuld en langs de kant was er ook veel support. Deze Grand Prix is, samen met de vierjarigen rubriek, een mooie toevoeging aan het programma. De gehele opleiding van het jonge dressuurpaard staat zo in de etalage, uniek om op één evenement te zien en geweldig voor de sport.”

Zoals gezegd komt in principe de top 10 van vandaag aan de start in de Kür morgen, tenzij de ruiter/amazone de voorkeur heeft aangegeven om morgen de Special te rijden, waarin de rest van het deelnemersveld om de prijzen strijdt.

Uitslagen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Appelmoose, Nieuwsredactie, Nimby, ZarahZoe, Zidore en 25 bezoekers