Naast gastruiter nu ook juryleden Pavo Cup bekend

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9583
Geregistreerd: 20-04-16

Naast gastruiter nu ook juryleden Pavo Cup bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-19 21:08 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Dressuur

Eerder maakten wij al bekend dat de beste paarden van de Pavo Cup worden overgereden door de Duitse jongepaardenspecialist Phillipp Hess. Inmiddels zijn ook de Pavo Cup-juryleden bekend van de halve finale en de eerste finaleronde.

Op dinsdag 13 augustus komen de vierjarigen voor de halve finale van de Pavo Cup in de baan. Regio-inspecteur Toine Hoefs neemt samen met Grand Prix-jurylid Jan Wolfs de taak op zich om deze halve finalisten te jureren. De halve finale van de vijf- en zesjarigen zijn op woensdag 14 augustus. Arie Hamoen, hengstenkeuringscommissielid Gelders paard en jurylid, en Grand Prix-jurylid Patricia Wolters, beoordelen alle vijfjarige dressuurpaarden. De zesjarigen worden door gerenommeerd dressuurcoach Frenk Jespers en Veronique Roerink, Grand Prix-ruiter en voormalig deelnemer aan de het WK Jonge Dressuurpaarden, beoordeeld.

Finales
Op vrijdag 16 augustus staan de finales van de Pavo Cup op de planning. De eerste finalerondes van zowel de vier-, vijf- als zesjarigen worden beoordeeld door Grand Prix-ruiter en bondscoach van de Paradressuur Joyce Heutink en Gert van den Hoorn.

Deelname halve finales
In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Paarden met 80 punten of meer plaatsen zich direct voor de halve finale. De overige startplaatsen in de halve finale worden aangevuld op basis van het behaalde aantal punten in de voorselectie, uiteraard geldt hiervoor een ex aequo-regeling. Na enkele voorselecties worden de voorlopige deelnemerslijsten gepubliceerd. Boven op de bovengenoemde aantallen startplaatsen komen nog extra deelnemers: goedgekeurde KWPN-hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie en paarden die deelnamen aan de laatste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Al deze paarden mogen rechtstreeks zonder voorselectie deelnemen aan de halve finale.

Data voorselecties
De voorselecties van de Pavo Cup worden weer verreden op de diverse Centrale Keuringen. De eerste twee zijn inmiddels geweest. Aanmelden kan via Mijn KWPN indien u lid bent van het KWPN. Bent u geen lid dan kunt u een inschrijfformulier opvragen via peijl@kwpn.nl.
  • CK Rotterdam (Zuid-Holland) 12 juli
  • CK Turnhout (BelgiĆ«) 13 juli
  • CK Ermelo (Gelderland) 13 juli
  • CK Lelystad (Flevoland) 18 juli
  • CK Tolbert (Groningen) 19 juli
  • CK Middenbeemster (Noord-Holland) 20 juli
  • CK De Wolden (Drenthe) 23 juli
  • CK de Mortel (Noord-Brabant) 26 juli

Verrichtingen
Voor jonge paarden is de Pavo Cup een super mooi podium om zich in de kijker te rijden en daarnaast ervaring op te doen in de wedstrijdring. De verrichtingen die de paarden moeten tonen tijdens de voorselectie hebben wij op een rijtje gezet, deze zijn hier te vinden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Appelmoose en 10 bezoekers