[FOTO] CAI Beekbergen, de Marathon

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cynn
Correspondent

Berichten: 12790
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Flevoland

[FOTO] CAI Beekbergen, de Marathon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-19 13:00 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Mennen
Foto's en tekst door Cynn

Zaterdag 29 juni was de dag van de marathon bij CAI Beekbergen, waarbij 4 verschillende klasses gereden werden: tweespanrubriek, vierspannen, VIP rubriek en de para rubriek. Gedurende de hele dag werd er veel rekening gehouden met de paarden i.v.m. het warme weer.

Een uur eerder dan van te voren was gepland, ging de marathon van start en hindernis 4 werd geschrapt. Ook werden de trajecttijden verruimd, dierenartsen voerden extra controles uit en er werd zelfs een paardenwasstraat gerealiseerd! _/-\o_

Voor de tweespanners is CAI Beekbergen een mooie voorbereiding voor het Wereldkampioenschap in Drebkau, die in september zal gaan plaatsvinden. En wat deden ze het ook goed! Aan het einde van de dag werd er echt wel een feestje gevierd: de beste 6 combinaties kleurde allemaal oranje voor het team van Nederland! Maar daarvan kon er maar één de beste zijn, en dat was Raymond Letteboer.

Bij de vierspanners was het Koos de Ronde voor Nederland die aan de leiding ging, met Peter de Ronde op plaats 2 en uit Hongarije was József Dorbrovitz goed genoeg voor een 3e plaats.

De rubriek voor de paramenners telt mee in de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy, en Jacques Poppen regeerde deze marathon gevolgd door Francisca den Elzen, ook uitkomend voor Nederland.

In de VIP rubriek reden er 3 combinaties mee, waarvan Edith Chardon met haar vierspan Welsh pony's op de eerste plaats eindigde.

Op de zondag werd duidelijk dat vierspanrijder Koos de Ronde niet meer te verslaan was, en prolongeerde hij zijn nationale titel. Voor de 5e keer Nederlands Kampioen!

Hierbij de foto's van zaterdag:

Afbeelding
Hier Jaques Poppen in actie voor Nederland bij de waterhindernis.

Afbeelding
Edith Chardon met haar prachtige Welsh pony's span in actie!

Afbeelding
Uit Frankrijk is hier Raphael Berrard bezig met een uitstekende ronde op de waterhindernis, waarin hij domineerde! Hij was het snelste met zijn tijd van 0,38.34. Samen met alle andere hindernissen eindigde hij op een 9e plaats in de marathon.

Afbeelding
Ook uit Frankrijk, kwam van start Frederic Bousquet met zijn schimmels. Hij eindigde op de 7e plaats met een score totaal van 70,57.

Afbeelding
Met dit prachtige span kwam de Italiaan Rocco Cordera aan start.

Afbeelding
Uit Spanje kwam Franci Ballester Mallols aan start, die het zwaar hadden met de hitte en eindigde op een 33e plaats.

Afbeelding
De winnaar van de tweespanrubriek, Raymond Letteboer reed ijzersterk deze dag en kwam op een totaal score van 66,27!

Afbeelding
Vanuit de waterhindernis, de laatste bocht.. nog even aanzetten tot een sprintje richting de finish! En het was voor de Nederlander Antonie ter Harmsel goed genoeg voor de 2e plaats van de dag!

Afbeelding
En soms gaat er in de communicatie in een hindernis zoals deze, nummer 2, wel eens iets mis.. Dit was kostbare verloren tijd voor Martin Hölle uit Hongarije, maar aan het einde van de marathon dag stond hij op een 11e plaats met een score van 71,96 punten.

Afbeelding
Edwin van der Graaf uit Nederland kwam met zijn vierspan op een 10e plaats na de marathon.

Afbeelding
Hier in hindernis 2 was het stoffig.. heel stoffig. :') Wat helaas voor miscommunicaties leidde, zeker met een vierspan, waardoor Axel Olin met 1'20.38 op de klok naar een 22 plaats op hindernis 2 reed. Tussenstand in het klassement kwam op plaats 21 na de marathon.

Afbeelding
Het ging de Nederlander Mark Weusthof een stuk beter af in het stof, hij was de snelste op hindernis 2 van de dag! Met een tijd van 0'52.16 reed hij zijn rondje en kwam op een mooie 5e plaats terecht.

Afbeelding
Uit België kwam Dries Degrieck aan start en kwam op een hele nette 4e plaats uit met een score van 80,36.

Afbeelding
De winnaar van de vierspanners, Koos de Ronde uit Nederland, was in maar liefst 4 hindernissen het snelste van de dag! Met een monsterscore van 73,46 was hij de overheerser van de marathon! *\o/*


NatasjavE

Berichten: 28361
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-19 14:24

Heb je toevallig ook een foto van Theo Timmerman en zijn span?

Hij is in de einduitslag 4e geworden.(na 3 onderdelen bedoel ik dan)

Een van zijn paarden heb ik gefokt.

En prachtige foto's hoor :j

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

Cynn
Correspondent

Berichten: 12790
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Flevoland

Re: [FOTO] CAI Beekbergen, de Marathon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-19 14:39

Dank je wel! :) Ik heb je een pb'tje gestuurd.

Ros Fotografie
Instagram × Website
Bianca (bietjuhh) † 27'03'1992 - 13'09'2012


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, abbij, dees_daan, elnienjo, Isa_Sofie, Jolien87, lemonyellie, Nadine_S, OYYO, Tajmahal, Taucha en 15 bezoekers