Bokt community
Het ras van de maand mei was de American Appaloosa Horse, een ras die zijn naam dankt aan de Nez Percé indianen. De naam ‘palouse horse’ werd toen gegeven aan de gestipte paarden die leefden in het gebied rond de rivier Palouse. Later werd ‘a Palouse horse’ samengevoegd tot ‘Appaloosa horse’
De Amerikaanse Appaloosa is een kruising tussen de Quarter Horse en de oorspronkelijk Appaloosa. Deze paarden hebben een breed hoofd met levendige en sprekende ogen. De oren zijn klein en spits, zoals bij alle Amerikaanse rassen. De hals is gespierd en de borst is breed. Ze hebben een rond en krachtig kruis met een hoog geplaatste staart. Deze paarden worden ondergebracht in het ApHC (Appaloosa Horse Club) stamboek.
Kenmerkend zijn natuurlijk de opvallende kleurvariaties van het ras; Few-spot, Snowcap, Leopard (panterbont), Varnish (marmerbont), Blanket (schabrakbont), Snowflake (sneeuwvlokkenbont) en Frost (rijp).
Maar we vroegen ook naar jullie ervaring met het ras:
Westernstyle liet haar prachtige paarden zien:
Samen met mijn tante die hobby matig American Appaloosa’s, Paints en Quarters fokt hebben wij een onwijst toffe American Appaloosa. Veel mensen denken dat Appaloosa’s, paarden zijn waar meerdere draadjes los zitten. Zelf ben ik het hier helemaal niet mee eens. Yentl is een erg makkelijk paard die het fantastisch vindt om voor je te werken. Onwijs leergierig, lief en zou je nooit in de steek laten. Ook op wedstrijd staat ze altijd paraat!


Haar volledige naam is:
Yentl Moonvitation
Sire: Invied (ApHC)
Dam: Nava Stardancer(ApHC) dit is de merrie waar mijn tante nog steeds mee fokt
Yentl als veulen

Yentl nu


Yentl Moonvitation
Sire: Invied (ApHC)
Dam: Nava Stardancer(ApHC) dit is de merrie waar mijn tante nog steeds mee fokt
Yentl als veulen

Yentl nu


Zelf geniet ik erg van dit paarden ras. Ook is de vereniging de American Appaloosa horse club Holland (AAHCH) erg gezellig en bied veel mogelijkheden wat betreft clinic’s van trailers uit binnen en buiten land en ook de Youth en non-pro exchange waarbij je met the world championships mee mag rijden in Amerika op een paard van daar. Het ras begint steeds groter te worden omdat deze paarden erg betrouwbaar zijn en veel talent hebben.
Wat ook leuk is om te weten:
Mocht jij een ruin hebben die beschikt over de Appaloosa kenmerken:
- gevlekte geslachtsdelen
- gevlekte mond
- verticaale strepen op de hoeven
Dan is het voor die paard mogelijk om zich bij de American Appaloosa horse club aan te sluiten. Dan mag de combinatie deelnemen aan het Nederlandskampioenschap, het Europees kampioenschap en zou de ruiter zich op mogen geven voor het exchange program in Amerika
En ook mygoldeneye deelde haar ervaring:
Als 14 jarig meisje had ik 5 jaar geleden bedacht dat het tijd was voor een eigen paard. Mijn ouders waren nog helemaal niet akkoord met dit nogal ingrijpende plan, maar ik was zelf al aan de zoektocht begonnen.

Ik wilde als echte penny een paard met een apart kleurtje



Ik weet ook niet hoe ik het gedaan heb, maar ik heb mijn ouders zover gekregen om ook daadwerkelijk een paard voor mij te kopen!

Maar ik zal to the point komen, Seven is dus een Amerikaanse Appaloosa en ik heb hem toen niet bewust voor zijn ras gekocht. Als Seven voor het ras zou spreken, vind ik de Amerikaanse appaloosa het geweldigste ras wat er is. Seven is altijd blij, nieuwsgierig, leergierig, zachtaardig en werkwillig. Maar hij heeft ook een duidelijke eigen mening en samenwerking is heel belangrijk voor hem. Hij is onzeker en ben je te dominant, dan wil hij het liefst door de grond verdwijnen. Maar als hij je vertrouwt ontpopt hij zich echt tot een geweldig trots paard, waar je niet omheen kan. Hij is in ieder geval mijn 'once in a lifetime' paard. We reden tot voor kort dressuur maar gaan nu waarschijnlijk de overstap naar western maken, een heel nieuw avontuur!
Seven zijn stamboeknaam is WH Goldeneye en hij is 7 jaar oud (juni 2011).
Zijn vader is: WH Tomorrow Never Dies
Zijn moeder is: Kisser Hand Chance
Hij staat ook ingeschreven bij de American Appaloosa horse club! Seven zijn vacht heeft de kleur wildkleur.


Toch er zijn vast nog meer ervaringen zijn met dit ras, plaats ze dus gerust nog hier!
Eerdere topics gingen over:
De Haflinger, de IJslander, de Draver, de Clydesdale, Highland pony (geen reacties), de Frederiksborger, de Morgan Horse, de Tinker,de Fries, de Welsh Pony & Cob, de Mérens, de Fjord, de Lusitano,de Quarter Horse, het Trekpaard,Het minipaard,de Arabische Volbloed De Shetland pony, de Engels Volbloed De PRE en de Dartmoor pony (geen reacties).
Het volgende ras is: [BKR] Ras van de maand juni: De Groninger We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met dit klassieke ras