Paardenwelzijn centraal tijdens Dag van het Oudere Paard

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Shanna, Hanmar, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 7410
Geregistreerd: 20-04-16

Paardenwelzijn centraal tijdens Dag van het Oudere Paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-19 00:09 Tip de Nieuwsredactie

persbericht
Overige

Afbeelding
Foto door Nikki de Kerf

De laatste jaren heeft het besef over welzijn voor paarden een grote vlucht genomen. Een paard alleen in de wei is ‘not done’ en steeds meer paardeneigenaren kijken naar manieren om het natuurlijk gedrag van hun paard te ondersteunen. Welzijn zit niet alleen in sociaal contact, een ruime stal, voldoende ruwvoer en een stimulerende omgeving voor je paard. Maar wat is nu welzijn, en hoe bevorder je welzijn van het paard? Meer dan 25 paardenexperts zoals Annemarie van der Toorn, Bastiaan de Recht, verzorgers van De Paardenkamp en dierenartsen van de Universiteit Utrecht vertellen je tijdens de Dag van het Oudere Paard op zaterdag 15 juni waar je op kunt letten als je het welzijn van jouw paard naar een hoger niveau wilt tillen.

Van 10.00 tot 16.30 uur is er tijdens één van de vele lezingen en demonstraties op het terrein van Stichting De Paardenkamp in Soest allerlei informatie te vergaren. Hoe herken en manage je een aandoening als PPID? Hoe werkt pijnherkenning bij paarden? En wat houdt de ziekte EOTRH precies in? Op deze en meer vragen wordt op 15 juni het antwoord gegeven. Het gezellige gezondheidsplein biedt te mogelijkheid om een op een door te praten met de experts óf om leuke paardenartikelen te kopen.

Stichting De Paardenkamp is al sinds 1962 het nationale rusthuis en kenniscentrum waar paarden en pony’s van twintig jaar en ouder van hun pensioen mogen genieten. De medewerkers en vrijwilligers werken dagelijks aan het welzijn van de 120 paarden en pony’s die op De Paardenkamp verblijven. Met veel weidegang, onderling sociaal contact, snuffelroosters, voeding op maat en het vorig jaar gerealiseerde Paddock Paradise van negen voetbalvelden groot genieten de bewoners van een fijne oude dag. Onze kennis en ervaring over de verzorging, voeding en weidegang delen we graag.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3333, Maffieioso, TikiMyn en 11 bezoekers