[FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101097
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

[FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-19 15:01

*Bokt.nl
Recreatief
Door Bellatrix

Op zaterdag 13 april vond de jubileumeditie van Equiday plaats op het terrein van het federatiecentrum in Ermelo.

Het zou een koude en natte dag worden dus met 5 lagen kleding aan, sjaal om en handschoenen aan ging ik gewapend met mijn Canon op weg naar Ermelo. De zon scheen nog lekker en toen ik aankwam was de lucht nog strakblauw.

De shows, lezingen en standhouders waren verdeeld over de 3 hallen, de Amalia hal (A), de Beatrix hal (B) en de Willem Alexander hal (C).
Mijn programma bracht mij alleen naar hal A en B dus tussendoor heb ik een rondje door hal C gelopen.

Mijn dag begon in hal A bij de NH challenge. Er waren verschillende hindernissen om te doen. Dat kon in het zadel, maar ook aan de hand. Er lag een zeil op de grond, balken in een L vorm, een hoepel, een poort met losse slierten, en een gewone hindernis.

Afbeelding

Ik vond het erg knap om te zien dat alle paarden zo rustig bleven in die grote hal met al dat publiek en ook nog alle hindernissen namen.

Afbeelding

Halverwege de challenge ben ik naar de stand van MakeDreamz gelopen die aan de zijkant van de ring stond. Daar even een praatje gemaakt en het haar van mijn moeder afgegeven om er een mooie hanger van te laten maken.

Ik had wat tijd over en toen ik dus te vroeg in de Beatrix hal aankwam was Jorien Buyse bijna klaar met het vertellen over horseboarding. Helaas heb ik dus geen informatie gehoord maar wilde jullie deze foto niet onthouden.

Afbeelding
Jorien Buyse met Vinur

Daarna kwam een show van PuraRazaDivino. De show werd gegeven door Tess de Weerdt. Ze had ook collega Jeffrey mee en samen vormen zij 'het dreamteam'. Ze hadden Fiscal mee, een PRE uit Spanje en mascotte Mowgli, een Amerikaans miniatuur paardje. Ze demonstreerden wat vrijheidsdressuur en legden uit wat zij allemaal doen bij hun bedrijf.

Afbeelding
Tess en Jeffrey met Fiscal en Mowgli

Fiscal is vroeger niet goed behandeld en je ziet daar nog de littekens van op zijn lichaam. Tevens zuigt hij af en toe nog lucht. Hij is van ver gekomen en Tess heeft hem weer gelukkig kunnen maken en lekker in zijn vel.

Afbeelding
Tess en Fiscal

Het volgende punt op mijn programma was de demo van Rianne Dekker. Zij is revalidatietrainer voor paarden met een holistische visie. Zij had een lesklant Saskia met haar paard Benjamin meegenomen. Benjamin is hypermobiel en heeft baat bij deze manier van training.

Ze liet zien hoe je longeren leuker kan maken door middel van het gebruik van balken en pionnen. Ook met longeren kan je vierkantjes maken en zo de schouders beter laten gebruiken. Door het gebruik van balken moet het paard zijn benen hoger optillen en goed opletten waar hij ze neerzet.

Afbeelding

Hierna moest ik weer naar hal A voor de demo van Sarina Gul. Zij liet zien hoe je met 3 paarden tegelijk kan spelen. Ze had 3 Haflingers bij zich. Ze had ze alle drie aan een lange lijn maar die lijnen bleken niet altijd even handig te zijn. Op een gegeven moment waren ze allemaal los in de baan. Maar ze kreeg ze al snel weer te pakken. Ik doe het haar in ieder geval niet na!

Afbeelding

Ik kon mooi op mijn plekje blijven zitten want Wendy Bleekemolen van de 2 Lazy 7 Ranch liet een mooie stukje grondwerk met gevoel zien. Ze had een knappe schimmel bij zich en liet zien hoe je met (uiteindelijk) kleine hulpen je paard kan laten doen wat je wil.

Afbeelding
Wendy Bleekemolen

Het was prachtig om te zien hoe snel en makkelijk het paard reageerde op haar aanwijzingen. Ze was de rust zelve en daardoor bleef het paard ook kalm. De communicatie tussen die 2 was bijna magisch om te zien.

Afbeelding

Van hal A naar hal B voor een demo van Be The Light. De demo werd gegeven door Lizanne Bouwmeester. Ze is al ruim 7 jaar gespecialiseerd in vrijheidsdressuur en grondwerk. Haar bedrijf 'BE THE LIGHT' werd in 2015 opgericht en ondertussen heeft ze naast haar lessen, workshops en shows haar eigen trainingsstal in België geopend.

Ze had een expert mee op het gebied van vrijheidsdressuur, haar valk Mascha en een mooie bonte pony genaamd Angel als beginner. Ze heeft Angel pas 3 weken en dus heeft ze nog weinig ervaring in vrijheidsdressuur.

Afbeelding
Lizanne met Angel

Mascha is gek op spelen met Lizanne en dat is hier duidelijk te zien.

Afbeelding
Lizanne en Mascha

Ik kon wederom blijven zitten want het was nu tijd voor Iris Weijenberg en haar pony Salvador voor de show 'Dancing With The Colors Of The Wind'. Iris doet met haar pony aan vrijheidsdressuur, clickertraining en rijdt vooral veel buiten op neckrope. In haar show laat ze een stukje vrijheidsdressuur zien en springen op neckrope.

Afbeelding
Iris en Vildur

Afbeelding

We blijven lekker zitten op deze heerlijke comfortabele houten bankjes en gaan door met Steve van de 2 Lazy 7 Ranch die ons laat zien hoe je verantwoord overstapt naar bitloos.

Afbeelding
Steve Sevenhans

Hij deed ook heel veel op zit en het paard reageerde daar heel goed op.

Afbeelding

Deze demo werd gevolgd door een show van Yacintha den Braven van 'Help with Horses'. Ze heeft 'Help with Horses' 4 jaar geleden opgericht met het doel om mensen op een paardvriendelijke manier het plezier met het paard opnieuw te ontdekken. Met specialisaties in de western (reining, barrel race, pleasure), vrijheidsdressuur en Natural Horsemanship richt ze zich voornamelijk op het natuurlijke instinct van het paard. Tevens had ze Kevin mee om wat trickriding te laten zien.

Afbeelding
Yacintha en Saphira

Kevin heeft pas een paar maanden ervaring met paarden en in het rijden dus het was superknap wat hij liet zien! Hij heeft zich volledig gestort op het natural horsemanship en trickriding.

Afbeelding
Kevin en Heurby

De kou was ondertussen naar mijn tenen gekropen maar we blijven gewoon zitten voor de volgende show. Dat was de demo van Maaike Vermeir van Team Cyaan.

Maaike laat in deze demo het wederzijds vertrouwen zien tussen haar en Cyaan, plezier en samen genieten.

Afbeelding
Maaike en Cyaan

Afbeelding

De dag liep bijna op zijn einde en de één na laatste show was die van Unipown. Dagmar de Graaff had haar Ishara meegenomen om wat mooie dingen te laten zien.

In de show staan wederzijds respect, plezier en ontspanning centraal in combinatie met liberty werk en grond oefeningen.

Afbeelding
Dagmar en Ishara

Deze dag werd afgesloten door een show van Lizanne Bouwmeester en haar paarden Angel en Mascha.

Afbeelding
Lizanne en Macha aan het spelen

Ik had het koud, al mijn spieren deden zeer, ik had honger en dorst maar het was het allemaal waard. Ik heb zeer leuke demo's gezien en heel wat toffe mensen gesproken! Het was weer een zeer geslaagde dag Equiday.


TessJazz
Berichten: 2043
Geregistreerd: 28-06-13
Woonplaats: Utrecht

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 18:21

Super leuk stuk! En wat leuk dat je over ons hebt geschreven! Wat een leuke foto's <3 (purarazadivino)

instagram : @purarazadivino

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101097
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-19 18:34

Ik vond jullie erg interessant! En wat heb je een wonderen verricht met Fiscal!

TessJazz
Berichten: 2043
Geregistreerd: 28-06-13
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 18:45

Bellatrix schreef:
Ik vond jullie erg interessant! En wat heb je een wonderen verricht met Fiscal!Heel lief! :D

instagram : @purarazadivino

MarjanB

Berichten: 16182
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Boxmeer

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 19:14

Mooie foto’s weer Marlies! Heb je toevallig de heisa met een auto in de bak meegekregen waar een wegenwacht een uur druk mee is geweest? Zo ja en je hebt foto’s ik hoor het graag :') (was m’n vader)

Life is a balance of holding on, and letting things go…

Wicky
Berichten: 935
Geregistreerd: 17-07-05
Woonplaats: Egmond

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 19:28

Wat een mooie foto's en wat een leuk stukje! Dat m'n dynamisch drietal even los liep, dat gebeurd thuis ook wel eens. Inschattingsfoutje van mijn kant, gelukkig zijn paard en vergevingsgezind. Zo konden we weer vrolijk door

Vanuit ontspanning en samenwerking pret maken met je paard?
www.eenmetjepaard.com
www.trailerladen.com

YoRien

Berichten: 267
Geregistreerd: 12-05-11
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 19:35

MarjanB schreef:
Mooie foto’s weer Marlies! Heb je toevallig de heisa met een auto in de bak meegekregen waar een wegenwacht een uur druk mee is geweest? Zo ja en je hebt foto’s ik hoor het graag :') (was m’n vader)


Ik dacht nog, mooie promotie van je bedrijf. Voortaan gooit iedereen zijn sleutel in zijn bedrijfsauto :-p

Wat een leuk verslag en mooie foto's. Alrijd leuk te lezen hoe iemand anders de Equiday beleefd heeft. En extra leuk dat je een paar prachtige foto's van ons gemaakt hebt. Dank je wel!!

Intrinzen-inspired trainen met ijslanders Vinur, Sámur en Bliki
https://www.hetbospaard.nl

Yacintha

Berichten: 1068
Geregistreerd: 28-07-10
Woonplaats: Nieuw-Schoonebeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 19:40

Leuk geschreven!
Leuk ook dat je bij onze show bent geweest, heel erg bedankt voor de foto's! :D

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101097
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-19 19:45

Graag gedaan hoor! :D

En nee, niets van meegekregen.

MarjanB

Berichten: 16182
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Boxmeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 20:06

YoRien schreef:
MarjanB schreef:
Mooie foto’s weer Marlies! Heb je toevallig de heisa met een auto in de bak meegekregen waar een wegenwacht een uur druk mee is geweest? Zo ja en je hebt foto’s ik hoor het graag :') (was m’n vader)


Ik dacht nog, mooie promotie van je bedrijf. Voortaan gooit iedereen zijn sleutel in zijn bedrijfsauto :-p

Wat een leuk verslag en mooie foto's. Alrijd leuk te lezen hoe iemand anders de Equiday beleefd heeft. En extra leuk dat je een paar prachtige foto's van ons gemaakt hebt. Dank je wel!!


Haha weet je welk bedrijf het was?

@ bellatrix, m’n pa stond midden in de bak te klooien tussen de paarden :')

Life is a balance of holding on, and letting things go…

YoRien

Berichten: 267
Geregistreerd: 12-05-11
Woonplaats: Ede

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 20:14

Nee, geen idee welk bedrijf. Ik was druk met mn paard en de demo ;-)

Intrinzen-inspired trainen met ijslanders Vinur, Sámur en Bliki
https://www.hetbospaard.nl

callippo

Berichten: 3185
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Enschede

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 22:15

Deze auto bedoel je?
Dat was echt onhandig! Lekker stress toevoegen op de toch al drukke ochtend ;-) Gelukkig waren de eerste 2 demogevers flexibel en vlak voor het springen op neckrope waren de reserve sleutels gearriveerd.

13 april 2024 De grote voorjaarseditie van EquiDay
met 3 showringen vol paardvriendelijke demonstraties, 150+ stands, veel lezingen en workshops.

callippo

Berichten: 3185
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Enschede

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 22:16

Afbeelding

13 april 2024 De grote voorjaarseditie van EquiDay
met 3 showringen vol paardvriendelijke demonstraties, 150+ stands, veel lezingen en workshops.

callippo

Berichten: 3185
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Enschede

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 22:17

Wat een leuk verslag Bellatrix! En dankjewel dat dit uitgelicht op de voorpagina mag staan :-)

13 april 2024 De grote voorjaarseditie van EquiDay
met 3 showringen vol paardvriendelijke demonstraties, 150+ stands, veel lezingen en workshops.

Caira
Berichten: 26030
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-19 22:28

Oh Joh, wij dachten dat het extra reclame was...

MarjanB

Berichten: 16182
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Boxmeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-19 08:41

callippo schreef:
[ [url=m/C6j8zi.jpg]Afbeelding[/url] ]


Jaaaa dat is de auto :D :') alleen niet m’n vader.

Life is a balance of holding on, and letting things go…

Mandarijn
Berichten: 9022
Geregistreerd: 10-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-19 12:21

Caira schreef:
Oh Joh, wij dachten dat het extra reclame was...

Zei ik ook al tegen ze, hij stond voor de eerste demos niet in de weg dus iedereen die binnen komt zag hun logo dus mooi positief bekijken dan... :D

MaritB

Berichten: 8605
Geregistreerd: 18-04-10

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-19 15:06

Mooi overzicht Marlies.

Heb je toevallig ook nog een foto van de kleine zwarte shet bij de NH challenge?

Instructeur Human and Horse methode*
Instructeur Natural Horsemanship
Natuurlijk bekapper*
*in opleiding
Standplaats Bodegraven

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101097
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-19 16:24

Nee, die heb ik niet gezien ook geloof ik. Ik zag een vos, een Haf en een bruine pony geloof ik.

MaritB

Berichten: 8605
Geregistreerd: 18-04-10

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-19 17:06

Jammer!

Instructeur Human and Horse methode*
Instructeur Natural Horsemanship
Natuurlijk bekapper*
*in opleiding
Standplaats Bodegraven

Ceasar2015

Berichten: 5922
Geregistreerd: 06-05-06
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 14:18

Mooi overzicht en leuk om te lezen!
Heb je toevallig ook meer foto’s gemaakt tijdens de nh challenge?

Holistisch paardentrainer, instructeur en cranio sacraal therapeut
www.holistischtrainer.nl

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101097
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Equiday jubileum editie 2019

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-19 16:42

Ja, alles wat ik heb staat in mijn album op FB, is openbaar.

Ceasar2015

Berichten: 5922
Geregistreerd: 06-05-06
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 20:01

Bellatrix schreef:
Ja, alles wat ik heb staat in mijn album op FB, is openbaar.


Leuk, ik ga even kijken!

Holistisch paardentrainer, instructeur en cranio sacraal therapeut
www.holistischtrainer.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ineke2, janneke584, Pantykous en 15 bezoekers