KNHS Talententeam gepresenteerd tijdens Indoor Brabant

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14338
Geregistreerd: 20-04-16

KNHS Talententeam gepresenteerd tijdens Indoor Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-19 14:02

KNHS
Wedstrijd

Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant als het KNHS Talententeam 2019 van de paardensportbond. Elf ruiters, waaronder vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympisch kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit vier dressuurruiters, drie eventingamazones, drie springruiters en een para-dressuuramazone.

De elf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle Talentenplan van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam zijn allen niet ouder dan 25 jaar en actief in een van de olympische of de paralympische disciplines.

Dressuur
Vanuit de discipline dressuur zijn twee amazones geselecteerd die ook vorig jaar in het team zaten: Denise Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis. Amazones Thalia Rockx en Jasmien de Koeyer zijn nieuw in het Talententeam.

Springen
In de discipline springen zijn Sanne Thijssen en Kevin Jochems wederom van de partij. Nieuw in het Talententeam is Lars Kersten.

Eventing
Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong waren ook in 2018 lid van het Talententeam. Nieuw in het Talententeam is Nina de Haas.

Para-dressuur
Maud de Reu is debutante en de enige para-dressuurruiter in het KNHS Talententeam 2019.

Over het KNHS Talententeam
Voor de KNHS Talententeamleden betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport.

De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het KNHS Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het KNHS Talentenplan kan krijgen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden, 100 nationale Beloften (gescout op de nationale KNHS Talentendag) en 40 perspectieven tot het KNHS Talentenplan. Deze groepen worden vanuit het KNHS Talentenplan door de topcoaches en -trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid.

Over het KNHS Talentenplan
Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Bij de olympische en paralympische disciplines dressuur, para-dressuur, springen en eventing kent het Talentenplan drie niveaus: internationaal talent, nationaal talent en nationale belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk. Naast de Olympische en Paralympische disciplines is binnen het Talentenplan ook aandacht voor de disciplines endurance, mennen en voltige. De leden van het KNHS Talententeam zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het KNHS Talentenplan.


Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ALiuvv, Bianca_v_s, criollo_yess, DotBot, GoogleAdsense, Kaplaars, Knuffeldier, Maaike_Indy, mino1, nicolanca, Relserk, Stybba, Supertje en 16 bezoekers