Andeweg: ‘Cool dat ik op de KWPN Stallion Show mag rijden'

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5699
Geregistreerd: 20-04-16

Andeweg: ‘Cool dat ik op de KWPN Stallion Show mag rijden'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-19 11:22 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Dressuur, Fokkerij, KWPN


Ook dit jaar is er weer een afsluitende show op de zaterdagavond van de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens deze Sterrenparade wordt het publiek getrakteerd op een anderhalf uur durende show met de ‘Golden Boys & Girls’, enkele verrassende Pas de Deux’s én een heuse sterrenparade van de Pavo-toppers van het afgelopen jaar. Jordy Andeweg is een van de sterren.

Wie kent hem niet. Op iedere keuring is hij te vinden, is het niet de hengstenkeuring dan zijn het de merriekeuringen of de KWPN Kampioenschappen. Zijn vader Teunis Andeweg is ook een bekend gezicht in de keuringsbaan en samen hebben vader en zoon al heel wat kampioenen in de hand gehad. Maar naast dat we Jordy uiteraard tijdens de tweede en derde bezichtiging in actie gaan zien, zien we hem ook eens van een andere kant. Namelijk als ruiter tijdens de Sterrenparade Show!

Supercool
“Ik vind het supercool om op de KWPN Stallion Show te mogen rijden. Ik heb altijd gezegd dat ik dat graag wil, dus deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het is best spannend, ook omdat ik een paard meeneem dat dit soort banen niet is gewend. Het blijft toch een beetje afwachten hoe ze daarop gaat reageren.”

Emmelie Scholtens
Op de vraag hoe Jordy zich voorbereidt op de show: “Samen met Emmelie Scholtens train ik hier naartoe, ik vind dat we heel goed bij elkaar passen. Ze vraagt nooit meer aan een paard dan dat hij aan kan en ik heb heel veel van haar geleerd.”

Mooiste evenement van het jaar
“Ieder jaar stel ik op de KWPN Stallion Show jonge hengsten aan de hand voor, ook dit jaar verwacht ik ongeveer de helft van de hengsten in handen te hebben. Door mijn vader ben ik hier ingerold en ik heb steeds meer ervaring opgedaan. Het is superleuk om te doen, zeker omdat ik vaak goede paarden aan het touw heb. De Stallion Show in Den Bosch vind ik het mooiste evenement van het jaar om te lopen, nu mag ik er ook rijden. In de Sterrenparade heb ik twee rollen, ik kijk ernaar uit!”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _LauraD, astridastrid, Elvirawortel, Googlebot, iphyn, Lipstick, MAD_fan, mie123gie, Monique1963, Rainer, Rossfechten, ryukapple, shadowstar, shannen6, Tessieg en 38 bezoekers