Johnson neemt afscheid van de sport op de KWPN Stallion Show

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5691
Geregistreerd: 20-04-16

Johnson neemt afscheid van de sport op de KWPN Stallion Show

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-19 18:03 Tip de Nieuwsredactie

*kwpn
Fokkerij, Dressuur, KWPN

Afbeelding
Hans Peter Minderhoud en GLOCK's Johnson TN. Foto door aniek1985

De eigenaren van GLOCK’s Johnson TN hebben de KWPN Stallion Show gekozen als zijn officiële afscheid van de sport. Onder de titel ‘GLOCK’s Johnson TN bedankt!’ heeft hij vrijdagavond 1 februari de hoofdrol in een indrukwekkende show.

De hengst zag in 2002 in Sint-Oedenrode het levenslicht bij zijn fokker Piet van de Vleuten. Als veulen kwam de hengst in handen van Team Nijhof uit Geesteren, die zijn kwaliteiten al op jonge leeftijd hadden gezien. De inmiddels preferente en waarschijnlijk meest opvallende Jazz-zoon heeft zich onder Hans Peter Minderhoud opgewerkt naar de absolute wereldtop van de dressuursport. Vanaf vierjarige leeftijd is Johnson in handen van topruiter Hans Peter Minderhoud, die alle successen met Johnson heeft beleefd.

Imposante sportcarrière
Een kleine greep uit de imposante sportcarrière van GLOCK’s Johnson TN: het reservekampioenschap in de Pavo Cup bij de vierjarigen, winnaar van de KWPN Hengstencompetitie 2007/2008 in de klasse M, teamgoud op het Europees Kampioenschap in Aken én individueel een bronzen medaille, een bronzen teammedaille op de Wereldruiterspelen in Caen, een individueel achtste plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en talloze overwinningen in de Grand Prix en Grand Prix Special. Johnson lijkt zijn goede kwaliteiten, fijne bewerkbare karakter en inzet in duidelijke mate door te vererven. Hij heeft reeds meerdere goedgekeurde zonen, kleinzonen en een groot aantal ster- en keurmerries voortgebracht. Van zijn goedgekeurde zonen komen Double Dutch en Jayson ook naar de KWPN Stallion Show. De KWPN-erkende Double Dutch neemt onder Thamar Zweistra deel aan de VHO Trofee en de vijfjarige Jayson loopt onder Franka Loos de finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie klasse L.

'Een Koning'
Hans Peter Minderhoud is altijd erg lovend over de hengst, over het einde van Johnson zijn sportcarrière zegt hij: “Johnson is nu 17 jaar en heeft een EK, WK en Olympische Spelen gelopen. Wij vinden dat hij genoeg gedaan heeft, dat hij alles een tandje rustiger aan mag gaan doen. Hopelijk blijft hij zonder de druk van wedstrijden en kampioenschappen nog lekker lang fit. Voor mij heeft hij heel veel betekend. We hebben alles vanaf de hengstencompetitie klasse L tot de Olympische Spelen doorlopen en ik haalde met hem voor het eerst een individuele medaille op het EK. Hij paste mij heel goed, ik denk dat wij samen echt een combinatie waren. Zijn bewegingen en zijn hele uitstraling maken hem bijzonder. Toen hij in de topsport liep vond ik hem altijd het mooiste paard van het hele veld, en ik denk velen met mij. Alle ogen zijn altijd op hem gericht, Johnson is echt een Koning.”

Tijdens de KWPN Stallion Show op vrijdagavond zal GLOCK’s Johnson TN zich onder Hans Peter Minderhoud tonen aan het publiek.


Getup

Berichten: 5181
Geregistreerd: 27-01-07

Re: Johnson neemt afscheid van de sport op de KWPN Stallion Show

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-19 18:08

Vond t altijd een bloedmooie en sympathiek ogende hengst. Doet t natuurlijk ook hartstikke goed in de fokkerij.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Caro_Vladi, daphne72, ElCid, FloortjeM, Gini, LieZ_Horses, MAD_fan, Marit1995, Melyoramel, MissPolly_19, mtoet, nonnekee, Rossfechten, Stilco, Tichla en 40 bezoekers