Wijziging duur voorjaarsverrichtingsonderzoek en extra EPTM

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5699
Geregistreerd: 20-04-16

Wijziging duur voorjaarsverrichtingsonderzoek en extra EPTM

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-19 15:44 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN


De afgelopen periode is er met onder meer hengstenhouders en opfokkers gesproken over de huidige opzet van het verrichtingsonderzoek. Ook tijdens het fokkerscafé van vorige week in Zwolle stond dit onderwerp op de agenda. Tevens wordt het verrichtingsonderzoek besproken in de overige fokkerscafé's die momenteel verspreid in het land worden georganiseerd.

Naar aanleiding van de reeds gevoerde gesprekken heeft de Fokkerijraad Rijpaard het Algemeen Bestuur geadviseerd om dit voorjaar een pilot op te starten wat betreft de duur van het verrichtingsonderzoek voor rijpaardhengsten. Deze pilot houdt in dat het voorjaarsverrichtingsonderzoek wordt verkort van 70 dagen naar 50 dagen. De resultaten van alle fokkerscafés alsmede de uitkomsten van de evaluatie van de 50-dagen durende pilot worden geanalyseerd en weer besproken in de Fokkerijraad. In de loop van dit jaar wordt advies uitgebracht over de definitieve tijdsduur van de toekomstige verrichtingsonderzoeken.

De start van het komende verrichtingsonderzoek zal later plaatsvinden, zodat de hengsten thuis langer doorgetraind worden. Voorafgaand aan de start van het voorjaarsverrichtingsonderzoek wordt een extra EPTM-test georganiseerd (zonder zadelmak maken).


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _LauraD, Elvirawortel, iphyn, Lipstick, MAD_fan, mie123gie, mmajar, Monique1963, Nils, Peelie, Rainer, Rendiertje, shadowstar, shannen6, Tessieg en 38 bezoekers