Weggelopen paard gered uit zwembad

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9877
Geregistreerd: 20-04-16

Weggelopen paard gered uit zwembad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-19 21:21 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Horse and Hound
Overige

Op Oudejaarsavond hebben de Britse brandweer en de dierenbescherming (RSPCA) samen een paard gered dat tot haar buik in een koud zwembad stond.

Een man zag de merrie in zijn zwembad staan en belde de dierenbescherming. Hij wist niet zeker hoe lang ze er al stond en was bang dat ze er de hele nacht al had gestaan.

Inspecteur Rosie Russon en haar collega Brian Milligan werden eropuit gestuurd en belden de plaatselijke brandweer voor hulp.

"Ze had het duidelijk erg koud," zei Russon. "Het water was maar een meter diep, maar ondanks dat het dus maar tot haar buik kwam kon ze niet op eigen kracht uit het zwembad komen, en ik was bang dat ze onderkoeld zou raken. De beller zei dat ze had geprobeerd eruit te komen maar dat ze steeds uitgleed."

De brandweer stuurde haar dieren-unit en takelde de merrie uit het zwembad. De mensen van de dierenbescherming hebben haar Ellie genoemd, naar de Paralympische zwemster Ellie Simmonds.

"We denken dat Ellie is weggelopen en in het donker in het zwembad is gevallen," zei Russon. "Ze heeft enkele kleine verwondingen aan haar benen waar ze door het afdekzeil was gevallen en de bodem raakte, maar afgezien daarvan heeft ze erg veel geluk gehad. Ze wordt verzorgd door één van onze privé-stallen waar ze voorlopig blijft zodat we haar in de gaten kunnen houden. Als er niemand komt om haar op te halen zullen we een passend huis voor haar gaan zoeken."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


upendo

Berichten: 21353
Geregistreerd: 19-02-08

Re: Weggelopen paard gered uit zwembad

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-19 12:14

Sneu..

Te zien aan al die netels in haar manen mag ik hopen dat ze wordt herplaatst bij een fijn baasje waar ze wel fijn verzorgd wordt.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JoyenUnory, MarjanB, miereneter, nicjes, Ubermetrics, xYaartje, YandexBot en 16 bezoekers