Harrie Smolders derde met Escape Z in Mechelen

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9844
Geregistreerd: 20-04-16

Harrie Smolders derde met Escape Z in Mechelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-18 18:36 Tip de Nieuwsredactie

equnews
Springen

Negen combinaties kwalificeerden zich voor de barrage in de Zangersheide-rubriek voor zesjarige hengsten. Als eerste aan de start in dit 1.20m parcours zette Jan Vermeiren de toon met de 6-jarige BWP-hengst, Mr Uno-K Van ’t Katteneye. Op de rug van de Numero Uno-zoon klokte Vermeiren foutloos af in 41,71 seconden. De combinatie won afgelopen jaar al op de PAVO Hengstencompetitie en hield de concurrentie ook achter zich op de nationale cyclus.

Even later verbeterde Bart Anthonissen de chrono van de combinatie met Mr Blue C (Mr Blue) onder het zadel. Anthonissen en de schimmel hengst stopten de chrono op 40,91 seconden. In 2015 won de hengst nog het vrijspringen in Hoogstraten.

In het zadel van de Mr Blue-nazaat, Mr Idol S had Jan Vermeiren nog een tweede kans. Een snelle laatste lijn waarbij de combinatie een galoppas minder reed zorgde voor een pijlsnelle chrono van 40,56 seconden waardoor de Antwerpse springruiter zijn leiderspositie opnieuw innam. Ongeveer een jaar geleden kocht Vermeiren de helft over van deze hengst. Onder het zadel van Steven Vermeiren sprong de hengst eerder dit jaar naar de eind overwinning in de finale voor zesjarigen op de PAVO Hengsten competitie.

Vermeiren greep zo de overwinning en bleef Bart Anthonissen voor. Harrie Smolders volgde op de derde plaats met de Zangersheide hengst Escape Z (Emerald). Met Mr Uno-k Van ’t Kattenheye volgde Vermeiren buiten het podium op de vierde stek voor Nick Vrins met Chambertino Z (Chambertin).

Klik hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Lukasje en 7 bezoekers