Keurhengst Ustinov (v.Libero H) terug in Nederland

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9535
Geregistreerd: 20-04-16

Keurhengst Ustinov (v.Libero H) terug in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-12-18 17:37 Tip de Nieuwsredactie

KWPN / persbericht De Wiemselbach
Fokkerij
Ingezonden door bokker Ketaki

Afbeelding
Ustinov. Foto door Sjoert, http://www.sjoert.com

Na een verblijf van enkele jaren in het buitenland, is de Libero H-zoon Ustinov door De Wiemselbach teruggehaald naar Nederland. Komend seizoen is de kampioenshengst van 2004 daardoor weer vers beschikbaar.

“Vanuit Nederland en onder meer ook Duitsland, nam de vraag naar Ustinov de laatste tijd duidelijk toe. Hij fokt goed en ook Sterrehof’s Calimero, die we hebben gefokt uit een volle zus van Ustinov, heeft voor goede reclame gezorgd”, vertelt Daan Horn van De Wiemselbach. De door wijlen Gert van der Veen gefokte Ustinov (Libero H uit Haifa keur pref prest van Nimmerdor) werd in 2004 verkozen tot kampioenshengst op de KWPN hengstenkeuring en heeft zich vervolgens in de sport tot op internationaal 1.50m-niveau bewezen, totdat een blessure roet in het eten gooide. “Ustinov is een paard dat zichzelf absoluut niet spaart. Hij smijt met zijn krachten en is ongelooflijk hard voor zichzelf. Achteraf gezien kunnen we wel stellen dat hij zichzelf daar mee in de weg zat”, sprak mede-eigenaar Paul Hendrix in ‘In de Strengen’ in 2015. "Ustinov bewijst zich nu via zijn nakomelingen. Wat we bij hem zelf zagen, vererft hij gelukkig ook. Zijn nakomelingen hebben goede karakters, veel instelling en een ongelooflijk goede galop. Je komt echt zelden een Ustinov tegen met een mindere galop."

Hoge springindex
In de fokkerij heeft Ustinov bewezen een topvererver te zijn dankzij opvallende nakomelingen als Ridley, Anatevka, Bestinov, Festinov, Ekimov, Daylight HDH en Penelope Cruz. Dat in combinatie met zijn hoge springindex, goed geteste merries in de aanlegtesten en keuringen, én een hoog percentage nakomelingen op minimaal 1.30m-niveau heeft hem in 2015 al het keurpredicaat opgeleverd.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DreamGuide, ikkedus, Roadracer, sollair310 en 24 bezoekers