Alle 4 Nederlandse ruiters naar halve finale Prague Playoffs

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9554
Geregistreerd: 20-04-16

Alle 4 Nederlandse ruiters naar halve finale Prague Playoffs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-18 17:47 Tip de Nieuwsredactie

bokt.nl
Springen

Afbeelding
Maikel van der Vleuten en Verdi TN. Foto: Stefano Grasso/GCL

In Praag is de finale van de Global Champions Tour begonnen. Onder de naam Prague Playoffs is dit nieuwe concept donderdagavond van start gegaan. In totaal streden 19 teams gedurende het hele seizoen om zich te kwalificeren voor de finales in Praag. De beste 16 teams hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de finales. De beste vier teams plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finale van vrijdagavond en de overige twaalf teams kwamen donderdagavond aan de start in de kwartfinale. Alleen de beste acht teams van de kwartfinale gingen door naar de halve finale van vanavond. De Paris Panthers bestaande uit Darragh Kenny, Gregory Wathelet en Yuri Mansur Guerios wisten de kwartfinale met een totaal van vier strafpunten te winnen.

Voor Nederland kwamen er vier ruiters aan de start. Alle vier wisten ze zich met hun team te plaatsen voor de halve finale van vanavond. Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten kwamen beide aan de start voor het team Madrid in Motion. Zowel Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero als Maikel van der Vleuten met Verdi TN kregen vier strafpunten. Hun teamgenoot Eduardo Álvarez Aznar wist foutloos te blijven, waarmee het totaal op 8 strafpunten kwam. Wat genoeg was voor de vierde plaats.

Leopold van Asten kwam met VDL Group Miss Untouchable aan start voor de Scandinavian Vikings. Ook hij kreeg vier strafpunten. Zijn teamgenoot Christian Ahlmann wist foutloos te blijven en Evelina Tovek kreeg vijf strafpunten. Het totaal kwam daarmee op 9 strafpunten. Wat goed was voor de zesde plaats.

Op de valreep wist ook het team van Harrie Smolders zich te plaatsen voor de halve finale. Met een totaal van 16 strafpunten hadden ze slechts 1 strafpunt verschil met het team Praque Lions, die met 17 strafpunten zich helaas niet wisten te kwalificeren voor de halve finale. Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. kregen vier strafpunten. Zijn teamgenoot Jos Verlooy kreeg eveneens vier strafpunten en Danielle Goldstein had acht strafpunten.

De halve finale vanavond is live te volgen vanaf 21 uur via de site van de Global Champions Tour.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bonnielau, Lisanne_S en 11 bezoekers