Nieuwe locatie voor het 'Paard van Fryslân'

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9541
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuwe locatie voor het 'Paard van Fryslân'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-18 14:58 Tip de Nieuwsredactie

omrop fryslan
Overige

Afbeelding

Er is een nieuwe serieuze locatie voor het zogenoemde 'Paard van Fryslân'. In plaats van een plek óp de Afsluitdijk, wordt nu de kop van de Afsluitdijk als de meest kansrijke plek gezien.

Hajé wil het voormalig restaurant Les Routiers daar verbouwen en verder ontwikkelen als hotel-restaurant. In dat project zou het omvangrijke beeld van een Fries paard ook een plekje moeten krijgen. Zo zouden in ieder geval veel hindernissen opgelost kunnen worden: er is al een afslag vanaf de grote weg, er is al parkeerruimte en er zijn daarom ook volop mogelijkheden om dicht bij het paard te komen, om er bijvoorbeeld foto's te maken.

Ben van der Knaap is aangetrokken als nieuwe projectleider en zal het plan verder onderzoeken. Ook financieel is er een onderzoek gaande met hulp van een Fries staalbedrijf en een deskundige die eerder betrokken was bij een vergelijkbaar project in Schotland. Van der Knaap schat de kans dat het paard er over drie jaar staat op meer dan 50 procent.

Gerelateerde berichten:
[VN] Haalbaarheid mega-standbeeld Fries paard onderzocht
[VN] Mega-standbeeld Fries paard financieel een stuk dichterbij

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Madelon, Ashley5, ComscoreBot, Eefje_Sammy, Lous, Love_Laugh, MelissaV, Nymphe, Stal_Fiore, Ubermetrics en 14 bezoekers