Hengstencompetitie vervolgt morgen in Ermelo

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9593
Geregistreerd: 20-04-16

Hengstencompetitie vervolgt morgen in Ermelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-18 18:05 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Springen, Dressuur

Afbeelding
Marieke van der Putten en Jameson RS2. Foto door aniek1985

Morgen barst het springgeweld los in Ermelo. 67 springhengsten maken dinsdag 10 december hun opwachting in de Blom Hengstencompetitie Springen. De eerste competitiewedstrijd is in Kronenberg verreden en de tweede competitiewedstrijd staat dus morgen op het programma.

Om 16.15 uur bijten de 18 springhengsten de spits af die deelnemen aan de klasse Z/ZZ, alle foutloze combinaties zien we vervolgens terug in de barrage. Omstreeks 17.50 uur is het de beurt aan de paarden in de klasse M, 26 hengsten staan op de startlijst. Ook zij springen een klassieke springproef met vervolgens een aparte barrage. De laatste rubriek van de avond, de klasse L, wordt verreden over twee manches en start omstreeks 20.00 uur. 23 vierjarige hengsten tonen hun springkwaliteiten, waarbij geen barrage wordt verreden. Tijdens de eerste competitiewedstrijd bleven 11 KWPN-hengsten dubbel 0 over twee manches. In de klasse M ging de winst naar Blom’s Icarus en de klasse Z/ZZ kwam op naam van Heineken VK VDL.

Een dag later, op woensdag 12 december, komen de dressuur- en Gelderse hengsten in de baan om de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. De Gelderse hengsten Jupiler S en Ibsen B zijn als eerste aan de beurt. Beide hengsten starten in de klasse L, deze begint om 17.00 uur en wordt beoordeeld door Gert van den Hoorn en Bertus Wijnveen.

Vervolgens komen twaalf vijfjarige dressuurhengsten in de baan in de klasse M, deze rubriek start om 17.30 uur. In Kronenberg viel de eerste wedstrijd van deze rubriek ten prooi aan Imposantos. Aan de klasse Z/ZZ-L nemen vijf hengsten deel. Deze rubriek vervolgt omstreeks 18.45 uur, waarbij Hèrmes de eerste competitiewedstrijd op naam wist te schrijven. Ook hij verschijnt ditmaal weer aan de start. Om 19.45 uur staat de klasse L op het programma, hiervoor staan vijftien hengsten op de startlijst. Jameson RS2 kreeg in Kronenberg maar liefst een 10 voor zijn galop. De juryleden Adriaan Hamoen en Toine Hoefs hebben deze wedstrijd de taak om alle hengsten te beoordelen.

Iedereen is van harte welkom om morgen en woensdag de hengsten in actie te zien. Beide hengstencompetities worden live uitgezonden op KWPN.tv en is gratis te zien voor iedereen.

Startlijsten/uitslagen en meer informatie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, BlogBeat, Carol10, Connaisseur, DromenLies, Gini, grace1989, Janneke2, Kaatastrof, Kirin, kwinney, nijnthju, Nordique, zonnetje1903 en 13 bezoekers