Nakeuring brengt totaal op 94 spring- en 4 Gelderse hengsten

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9567
Geregistreerd: 20-04-16

Nakeuring brengt totaal op 94 spring- en 4 Gelderse hengsten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-18 17:55 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN


Voor de drie fokrichtingen vindt vandaag de nakeuring plaats in Ermelo. De eerste bezichtiging voor springhengsten is reeds afgerond en met 8 hengsten is het totaal uitgekomen op 94 springhengsten.

Van de 33 springhengsten kregen er acht groen licht, waarmee het totaal is uitgekomen op 94. “Vandaag hebben we een hele gevarieerde groep hengsten gezien, zowel qua bloedlijnen als verrichting. Zonder dat we echte uitschieters hebben gezien, hebben we zeker een stel interessante hengsten kunnen uitnodigen voor de tweede bezichtiging”, vertelt Cor Loeffen. “Opvallend is dat de meeste geselecteerde hengsten vandaag afstamden van bewezen verervers. Zoals Kannan, Zirocco Blue VDL, For Pleasure en Verdi. Als we kijken naar de gehele collectie voor de tweede bezichtiging zien we ook daarin veel vaders die zelf op het hoogste niveau hebben gepresteerd, naast een stel jonge verervers. We verwachten in Den Bosch straks een heel stel hengsten met aansprekende modellen en interessante afstamming, die in Ermelo goed hebben gesprongen. Wel is over de hele linie de stokmaat meer gevarieerd dan andere jaren.”

Gelderse hengst
Op 30 november werden er drie Gelderse hengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging, en daar is vandaag nog één hengst bijgekomen. Deze Lendor (v.Casaron) heeft zich op het straatje, bij het vrij bewegen en het vrij springen goed laten zien en mag daarmee door naar Den Bosch.

Bekijk hier de uitslagen van de spring- en Gelderse hengsten en hier de foto's van de geselecteerde hengsten (volgt zsm).

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers