KFPS Paard van het Jaar: de kanshebbers

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9567
Geregistreerd: 20-04-16

KFPS Paard van het Jaar: de kanshebbers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-18 17:20 Tip de Nieuwsredactie

kfps
Fokkerij, KFPS

Afbeelding
Judith Pietersen en LimiTed Edition. Foto: Focussed
De KFPS Hengstenkeuring staat weer bijna voor de deur en daarmee ook de verkiezing Paard van het Jaar. Deze titel werd afgelopen jaar toegekend aan Limited Edition (stbnaam Kanjer ter Meer), die onder Judith Pietersen uitzonderlijk presteerde in de dressuursport. Limited Edition volgde daarmee Eise 489, Els F.T., Beart 411 en Norbert 444 op, die in respectievelijk 2017, 2016, 2015 en 2014 de titel veroverden. Wie wordt er op de komende Hengstenkeuring gehuldigd als Paard van het Jaar 2018?

Voor de titel Paard van het Jaar 2018 zijn dit keer drie paarden genomineerd. Deze paarden stonden het afgelopen jaar in de picture door uitzonderlijk goed te presteren in de dressuur-, men- en/of tuigsport. De drie genomineerden worden hieronder kort uitgelicht.

Joppe
De zevenjarige Maurus 441-zoon Joppe deed ook afgelopen seizoen de harten van tuigliefhebbers weer sneller kloppen. Na het succesvolle seizoen van vorig jaar, wist de hengst ook dit jaar alle keren dat hij in handen van Henk Hammers aan de start verscheen om te zetten in winst. De succesreeks van Joppe begon eind april in De Bilt, waar hij de ereronde in de limietklasse mocht aanvoeren. Vervolgens gaf hij de concurrentie het nakijken in de limietklasse op de concoursen in Lunteren, Bennekom en Norg. Deelname aan het kampioenschap ereklasse in Buitenpost was daarmee veilig gesteld. Joppe deed wat er van hem verwacht werd: kampioen worden! Als afsluiter van het seizoen schreef de hengst daarna ook de ereklasse op de concoursen in Rijs, Opmeer en Drogeham op zijn naam. Dat verdient toch een nominatie voor Paard van het Jaar 2018?

Mario fan Bokkum (stbnaam Mario van de Poldersdijk)
De zesjarige Mario fan Bokkum (Jasper 366), die als stamboeknaam Mario van de Poldersdijk heeft, liep zich het afgelopen jaar keer op keer in de schijnwerpers. En of het nu onder het zadel is of in tuig, Mario draait er zijn hoef niet voor om. Dit fenomenaal presterende sportpaard wist in beide disciplines meerdere titels in de wacht te slepen. Met Harmina Holwerda was hij begin dit jaar indoorkampioen van Friesland in de Z1 dressuur. Op de KNHS indoorkampioenschappen waren ze negende in de Z1. Op de outdoorkampioenschappen van Friesland behaalde Mario de reservetitel in de Z2. Op de Centrale Keuring werd Mario gehuldigd als winnaar van de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg. Eind september schreef Mario het Alrako KFPS kampioenschap dressuur in de klasse Z2 op zijn naam en in oktober voegde hij daar het Europees kampioenschap zesjarige dressuurpaarden aan toe. De combinatie maakt tevens deel uit van het Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0 project. In handen van Sybren Minkema maakte Mario deel uit van het kampioenstandem en klavertje drie. Met Jolanda Schreuder was Mario de winnaar van de Pavo Fryso Bokaal tuigaanleg bij de hengsten en ruinen. Absoluut een nominatie voor Paard van het Jaar 2018 waard!

Horses2fly Anniek (stbnaam Anniek van de Oosterzanden)
De tienjarige Horses2fly Anniek (Haitse 425), die Anniek van de Oosterzanden als stamboeknaam heeft, bezorgde haar eigenaar Jacques Poppen een topseizoen in het mennen. Na een vervelende blessure gaf Anniek afgelopen seizoen aan weer volop hersteld te zijn en zich te kunnen meten met de absolute mentop. In handen van Jacques Poppen wist de merrie de Witte van Moort Para Men Trophy te veroveren. Vervolgens ging de reis naar het Wereldkampioenschap paramennen in het Limburgse Kronenberg. Anniek bezorgde haar menner individueel goud en daarnaast ook nog eens teamgoud. En dan te bedenken dat het WK pas de zevende wedstrijd was voor Horses2fly Anniek! Als kers op de taart werden ze eind september ook gehuldigd als Hippiade kampioen in de klasse M mendressuur. Dat is toch wel een nominatie voor Paard van het Jaar 2018 waard?

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 3 bezoekers