KWPN: 3 dressuurhengsten met opvallende punten ingeschreven

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9536
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: 3 dressuurhengsten met opvallende punten ingeschreven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-18 20:36 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN

Afbeelding
Marieke van der Putten en Jameson RS2. Foto door aniek1985

Met een topscore van 90 punten, inclusief een 10 voor galop, is de Pavo Cup-kampioen Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) vandaag ingeschreven. Ook Jayson (v. Johnson) en Jheronimus (v. Dream Boy) behaalden goedkeuring met goede cijfers.

Vier dressuurhengsten deden vanochtend hun uitgestelde examen van de 21-dagentest. De aan het vrijwillige onderzoek deelnemende Ivanof (v. Desperado) behaalde zijn dekbevret niet, de drie vierjarige hengsten deden dat wel.

10 voor galop
Heel overtuigend was de verrichting van de hengstenkeuringskampioen van 2017, de Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 (uit Atilinda M keur pref IBOP-dr sport-dr van Negro) van f/g Stal 104 BV uit Wijdewormer. Afgelopen zomer werd hij via de Pavo Cup, die hij won met Marieke van der Putten, opnieuw aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. “Jameson RS2 heeft een uitstekende verrichting afgelegd met onder meer een geweldige galop, een imponerend front en veel kracht in beweging”, vertelt senior inspecteur Wim Versteeg. Met een veelzeggende 10 (!) voor galop kwam de spraakmakende Blue Hors Zack-zoon uit op een topscore van 90 punten. Voor de souplesse en de houding/balans kreeg hij een 9,5 naast 9’s voor de draf, rijd-/bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard.

Heel goed bewerkbaar
Ook Jayson (Johnson uit Zamora B elite IBOP-dr pref PROK van Negro, fokker W. Verschuren uit Heukelom) van Van Olst Horses en Jheronimus (Dream Boy uit A.Bertje ster pref PROK van Jazz, f/g W.P.S. van Weert uit Beesd) zijn goedgekeurd met een overtuigend puntentotaal. Met 9’s voor de galop en rijd-/bewerkbaarheid kwam Jayson uit op 84,5 punten, en de Dream Boy-zoon verdiende vijfmaal een 8,5 waarmee hij uitkwam op 83 punten. “Jayson laat zich heel goed bewerken, beweegt met veel kracht en heeft een sterk model. Jheronimus is een lichtvoetig bewegende hengst, die zich eveneens heel goed laat bewerken.”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie