[FOTO]Tweede plaats voor Koos de Ronde in Lyon

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9593
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO]Tweede plaats voor Koos de Ronde in Lyon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 08:29 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Aangespannen rijden


Koos de Ronde is zondag middag als tweede geëindigd in de seizoensopener van de Wereldbeker vierspannen in het Franse Lyon. Bram Chardon werd derde, terwijl IJsbrand Chardon genoegen moest nemen met de vijfde plaats. De overwinning ging naar de Zwitser Jérôme Voutaz met zijn snelle Freiberger paarden.

Afbeelding
Koos de Ronde. Foto: PSV

Zowel Voutaz als De Ronde en Bram Chardon wisten zich te plaatsen voor de tweede omloop, waarin met een schone lei werd begonnen. Internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman had voor de zeven deelnemers een mooi, lang parcours had gebouwd in de ruime piste van de Eurexpo hal. Bram Chardon had in de eerste omloop een kleine hapering in zijn leidsels waardoor hij zijn winnende tijd van de eerste dag niet kon evenaren. Nadat Voutaz een zeer snelle én foutloze omloop neerzette was het de beurt aan Bram. Helaas rolden er vier balletjes en was zijn kans op de overwinning verkeken. Laatste starter Koos de Ronde had zijn vierspan uitstekend aan het lopen en stevende met de snelste tijd af op de eindoverwinning van deze eerste editie in Lyon. Maar ook De Ronde had twee foutjes en werd uiteindelijk tweede.

Afbeelding
Winnaar Jérôme Voutaz. Foto: PSV

Koos de Ronde vertelt: “Ik heb er voor gevochten en Jérôme ook. Ik vind het natuurlijk jammer dat ik tweede ben geworden, maar Lyon is een super gave wedstrijd, echt een aanwinst. En ik ben heel blij met mijn nieuwe span.” Koos reed evenals op zijn thuiswedstrijd in Zwartewaal twee weken geleden met de ervaren Oosterwijk’s Kasper voorop naast Tjibbe, die hij in Mechelen vorig jaar voor het eerst in zijn span had. Afgelopen zomer schafte De Ronde een compleet vierspan Lipizzanerpaarden aan voor de indoors. Op dit moment heeft Koos twee nieuwe Lipizzanerpaarden in zijn achterspan: “Ervaring is zó belangrijk. Je kunt nog zulke goede paarden hebben, maar als ze geen ervaring hebben wordt het heel lastig. Ik ga in Maastricht een derde Lipizzanerpaard inzetten om zo geleidelijk een nieuw span te bouwen.”

Bram Chardon sneed poort twee verkeerd aan, waarna de foutjes zich opstapelden: “Het was een fout van mezelf, heel stom. Toen die bal viel dacht ik, ik ga nu voor alles of niets. Dat was een gok, maar op dat moment wilde ik winnen. Het was niet slim om zo vroeg in het seizoen al zo veel risico’s te nemen. Met gisteren in het achterhoofd weet ik dat het span heel goed is, ik moet het bij elkaar houden en ik ben er van overtuigd dat ik met dit span kan winnen.”

Afbeelding
Bram Chardon. Foto: PSV

IJsbrand Chardon kon geen verklaring geven voor zijn tegenvallende prestatie van vandaag: "Het ging vanaf de eerste dag al niet goed. Gisteren had ik in de eerste omloop een stuurfoutje, in de tweede omloop liep het beter. Vandaag liep het totaal niet, ik had echt een off day.”

Uitslag Wereldbeker vierspannen Lyon 4 november 2018:
1. Jérôme Voutaz (SUI) 163,52
2. Koos de Ronde 168,64
3. Bram Chardon 177,38
4. József Dobrovitz (HUN) 172,83
5. IJsbrand Chardon 178,38
6. Benjamin Aillaud (FRA) 189,21
7. Chester Weber (USA) 196,82

Bram Chardon start nog in:
Boedapest (HUN), 1-2 december 2018
Geneve (SUI), 8-9 december 2018
Mechelen (BEL), 29-30 december 2018
Leipzig (GER), 18-20 januari 2019

IJsbrand Chardon start nog in:
Stuttgart (GER), 16-17 november 2018
Maastricht (NED), 23-24 november 2018
Boedapest (HUN), 1-2 december 2018
Leipzig (GER), 18-20 januari 2019

Koos de Ronde start nog in:
Stockholm (SWE), 30 november-2 december 2018
Londen Olympia (GBR), 21-22 december 2018
Leipzig (GER), 18-20 januari 2019

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73, Ballard_L, BarieskaBo, DoubleVv, Elise_K, Folani, kwii, LinSa, Lynnepinny, Solmyrkvi, Stybba, Vagabondo, Wiske2 en 11 bezoekers