[BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Linda_Fleur

Berichten: 5223
Geregistreerd: 29-01-04

[BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-18 20:14 Tip de Nieuwsredactie

Afbeelding

Even voorstellen

Hoi allemaal! Mijn naam is Linda en ik ben 28 jaar, ik ben accountant van beroep en ben daarnaast nog bezig met het afronden van een master in accountancy. Daarnaast ben ik moeder van Isa van 8 jaar.
Zolang als ik me kan herinneren ben ik gek van paarden. sinds 5 jaar ben ik de trotse eigenaar van mijn KWPN merrie Elegance (roepnaam Ele) en sinds enkele maanden is daar ook Finn bij gekomen, een 3-jarige Welsh Cob.

Waarom ben ik gevraagd als blogger voor Bokt? Ik ben voor komend jaar een hele bijzondere uitdaging aangegaan, ik mag deelnemen aan de Mongol Derby 2019!

Wat is de Mongol Derby?

Voor velen van jullie is dit wellicht al bekend. Kort samengevat: De Mongol Derby is een race te paard van 1000 kilometer over de steppe van Mongolië. Deze race gaat over de zogenaamde postroute van Ghengis Kahn die hij 800 jaar geleden reed. Duizend kilometer in maximaal 10 dagen met om de 40 kilometer een wisseling van paard. Dit zijn paarden beschikbaar gesteld door de lokale bevolking, die hun paarden voornamelijk gebruiken voor het bij elkaar drijven van hun vee.

Met niet meer dan 5 kilo bagage sta ik op 7 augustus 2019 aan de start om tegen 39 andere deelnemers te racen om de eerste plek. Een zware beproeving, want 40% van de totale deelnemers haalt de 1000 kilometer niet door ziekte, uitdroging of blessures.

Waarom de Derby?

Een belangrijk onderdeel van de race is het geld inzamelen voor het goede doel. 500 Pond gaat naar Cool Earth voor een CO2-neutrale voetafdruk. Dit is een stichting die zich inzet voor educatie van de bewoners bij regenwouden en hun de mogelijkheid geeft zich hier in te ontwikkelen en deze zo te behouden.

Alles daarboven gaat naar Stichting Neurofibromatose, een organisatie met voor mij een heel persoonlijk doel. Mijn dochter Isa is geboren met de aandoening neurofibromatose, en is als gevolg hiervan op 4-jarige leeftijd (nagenoeg) blind geraakt door een tumor op haar oogzenuw. Mensen met neurofibromatose ontwikkelen gedurende hun leven vaak meerdere tumoren op hun zenuwen, waardoor het onzeker is waar zij in de toekomst nog meer last van zullen krijgen. De symptomen zijn zeer uiteenlopend. Stichting Neurofibromatose helpt bij het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar Neurofibromatose in Nederland.

Maar waarom een barre tocht afleggen, je kan toch ook zomaar geld inzamelen voor jouw doel? Ik ben een behoorlijk avontuurlijk ingesteld persoon. Vanaf het moment dat ik las over het bestaan van de Derby dacht ik, wat gaaf! Eerst met twijfelende gedachtes, zoiets zou ik nooit kunnen. Naarmate ik meer ging lezen begon het meer en meer te kriebelen en afgelopen zomer meldde ik mij aan. Na een sollicitatieprocedure kwam op 1 oktober het verlossende woord: You’re in!!

De komende maanden

De komende maanden ben ik dus bezig met de voorbereiding op de Derby en daarin neem ik jullie graag mee. Ik zal onder andere mezelf fysiek en mentaal uitdagen om zo fit mogelijk aan de start te staan. Daarnaast probeer ik door deze actie meer aandacht te creëren voor neurofibromatose, een vaak voorkomende maar toch ook heel onbekende ziekte.

Ik ben ook te volgen op Facebook, Instagram. Links zijn te vinden in mijn onderschrift. Voor alle vragen of suggesties voor mijn volgende blogs kunnen jullie ook terecht in mijn volgtopic. Ik kijk ernaar uit om jullie de komende maanden mee te nemen in mijn voorbereidingen!


Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 124922
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: [BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-18 21:16

Wat leuk dat je de komende tijd voor ons gaat bloggen, Linda!
Heel erg veel succes met de voorbereidingen en ik ga je zeker volgen :)

Afwezig tot nader order. Bij vragen graag contact opnemen met een ander teamlid.
It's not easy being green *** Kermit ***

primera

Berichten: 867
Geregistreerd: 31-10-04
Woonplaats: Zuid Holland

Re: [BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-18 01:26

Wauw wat een sterke moeder ben je, heel veel succes met je voorbereidingen voor de Mongol Derby komend jaar, ik ga je ook volgen en hoop dat je het met succes kan afronden :)

Nimber

Berichten: 26158
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Harskamp

Re: [BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-18 06:39

Wat gaaf, succes met de voorbereiding

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

joey2010

Berichten: 4320
Geregistreerd: 08-09-11
Woonplaats: limburg

Re: [BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-18 06:52

De Derby is een pure mooie strijd met vaak half wilde paarden, maar niet alleen lichamelijk maar ook mentaal erg zwaar.

Erg gaaf dat je hieraan gaat deelnemen!
Ik ga je zeer zeker volgen.

Jammer om te lezen dat je dochter deze ziekte heeft.
Ik wil je veel succes wensen met je verder voorbereidingen o aan deze race te kunnen deelnemen.

mowgli7
Berichten: 1397
Geregistreerd: 26-10-11
Woonplaats: Westland

Re: [BLOG] Linda_Fleur: Mijn Mongol Derby

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-18 11:57

Je klinkt als een krachtig persoon!
Onwijs stoer deze uitdaging.
Veel succes

Nickyyyy

Berichten: 1834
Geregistreerd: 27-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-18 12:11

Heel veel succes met deze uitdaging!

Linda_Fleur

Berichten: 5223
Geregistreerd: 29-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-18 07:09

Yihaaa!! Mijn website is live. Hier zal ik regelmatig updates geven over mijn voorbereidingen. Nemen jullie een kijkje en laten jullie weten wat je ervan vind?

https://www.lindasmongolderby.nl/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __elise__, _Cathalijne, _Mars, _San87_, amy495, BeFunny, Cer, Christel1, Esther, GrapeshotBot, LunarEclipse, Maanon_, MoriMann, Nils, oli01, Rex_Rolfo, Sizzle, Solmyrkvi, Suliko en 15 bezoekers