Daniel Deusser: “Je voelt dat Calisto en ik een duo worden"

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9593
Geregistreerd: 20-04-16

Daniel Deusser: “Je voelt dat Calisto en ik een duo worden"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-18 18:41 Tip de Nieuwsredactie

Equnews
Springen

Afbeelding
Daniel Deusser. Foto: Bokt Wiki


Afgelopen weekend zorgde Daniel Deusser voor een schitterende en spannende Wereldbeker overwinning in Verona. Na afloop nam Deusser even de tijd om enkele vragen te beantwoorden.

“Toen ik het parcours verkende had ik maar één vraag. Is het mogelijk om van hindernis één naar twee te rijden in zes galop passen? Voor mijn paard, Calisto Blue, is zes moeilijk, want na de hindernis twee had ik een korte bocht in gedachte.” Toch waagde Deusser zich erop. “Ik heb uiteindelijk de lijn in één galop pas minder gereden, alleen omdat Niels Bruynseels erin slaagde. Het was mijn enige kans.”

Voor Deusser was het niet de eerste keer dat hij deelnam in Verona. “Ik ben al enkele malen aan de start gekomen en Verona is steeds een garantie tot succes. Het is een heel aangenaam concours. Het was opnieuw topsport met een barrage die spannender was als ooit.”

Niels Bruynseels had tot Deusser aan de start de overwinning in handen. “Ik had niet durven dromen dat ik Niels voorbij zou kunnen gaan. Ik had het voordeel dat ik als laatste aan de start zou komen. De sfeer en motivatie van het publiek zorgden voor een adrenaline kick. Zowel ik als m’n vrij nieuwe rit, Calisto Blue, kregen hierdoor een super motivatie ‘boost’.”

Over Koen De Waele’s voormalig paard is Deusser enorm positief; “In het begin had ik het moeilijk met Calisto. Hij heeft enorm veel kracht en ruimte boven de sprong. Calisto is enorm voorzichtig en snel maar ook heel nerveus. Met mijn lang lichaam is dat niet evident. Calisto is een wereldpaard. Tot in Verona hadden we steeds een vierde, vijfde plaats op Grand Prix niveau. De overwinning toont dat we naar elkaar aan het groeien zijn als combinatie.”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Escada, Isa_Sofie, Lena82, maj0, Mudah_marah, Nieknollie, Oehlala, Sakura789, Sky_As, Steppe en 36 bezoekers