WK Para Reining tijdens Equita Lyon

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9860
Geregistreerd: 20-04-16

WK Para Reining tijdens Equita Lyon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-18 21:11 Tip de Nieuwsredactie

bokt.nl / persbericht
Western


Op zaterdag 3 en zondag 4 november zal in het Franse Lyon het WK Para Reining worden verreden. Het was eigenlijk de bedoeling dat het WK al verreden zou worden tijdens de WEG in Tryon eerder dit jaar. Dat kon toen helaas niet doorgaan.

Tot nu is de Para-dressuur de enige hippische Paralympische discipline. In Frankrijk is een paar jaar terug een succesvolle wedstrijd georganiseerd voor Para-springruiters. Op intiatief van de Canadese Lisa Coulter zal het WK Para Reining zijn opwachting maken in Frankrijk tijden de Equita Lyon.

Het WK Para Reining wordt georganiseerd door de non-profit organisatie World Para-Reining. Er is een prijzenpot van 25.000 dollar. Het WPR heeft als doel de reiningsport voor ruiters met een beperking te stimuleren.

Para ruiters uit alle reining klassen kunnen deelnemen aan het WK. Zaterdag is de teamwedstrijd en zondag de individuele wedstrijd. Acht landen (Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, België, Canada, Duitsland, Zuid-Afrika, Frankrijk en Italië) zullen deelnemen. Per land zullen 1 tot 3 ruiters aan de start komen in de grades 1 t/m 4.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie