Nederlandse dressuurruiters sterk in Exloo

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9583
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse dressuurruiters sterk in Exloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 23:04 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Dressuur


In Exloo vond van 25 tot en met 28 oktober een internationale dressuurwedstrijd plaats voor jeugdruiters en senioren. Op het hoogste niveau bleef Adelinde Cornelissen ongeslagen en in de Lichte Tour gooide Joyce Heuitink hoge ogen. Bij de jeugd maakt Marten Luiten een opmars door en weet Daphne van Peperstraten haar succes voort te zetten bij de Young Riders.

Op het hoogste niveau was het een feestje voor Adelinde Cornelissen. Met Zephyr (v.Jazz) scoorde de amazone in haar thuisprovincie 77,27% in de kür op muziek. De derde plaats was voor Christa Larmoyeur en haar Nora (v.Night and Day). Larmoyeur verkreeg 69,40% en bleef daarmee voor op Denise Nekeman en Kim Jacobi.

Maarten van der Heijden was een van de juryleden die plaatsnam bij de zware tour. “We hebben genoten van mooie sport. In de zware tour reed Adelinde Cornelissen sterke proeven. In de kür had ze Zephyr nog mooier op halslengte dan in de Grand Prix. Ook veel andere Nederlandse combinaties reden goed. Zo won junior Marten Luiten al zijn proeven en had Daphne van Peperstraten een sterk internationaal debuut bij de Young Riders.
Exloo is een hele fijne wedstrijd op een prachtige accommodatie waar je gastvrij wordt ontvangen door een fantastisch team medewerkers. Een wedstrijd die het zeker verdient om in de toekomst nog meer internationale deelname te krijgen.”

Lichte Tour voor Heuitink
De Lichte Tour werd gedomineerd door oranjeruiters. Bondscoach van de Nederlandse para-dressuurruiters Joyce Heuitink en haar Gaudi Vita (v.Apache) scoorden net geen 80% in de kür op muziek en bleven daarmee voor op Veronique Roerink en de eveneens van Apache afstammende Flanell. De derde plaats was voor Wenda Welten en Firefly (v.Wynton) In de Grand Prix Special was het beste Nederlandse resultaat voor Christa Larmoyeur. De Groningse amazone kwam in actie met Superhorse Aston Martin NL en liet 67,51% en de tweede plaats noteren. Alex van Silfhout en zijn Zep bleven net buiten het podium.

Van Peperstraten blijft doorgaan
Bij de Young Riders zette Daphne van Peperstraten haar zegereeks voort. De Zuid-Hollandse Van Peperstraten kende een zeer succesvolle periode bij de Junioren en weet die vorm ook bij de Young Riders vast te houden. Met haar gouden Cupido (v.Johnson) reed zij naar 77,41% in het afsluitende onderdeel. De tweede positie was voor Fabienne Jongen en haar Botticelolie (v.Obelisk) en zij werden gevolgd door Febe van Zwambagt en Fyeo (v.United).

U25 voor Nekeman
Als enige deelnemer in de Grand Prix voor ruiters jonger dan 25 jaar was Jeanine Nekeman automatisch de winnaar. In de klassieke proef scoorde de Hasseltse 62,17%, in de kür zat er ruim 65% in.

Marten Luiten maakt opmars
Bij de Junioren bleef de Nederlandse jeugd ongeslagen. Marten Luiten en Fynona (v.Ampère) stonden driemaal op rij op de eerste plek. Sanne van der Pols en haar Excellentie sloten in de kür op muziek aan op de tweede plek.

Lilli van den Hoogen
Bij de pony’s kwam Lilli van den Hoogen tot de tweede plaats in de kür op muziek. Van den Hoogen reed met Martinez Candyman naar 76,66%. Net buiten het podium viel Robin Heiden en haar Colourfull Cannonball, dit duo kwam in de individuele proef tot de tweede plaats.

Happy Feet bewijst zijn waarde
Bij de Children bewees EK-medaillist Happy Feet (v.Tuschinski) zijn waarde met een nieuwe amazone. Onder het zadel van Jill Bogers kwam de ruin met 72,38% weer tot de overwinning. Het duo bleef voor op twee Duitse amazones.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Radian6 en 7 bezoekers

cron