Finaleavond KWPN hengstencompetitie dressuur vernieuwd

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9535
Geregistreerd: 20-04-16

Finaleavond KWPN hengstencompetitie dressuur vernieuwd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-18 12:09 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Dressuur

Afbeelding
Foto door aniek1985

De inschrijvingen voor de KPWN hengstencompetities zijn inmiddels geopend. De finale van deze competities is net zoals voorgaande jaren tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Maar dit jaar in een heel nieuw jasje, de avond is afwisselend, met de spanning van een finale én een groot aantal jonge hengsten.

Dit seizoen geldt dezelfde formule als voorgaande jaren. De hengstencompetitie kent drie wedstrijden verdeeld over het land en een finale tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Een unieke gelegenheid om jonge KWPN-hengsten te zien strijden tegen leeftijdsgenoten. De eerste competitiewedstrijd vindt plaats op 19 (dressuur) en 20 (springen) november op het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg.

Afwisselende avond
Afgelopen jaren was de finaleavond van de hengstencompetitie dressuur een lange zit door het grote aantal hengsten dat deelnam aan de finales. Vele proeven volgden elkaar gedurende de avond op. Tijdens de KWPN Stallion Show begin volgend jaar gaan we nog steeds heel veel jonge beloftevolle hengsten zien, maar op een iets andere manier. Het merendeel van de hengsten dat zich heeft gekwalificeerd voor de finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur gaan we namelijk zien in een clinic. Meerdere hengsten komen tegelijkertijd in de baan en tonen onder hun ruiter of amazone hun kwaliteiten. De hengsten worden allemaal toegelicht, waardoor u als toeschouwer een goed beeld krijgt van deze hengsten. De allerbeste finalisten lopen een finaleproef en zij maken kans om de hengstencompetitie te winnen.

Finaleproeven
Naast de clinics is er ook de ouderwetse strijd om de winst van de hengstencompetitie dressuur. De allerbeste hengsten die zich hebben gekwalificeerd gaan de strijd aan met elkaar. In de klasse L en M mag 33% van de finalisten (met een maximum van zes) de finaleproef lopen en in de klasse Z en hoger rijden de beste twee combinaties een finaleproef. Op deze manier krijgt u toch alle finalisten van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur voorgeschoteld maar dan afgewisseld met clinics en proeven.

Andere dressuurwijzigingen
Naast het geheel vernieuwde concept van de finale zijn er ook een paar andere aanpassingen gedaan. Tijdens de voorselectiewedstrijden in de M wordt, net zoals in de L, met maximaal twee combinaties tegelijkertijd in de baan gereden. De hengsten die deelnemen aan de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur op het allerhoogste niveau lopen dit jaar een Prix St. Georges-proef in plaats van een vrije proef op Inter I-niveau. Deze proef wordt beoordeeld volgens het protocol van de hengstencompetitie. Tot slot is op het beoordelingsprotocol ‘aanleg als dressuurpaard’ vervangen door ‘totale indruk’. Dit laatste geeft beter weer wat voor indruk het paard op die dag heeft achtergelaten.

Data 2018/2019
19 november: Kronenberg (dressuur)
20 november: Kronenberg (springen)
11 december: Ermelo (springen)
12 december: Ermelo (dressuur)
28 december: Zuidbroek (dressuur en springen)

Finale
Plaats: ’s Hertogenbosch. Brabanthallen tijdens de KWPN Stallion Show
Datum: woensdag 30 januari t/m zaterdag 2 februari 2018

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Alenthe05

Berichten: 968
Geregistreerd: 19-03-06
Woonplaats: Naast de buren

Re: Finaleavond KWPN hengstencompetitie dressuur vernieuwd

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 12:39

Eerst Ermelo weer Rhino vrij...

[i]Pura Raza Espanola
Derrote II; Cautivo XIII x Cautivo VII x Pericon;
B+4, L1+6, L2+10, M1+10, M2+10, Z1+2
Nederlands Kampioen MCI Level 1, 2019, 4e op het EK MCI Iberische paarden, Parijs

Elisa2

Berichten: 23766
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Finaleavond KWPN hengstencompetitie dressuur vernieuwd

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-18 16:36

Dat zal vast wel gelukt zijn tegen die tijd..

Deze opzet lijkt me beter inderdaad om meerdere hengsten tegelijk in de baan te zien.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zoe, BlogBeat, Bonnelover, Chapeau2002, Dancer, DearDarling, Eliana, Eliine, Gwenvd, henshem, Isaa24, Isabel_k, Lena82, ReadTheRulez, Sarah_Elise, sullebulle, SuperSuup, Toktokmiauw, xxxmh, Zeep en 42 bezoekers