Bijna 6,8 ton omzet op Sale of the Rising Stars

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9593
Geregistreerd: 20-04-16

Bijna 6,8 ton omzet op Sale of the Rising Stars

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-18 13:54 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Fokkerij


De Sale of the Rising Stars is terug waar het negen jaar geleden startte, in Zwolle, en werd op vrijdagavond omarmd door alle aanwezigen. In de sfeervolle hal van Jumping Zwolle werden tien jonge talentvolle springpaarden van Teus van den Brink afgeslagen voor 668.000 euro, waarbij de op voorhand torenhoog favoriet Impala (v. Tangelo van de Zuuthoeve) voor een spectaculaire 160.000 euro verkocht werd.

Op de VIP werden de handen vlot omhoog gestoken voor de paarden, maar het internationale gezelschap kreeg stevige concurrentie door telefonische biedingen uit het buitenland. Dennis van den Brink, zoon van Teus, verkocht er maar liefst vier aan de telefoon aan een Britse koper. Een uitermate tevreden klant, die begin dit jaar ook al in drie paarden op Sale of the Rising Stars investeerde en waar de nieuwe paarden dinsdag naar toegebracht worden.

Teus van den Brink is zeer tevreden. Als mede-organisator van het concours Jumping Zwolle dat een hoge standaard hanteert en uitstekend verloopt, maar ook als veilingorganisator. “Ik had er op voorhand een heel goed gevoel bij. Er was rust, alles verliep goed. Als de paarden hier in Zwolle niet verkocht kunnen worden, waar dan nog wel? De paarden springen goed en er zijn hier goede mensen. Dan is het alleen nog afwachten.”

Dat de vijfjarige Impala (Tangelo van de Zuuthoeve x Kojak) uit de stam van de KWPN-hengst El Salvador en Grand Prix-springpaard Glock’s Zaranza 160.000 euro opbracht en de zeer grote Jywan (Etoulon VDL x Karandasj) 110.000 euro verbaasde Teus van den Brink niet. “Echt fantastische springpaarden zijn dat. Toen ik Impala een jaar geleden kocht, was de intentie om haar voor Dennis aan te houden. Maar toen kwam deze veiling al snel, omdat we van Indoor Drachten in januari naar hier in Zwolle in oktober verhuisden. Ik moest haar wel in de veiling doen. Je moet de paarden verkopen die op dat moment de beste van je stal zijn. Anders heeft het geen zin. Ik wil geen opruimveiling, maar met kwaliteit komen en dat wordt gewaardeerd door de kopers.”

De Britse klant kocht Impala en Jywan, maar ook Inwood (Kannan x Kashmir Van Schuttershof) en Jurette H (Arezzo VDL x Corland). De Canadese Grand Prix-amazone Tiffany Foster kocht via de telefoon Identia (Zavall VDL x Lux), die opgeleid wordt voor de huntersport en in januari op het gerenommeerde Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida, zal lopen. “Tiffany kwam bij me thuis om haar uitproberen en kocht direct nog een hunter bij me”, vertelt Teus van den Brink.

De Belgische springruiter Boy-Adrian Van Gelderen, die eerder al Gringo R en Olga G in deze veiling kocht en daar succesvol mee is, sloeg zijn slag bij Jemen (Harley VDL x Andiamo). Emmelie Melssen, vriendin van Dennis van den Brink, krijgt een zeer fijn sportpaard aan Jolita (Arezzo VDL x Quasimodo Z).

http://www.saleoftherisingstars.nl

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Maartje1990

Berichten: 21417
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: Kessel (Limburg)

Re: Bijna 6,8 ton omzet op Sale of the Rising Stars

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-18 08:02

Huh.... van de dshs is geen nieuws geweest en daar was een paard voor meer dan 4 Ton verkocht. En ander paard voor meer dan 2 ton.... :=

Hoezo is daar dan geen nieuws van geweest en hiervan wel?

[LZP] Getrouwd dankzij bokt
''Pak m'n hand maar''
spelvouten worten mede mogeluk gemaakt door mein moobiel :) excuses voor het ongemak
[BB-HK] [VOLG] konijnenparadijs in de maak!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chantalla, Goudhaan1, icky, Joyceee86, Laj1, m0niekkkie, Maanon_ en 20 bezoekers