Military Boekelo podium voor NK Eventing

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9569
Geregistreerd: 20-04-16

Military Boekelo podium voor NK Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-18 10:34 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht
Eventing

Afbeelding
Tim Lips & Bayro, Nederlands Kampioen Eventing 2017. Foto: Marjoow


Ermelo (KNHS) – Van 10 tot en met 14 oktober vindt de 48ste editie van Military Boekelo Enschede plaats. Een geweldig paardensport evenement waar internationale topsport, business en pleasure elkaar gevonden hebben. Naast de internationale wedstrijd, wordt ook het Nederlands kampioenschap eventing verreden tijdens Military Boekelo en maakt de finale van de prestigieuze FEI Nations Cup onderdeel uit van de strijd.

Military Boekelo Enschede (zoals het evenement officieel heet) is een van Nederlands grootste buitensport evenementen en trekt jaarlijks rond de 50.000 bezoekers naar het Twentse land. Mooie sport in de prachtige natuur, gecombineerd met een zeer uitgebreid en divers randprogramma, maken het evenement uniek.
De wedstrijd begint op woensdag 10 oktober met de eerste veterinaire keuring voor de paarden. Op donderdag en vrijdag staat vervolgens de dressuur gepland. Zaterdag is de drukste en meest spectaculaire dag met de cross country. Zondag wordt afgesloten met de tweede keuring voor de paarden en het springen.

Hoger plan
Vorig jaar moest het hoofdterrein door de komst van een snelweg noodgedwongen flink op de schop. Dat pakte op verschillende fronten heel goed uit, maar gaf ook zo hier en daar wat problemen. Voorzitter Robert Zandstra vertelt daarover; "We hebben na vorig jaar niet stilgezeten. Al tijdens de wedstrijd bleken een aantal gemaakte keuzes in de praktijk niet uit te pakken als voorzien. Enerzijds logisch, anderzijds hadden we sommige zaken mogelijk kunnen voorzien. De verhuizing is zeer ingrijpend geweest, maar heeft onze wedstrijd ook naar een veel hoger plan getild. We hebben er daarom keihard op ingezet om dit jaar de vorige editie te overtreffen."
Military Boekelo kan zich sportief gezien ook dit jaar weer opmaken voor een keur aan internationale topruiters afkomstig uit 12 verschillende landen. Boekelo staat garant voor vijf dagen hippische topsport die mede mogelijk wordt gemaakt door de inzet van ruim 1.500 vrijwilligers.

Nederlands kampioenschap
Al jaren maakt het Nederlands kampioenschap eventing onderdeel uit van Military Boekelo, en ook dit jaar is dat niet anders. De top drie van het NK van vorig jaar is ook dit jaar weer van de partij. Het podium werd toen bezet door Tim Lips, Alice Naber-Lozeman en Sanne de Jong. Regerend kampioen Tim Lips (Breda) werd in 2017 ook tweede in de internationale wedstrijd, dit jaar rijdt hij niet alleen zijn topper Bayro, maar komt hij ook met de 9-jarige Eclips aan de start. Meervoudig Nederlands kampioene Alice Naber (Biddinghuizen) moest vorig jaar genoegen nemen met zilver, maar zal met haar trouwe ACSI Peter Parker N.O.P. zeker een gooi doen naar de titel. Ook KNHS Talententeamlid Sanne de Jong (Aalsmeer) heeft met haar 9-jarige Enjoy Boekelo weer op de planning staan.
Een kanshebber voor het podium is zeker ook Merel Blom (Aalten). Enkele weken geleden was deze amazone op het WK in het Amerikaanse Tryon op plaats 16 de beste Nederlander, in Boekelo komt ze met twee van haar jongere paarden aan de start.
Naast deze ruiters komt ook de in Engeland gevestigde, maar over een Nederlands paspoort beschikkende, Andrew Heffernan over. Verder staan voor Nederland Jordy Wilken (Teuge) en Boekelo debutanten Laura Hoogeveen (Weert) en Joyce van de Kuilen (Elst) op de startlijst.

FEI Nations Cup
Niet alleen het individuele klassement is belangrijk bij Military Boekelo. Als finale van de FEI Nations Cup is ook de landenwedstrijd goed bezet. Deze mondiale teamstrijd bestaat uit acht wedstrijden met de afsluiting in Boekelo. In totaal verschijnen er 10 landen met een volledig team aan de start van de finale. Frankrijk heeft nu een minimale voorsprong van 10 punten op Engeland en deze twee toplanden zullen in Boekelo uitmaken wie er met de winst vandoor gaat. Nederland heeft dit jaar slechts aan twee wedstrijden uit de reeks deelgenomen. In het Franse Haras du Pin werd wel een knappe tweede plaats behaald, maar dat is onvoldoende om een rol van betekenis in de wedstrijdserie te kunnen betekenen.
KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup
Voor de Nederlandse eventers is er ook de afsluiting van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Deze wedstrijden reeks wordt verreden over alle internationale Nederlandse Eventing wedstrijden met als afsluiting Military Boekelo. Tim Lips gaat met Eclips aan de leiding van deze competitie die als belangrijk doel heeft de eventingsport in Nederland te promoten.

Tijdschema Military Boekelo Enschede*
Woensdag 10 oktober: 14.00 uur eerste veterinaire keuring
Donderdag 11 oktober: 09.00 tot 17.00 uur dressuur
Vrijdag 12 oktober: 09.00 tot 16.30 uur dressuur
Zaterdag13 oktober: 09.00 tot 16.30 uur cross country
Zondag14 oktober: 09.00 uur tweede veterinaire keuring
11.00 uur start springen
16.00 uur huldigingen

* Het tijdschema is onder voorbehoud. Na de veterinaire keuring op 10 oktober zal het definitieve tijdschema worden geproduceerd.

Meer informatie op www.military-boekelo.nl en de diverse social media kanalen van het evenement.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 10978
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Re: Military Boekelo podium voor NK Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-18 11:19


Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/ schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*

JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 10978
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Re: Military Boekelo podium voor NK Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-18 16:49


Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/ schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*

Anoniem

Re: Military Boekelo podium voor NK Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-18 07:12Antwoord op onderwerpPlaats een reactie