Tryon 2018: Voltigeurs Sneekes en De Ridder tevreden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9544
Geregistreerd: 20-04-16

Tryon 2018: Voltigeurs Sneekes en De Ridder tevreden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-18 13:06 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Voltige

Afbeelding
Het Nederlandse team. Foto: FEI/Liz Gregg

De twee Nederlandse solo voltigeurs die deelnemen aan de WEG in Tryon, Carola Sneekes en Claire de Ridder, hebben een nette prestatie geleverd bij hun eerste optreden. Sneekes staat voorlopig op plaats 13.

In de fraaie arena op het Tryon Equestrian Centre begon het voor de solo voltigeurs vandaag met de plicht. Morgen wacht de kür en zaterdag voor de beste 15 combinaties nogmaals een kür, waarna het klassement wordt opgemaakt. Het resultaat van alle drie de onderdelen telt mee voor het eindklassement. De kür die woensdag voor de solo’s en het team op het programma staat is tevens de landenwedstrijd.

Kippenvel
Sneekes scoorde met 7.638 het hoogst, zij staat voorlopig op plaats 13. Claire komt met 6.998 op de 21e plaats. Morgen staat voor beide dames de kür op het programma. Carola vertelt daarover: “Ik hoop mensen via de kür mijn verhaal te vertellen en kippenvel te bezorgen. Ik gebruik voor het eerst nieuwe muziek en heb er heel veel zin in.”

Arts in opleiding
Over vandaag was Sneekes ook heel tevreden. “Het is een geweldige arena met een super atmosfeer. Ik had echt een hele slecht voorbereiding voor dit WK. In januari heb ik een knieblessure opgelopen, toen ik in maart weer kon gaan trainen raakte mijn paard geblesseerd. Samen zijn we daardoor pas weer zes weken aan het trainen. In die tussentijd heb ik wel op andere paarden en in de zaal getraind natuurlijk, maar niet ideaal”, vertelt Sneekes die bijna afgestudeerd arts is. “Voltige gaat nu voor”, zegt Sneekes gedecideerd. “Ik loop nu co-schappen, als ik een wedstrijd heb dan moet ik dat bij de artsen melden, die vinden het over het algemeen super cool dat ik dit doe en werken eigenlijk altijd mee.”
Tweede Nederlandse Claire de Ridder kijk met gemengde gevoelens terug. “Het is een beetje dubbel, ik ben wel heel tevreden want dit is voor mijn paard het eerste seizoen dat hij loopt. We hebben heel hard getraind op het zwaaien en scharen en dat ging ook echt veel beter. Ik kon wel merken dat hij aan het begin een beetje spanning had. Het was wel heel jammer dat hij naar de draf viel toen hij moest mesten. Normaal mest hij nooit tijdens het werk en nu dus wel, dat is even balen.”

Het team van Roy Rogers toonde eerder op de dag al hun plicht en deed dat heel goed. Met een 6.826 staan zij voorlopig zesde.

Uitslag WEG Tryon 2018 Voltige individueel plicht:
1. Katharina Luschin (AUT) - Fairytale, 8.506
2. Kristina Boe (GER) - Don de la Mar, 8.347
3. Daniela Fritz (AUT) - Fairytale, 8.267
13. Carola Sneekes - Safari H, 7.638
21. Claire de Ridder - Pasca, 6.998

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anouk_H, pamts1 en 1 bezoeker