Een terugblik op een druk en geslaagd Horse Event

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9853
Geregistreerd: 20-04-16

Een terugblik op een druk en geslaagd Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-18 12:13 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Evenement


Het afgelopen weekend stond Expo Haarlemmermeer in het teken van paarden, paarden en nog meer paarden. Dit jaar was zowel de zaterdag als de zondag uitverkocht. Horse Event was dit jaar voor het eerst in Haarlemmermeer, en had de nodige vertragingen bij het parkeren. Al met al is de locatie goed bevallen en zal Horse Event volgend jaar wederom op deze locatie plaatsvinden.

Talloze kraampjes en stands waren er weer te vinden waar genoeg te shoppen viel. Het was gelijk duidelijk te merken dat PaardenPraatTV ieder jaar aan populariteit wint. Op het PaardenPraat stage werden verschillende interviews gedaan en de jonge paardengekken konden op verschillende plekken terecht voor een handtekening en een foto met hun favoriete YouTube artiest.

Maar er waren natuurlijk ook weer veel shows en clinics. Door de vernieuwde opzet waren er minder pistes, maar dat deed niet onder aan de kwaliteit van de shows en clinics.

Zo was er in de recreatiepiste een show te zien van de Vereniging van het Spaanse Paard. Onder de noemer Doma Vaquera lieten zij de veelzijdigheid van de Pura Raza Española zien.

Afbeelding

In de sport piste gaf Marion Schreuder een clinic over het belang van een goede basis. Dit deed zij samen met 3 fanatieke ruiters, die allen op een ander niveau dressuur reden. Ook vertelde zij het een en ander over de opleiding tot instructeur die bij de KNHS gevolgd kan worden.

Afbeelding

Alizée Froment gaf overdag een mooie clinic. Samen met haar schimmel Sultan liet zij een aantal indrukwekkende oefeningen zien. Zo liet zij, terwijl ze er naast liep, Sultan wissels om de pas springen. Het publiek was zeer onder de indruk.

Afbeelding

Op zondagmiddag werd er in de recreatiepiste een proefgerichte clinic verreden. Hierbij deden 3 bokkers mee die alledrie bruikbare tips meekregen voor hun verdere wedstrijdcarrière.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

In de recreatiepiste was er aandacht voor Hunter Jumper Equitation. Een nieuw vorm van paardensport die zijn oorsprong in de Verenigde Staten vond.
Hunter Jumper Equitation verzorgde meerdere clinics op Horse Event. Deze club is erg toegewijd aan het opzetten van een forum voor de Hunter en Equitation-wedstrijden, ruiterclinics, instructeursonderwijs en zelfs een keurings-certificeringsprogramma. Deze club is ervan overtuigd dat Hunter Jumper Equitation een paardvriendelijke trainingsmethode is die een zeer gebalanceerde en subtiele communicatie tussen paard en ruiter stimuleert.

Ze kijken naar hoe paarden hun werk kunnen doen met minder stress. Dit is een nieuwe optie voor de springende ruiter. Het biedt de ruiter de kans om de klok te vergeten en zich juist te focussen op het rijden zelf.

Afbeelding

In de sportpiste was er een mooie show te zien van de Lusitano Vrienden Nederland. Zij stelden dit zeldzame ras voor aan het publiek.

Afbeelding

In de recreatiepiste was er ook nog aandacht voor de westernsport. Wendy van Osch gaf hier een clinic over reining met haar prachtige paard.

Afbeelding

Bokker Bianca Schoenmakers (Schoentje) was ook dit jaar weer aanwezig met een clinic over het rijden van een snelle barrage. Met 2 ruiters die beiden op M-niveau springen liet zij de verschillende manieren zien van het rijden van een barrage. De één reed een snelle barrage door galopsprongen te vergroten, de ander juist door de wendingen zo kort mogelijk te maken. Een interessante en informatieve clinic.

Afbeelding

Voordat het tijd was voor de eindshow, was er eerst nog een mooie show van het Dutch Vaulting Showteam Winter Edition. Zij hadden een mooie show in het thema van Frozen!

Afbeelding

De dag werd afgesloten met een prachtige show door Alizée Froment met haar Mistral. Ze kwam binnen met een bitloos hoofdstel wat zij al vrij snel afdeed. Bitloos liet zij Grand Prix oefeningen zien zoals een pirouette en galopwissels om de pas. Het was een prachtige show om te zien.

Afbeelding

Afbeelding

Horse Event 2018 is weer afgerond. Een nieuwe opzet en een nieuwe locatie, waarbij er nog genoeg verbeterpunten gevonden zijn. Maar, we gaan vol goede moed door naar volgend jaar. Een evenement waar veel paardenliefhebbers toch elk jaar weer naar uit kijken.

Tot volgend jaar!

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 37849
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: Een terugblik op een druk en geslaagd Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 16:31

Leuk om te lezen... alleen jammer dat er niks over Pierre Fleury te lezen is...

stitchlover

Berichten: 2322
Geregistreerd: 20-06-07
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 20:54

Leuke fotoimpressie! De proefgerichte clinic vanuit jullie was ook erg geslaagd!

Ushi Rust zacht 01-12-2011
Stitch Professioneel grasmaaier
Busted B+13 / L1+14/ L2+12/ M1+20/ M2+10/ Z1+18/ Z2+15/ ZZ-L+13/ ZZ-Z+11/ PSG+5/ InterI+3
Murphy Basis

RoosMarije

Berichten: 305
Geregistreerd: 11-03-12

Re: Een terugblik op een druk en geslaagd Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-18 12:35

Wat een mooi overzicht! Ik was een van de gelukkige (is wel te zien aan mijn blij-ei gezicht op de foto haha), die mee mocht deelnemen aan de proefgerichte clinic :D. Wie heeft de foto gemaakt?

Kelly_Taco

Berichten: 6695
Geregistreerd: 27-10-03
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Een terugblik op een druk en geslaagd Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 13:01

Ahhh mijn knappe vent meteen op de 1e foto te zien :D
Leuk verslag!

<3 Galanto <3

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86536
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 13:08


Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Emoreoa, Solmyrkvi en 11 bezoekers