[HE]Verslag van de vrijdag

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11379
Geregistreerd: 20-04-16

[HE]Verslag van de vrijdag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-18 04:33

bokt.nl
Overige


Vandaag was de eerste dag Horse Event, voor het eerst in Vijfhuizen (onder de rook van Schiphol). Voor ons begon de dag al vroeg; hoewel de opbouw gisteren al van start was gegaan, moest er nog een hoop last minute geregeld worden. Het geluid, de computers die toch niet deden wat de bedoeling was, en natuurlijk de normale opstart van een dag Horse Event maakten dat we om 9.30 alle zeilen bij moesten zetten om alles voor de eerste workshop gereed te hebben.

Ondanks deze opstart konden we om 10.15 uur van start met een overvolle Bokt Lounge voor de workshop Paardenfotografie door Nikki de Kerf.
Nikki startte haar workshop met een uitgebreide theoretische uitleg. Zo liet ze aan bod komen hoe zij een fotoshoot van begin tot einde organiseert en welke praktische zaken daar allemaal bij komen kijken. Zo zou je er niet direct bij stil staan, hoe belangrijk het is om iemand naast de fotograaf te laten staan, om haar veiligheid te garanderen bij de spectaculaire bewegingsfoto's.
Ook vertelde Nikki veel over instellingen van de camera; wanneer kies je voor bepaalde instellingen (of juist niet). Buiten het juist instellen van de camera, is het kiezen van de juiste omstandigheden voor het licht ook onlosmakelijk verbonden met het maken van die ene mooie foto.
Na het interessante theoretische gedeelte, nam Nikki 8 deelnemers mee achter de schermen om een Fell pony op de foto te zetten. Al met al een zeer boeiende workshop, die zeker het deelnemen waard is! Nikki zal haar workshop aanstaande zondag opnieuw geven in de Bokt Lounge (om 10.00 uur). Er is nog plaats om mee te doen (je kunt je aanmelden in de Bokt Lounge, bij een van de aanwezige teamleden). Morgen zal er ook een workshop Paardenfotografie op het programma staan, gegeven door Richard Schaaper, ook hier kun je je nog voor opgeven in de Lounge!


Terwijl Nikki de deelnemers voor de workshop mee nam het terrein op, nam Menke Steenbergen haar plek op het podium in de Bokt Lounge over met haar presentatie ' Hoe maak je een goed trainingsschema'. Ook voor Menke vulde de Lounge zich heel snel op!

Afbeelding
(Een volle Bokt Lounge tijdens de lezing van Menke Steenbergen)


Working Equitation: inmiddels hebben we er allemaal wel eens van gehoord, maar hoe werkt dat nou precies? De kennismakingsclinic van vandaag werd gegeven door Christel Provaas, die je er alles over kan vertellen. Na haar presentatie nam zij drie deelnemers vanuit Bokt met hun paarden mee naar de Recreatie Piste. De Bokt Reporters van de vrijdag hebben een mooi verslag geschreven over deze leuke kennismakingsclinic! Deze kun je hier lezen!


Afbeelding

Afbeelding


Tineke van der Velde, Fnanne op Bokt, gaf een creatieve workshop: van kijken naar zien: schets je paard. Zij nam 12 deelnemers mee door het proces van tekenen, en begeleidde hen bij het maken van een schets van hun eigen paard of van een van de meegebrachte voorbeelden. Al snel ontstonden er prachtige schetsen op papier, ook voor de aanwezige teamleden heel leuk om te zien. Tineke begeleidde hen door het proces en gaf tips.

Halverwege de middag kwamen Machteld van Dierendonck en Anne Muller samen vertellen over paardengedrag. Wat maakt nou hoe een paard reageert zoals hij reageert? Een interessante lezing, die zeker aan het denken zet. Morgen zullen Machteld en Anne opnieuw in de Lounge zijn om mensen meer over dit onderwerp te vertellen.

Afbeelding


Tijdens de lezing 'zadel (ont)leed' vertelde Herman van de Bunt van Country Mill hoe een zadel er van binnen uit ziet. Een goed passend zadel is zeer belangrijk, maar wat maakt dat een zadel goed past en hoe is een zadel nou eigenlijk opgebouwd?
Door de kussens van een oud, afgeschreven zadel te laten voelen en deze te vergelijken met de kussens van een nieuw zadel, legde Herman uit wat het belang is van het regelmatig laten checken van de vulling van je zadel. Bij het openmaken van het oude zadel, kwamen vlokkige grijze plukken vulsel tevoorschijn, met weinig veerkracht en een wisselende structuur. Vervolgens mocht iedereen de nieuwe synthetische wol voelen waarmee zadels nu worden gevuld. Het verschil in materiaal is goed voelbaar, waardoor het ook heel goed voor te stellen is wat dit doet met de demping op de rug van het paard.
Behalve de kussens, werden ook kale bomen bekeken, gevoeld en met elkaar vergeleken. Herman liet duidelijk zien wat verschillen zijn tussen de bomen, zowel in kwaliteit als in pasvorm, en waar je op moet letten bij het nakijken van een zadelboom.
Wist je trouwens waar een zadelbontje echt voor bedoeld is? En wanneer gebruik je nou een gelpad? Waarom kun je je beugelriemen beter over het zweetblad dragen in plaats van er onder? Allemaal vragen waar Herman tijdens de lezing antwoord op gaf. Wij vonden het enorm interessant!


Afbeelding


De hekkensluiter van de dag was Dana Scheepbouwer, met haar creatieve workshop: Leerbewerken. Tien deelnemers gingen zelf aan de slag om hun eigen armband te maken met magneetsluiting. De tafels in de lounge stonden vol met allerlei verschillende steentjes en studs, en er werd het laatste uur van het programma druk gewerkt. Iedereen kon het zo leuk maken als ze zelf wilde, en het resultaat mocht er zijn!

Afbeelding

Morgen is de tweede dag Horse Event en het belooft een hele drukke dag te worden, alle kaarten zijn uitverkocht! Het programma is vol, overal is weer heel erg veel te zien, te doen en te ervaren. Vergeet niet om even langs de Bokt Lounge te komen, waar morgen onder andere een workshop paardenfotografie te volgen is en je een eigen paardenhaar sieraad kunt komen maken. Daarnaast hebben we weer interessante lezingen om te volgen van onder andere Ben Gorissen, Bastiaan de Recht, Machteld van Dierendonck samen met Anne Muller en Jessica Reurich. Ook maken morgen een aantal bokkers kennis met Horse Agility in de Recreatiepiste, onder leiding van Justine van de Berg. Wie zien we morgen in de Lounge?

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cowgirl, craiester, Desireeeee, Galaika, HeleneDas, Inney, Kinke, maaikemuis, Mews, Miiej, MyWishMax, Pferdchen, Xayah, zigranta en 25 bezoekers