Malafide paardenhandel vanavond in Tros Opgelicht!? *Update*

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11382
Geregistreerd: 20-04-16

Malafide paardenhandel vanavond in Tros Opgelicht!? *Update*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-18 11:14

avrotros
Overige
Ingezonden door Hypericum

Vanavond in het tv programma Opgelicht?! onder meer leugens, intimidatie en bedreiging in de paardenwereld. Opgelicht?! onderzocht klachten over de stal 'Marestables' van Maureen Lamers. Ze zou paarden van klanten verkopen en de verkopers dat veel later melden, terwijl de kosten van de stalling doorlopen. Ook geeft ze onjuiste informatie over de koper van het dier, en meerdere gedupeerden konden zelfs naar hun centen fluiten.

Verder appte de stalhoudster een klant dat haar paard getest zou worden door de bereden politie, terwijl het dier in werkelijkheid al zeven weken dood was. Ook manegehouders en stroleveranciers maken kennis met Maureens praktijken, die gepaard gaan met intimidatie en bedreiging.

Reageren kan hier: [ENT] Malafide paardenhandel vanavond Tros Opgelicht!?

Update:
avrotros
Een pension in Noord-Holland, waar je je paard met een gerust hart achter laat. Dat dachten veel bezitters van recreatiepaarden gevonden te hebben toen zij hun geliefde dier achterlieten bij Marestables. Het pension wordt gerund door Maureen Lamers, die met de waarheid over de paarden regelmatig een loopje blijkt te nemen.

Een van de mensen die haar paard Ciska liet bemiddelen door Marestables is Demi, pas 19 jaar oud.

'Allang betaald'
Toen zij na een aantal maanden haar paard wilde bezoeken, kreeg ze van de dochter van Maureen te horen dat het paard allang verkocht was. Volgens Maureen aan een boer in Friesland. Demi zou het paard graag nog eens bezoeken en zien of het goed terecht was gekomen en Maureen zou bemiddelen in een afspraak. Die afspraak wordt keer op keer gecanceld en uitgesteld. Niet verrassend, want in werkelijkheid was Ciska niet verkocht aan een boer in Friesland, maar een jonge meid niet ver van Demi’'s woonplaats. Demi bezoekt Ciska alsnog, maar ontvangt nooit het afgesproken bedrag. Op sociale media doet ze haar beklag. Maureen, die het contact heeft verbroken, geeft dan ineens wel weer thuis. Pas als Demi de negatieve berichtgeving verwijdert zal Maureen het verkoopbedrag storten. Demi zwicht niet en ontvangt nooit haar geld. Als Opgelicht?! aan Maureen vraagt waarom er nooit betaald is, begrijpt ze niet waarover het gaat. Ze heeft het geld allang overgemaakt aan Demi of aan haar vader, maar de betaling laten zien kan en wil Maureen niet. Opgelicht?! mag wel de bankrekening van Demi en haar vader doorkijken en ziet dat het beloofde verkoopbedrag nooit over is gemaakt.

Overleden paard
Demi is niet de enige die op haar geld wacht. Karin, die op Terschelling woont, zoekt een adres waar haar geliefde paard Rosie kan staan. Ze komt uit bij Marestables. Een andere eilander brengt het paard begin maart naar de stalling van Maureen. Karin geeft 750 euro aan pensionstalling mee, genoeg voor een aantal maanden verzorging. Er volgen geweldige berichten over Rosie. Er is veel belangstelling en zelfs de bereden politie komt kijken. Als Karin naar Noord-Holland reist om te zien hoe Rosie erbij staat en een zadel op te halen, is haar Rosie er niet. Logisch volgens Maureen, het paard staat bij de bereden politie en wordt daar getest en moet examens afleggen. In werkelijkheid is het paard dan al verkocht aan een nieuwe eigenaar, binnen twee weken nadat het op stal bij Maureen kwam. Maar Maureen houdt Karin aan het lijntje. Ze geeft aan wanneer er examens gedaan moeten worden en als het op niets uitloopt met de bereden politie, zijn er bergen andere geïnteresseerden voor Rosie. Maand na maand denkt Karin dat Rosie nog bij Maureen is. Tot ze in juni gebeld wordt, het gaat slecht met Rosie en het paard moet eigenlijk ingeslapen worden. Karin geeft aan naar de wal te komen, maar dan belt een 'vee-arts'. Rosie is al overleden, ze hoeft niet meer naar de wal te komen.
Karin is kapot van verdriet. Enige tijd later krijgt ze bericht van iemand die beweert haar paard te hebben gekocht. Het blijkt de nieuwe eigenaar van Rosie, die Rosie midden maart al gekocht had. Zij heeft een maand plezier gehad van Rosie, maar dan blijkt Rosie geopereerd te moeten worden en twee dagen later overlijdt het paard. De nieuwe eigenaar gaat op onderzoek uit en komt via het paspoort bij Karin uit. Karin ontdekt dat het paard al twee maanden eerder is overleden dan Maureen haar voorspiegelde. Sterker nog: terwijl de kopers volgens Maureen nog in de rij staan voor Rosie, heeft de nieuwe eigenaresse al lang afscheid moeten nemen van haar.

Valse naam
Waar Karin werd voorgelogen over de locatie en toestand van haar Rosie, werd ook de nieuwe eigenaresse om de tuin geleid door Maureen. Die kreeg bericht van ene Karen Stolma, de zogenaamde oude eigenaresse van Rosie, met wie ze leuke mailtjes uitwisselt als Rosie nog leeft. Een mail die per ongeluk ook Karin ontvangt, en die ze pas achteraf kan plaatsen. Karin doet aangifte tegen Maureen. Maureen vindt echter Karin zich schuldig maakt aan smaad en laster. Karin ontvangt als zij op sociale media haar beklag doet een anoniem telefoontje. Een man met dezelfde stem als van de zogenaamde vee-arts bedreigt haar telefonisch.

Vervalste handtekening
Al veel eerder zijn er klachten over Marestables. In 2012 ervaart Hetty hetzelfde als Demi en Karin. Zij koopt een paardje via Maureen, maar het paard blijkt veel wilder dan zij fysiek aankan, problemen waar Maureen van weet. Maureen bemiddelt in de verkoop van paard Vera. In werkelijkheid wordt Vera in juli al verkocht. Hetty betaalt echter stalkosten tot en met november, als Vera volgens Maureen wordt verkocht aan ene Mariëlle Boon. Hetty ontvangt een verkoopcontract, met een vervalste handtekening van de zogenaamde Mariëlle Boon. Pas dit jaar komt Hetty achter de werkelijke eigenaar en kan ze eindelijk haar Vera weer een knuffel geven.

Veelgebruikte e-mailadressen
Het e-mailadres van Mariëlle Boon, e-mailadres smoby1973@hotmail.nl, blijkt vaker gebruikt te worden door Maureen. Opgelicht?! komt in contact met veel meer mensen die door Maureen om de tuin zijn geleid over de koper of verkoper van hun paard en opvallend vaak hebben zij dit e-mailadres doorgekregen. De namen die erbij horen verschillen keer op keer. Ook Simone Vucht is een naam die Maureen graag doorgeeft als koper van een paard.

Betalingsachterstanden
Het zijn niet alleen paardenkopers en –verkopers die door Maureen gedupeerd zijn. Maureen blijkt een spoor van ellende en wanbetalingen achter te laten. Op twee plaatsen waar ze stallen huurt, stopt ze met betalen. Uiteindelijk moeten de manegehouders een rechtszaak aanspannen om Maureen de huurachterstand te laten betalen. Bij een van hen loopt het bedrag op tot meer dan 28.000 euro. De terugbetaling verloopt moeizaam en wordt soms zelfs stopgezet door Maureen. Opgelicht?! komt ook in contact met stro- en hooileveranciers en een dierenarts. Allen wachten nog steeds op hun geld.

Thuis bedreigd
Ook de aanmaningen van rekeningen van persoonlijke aard arriveren bij de manegehouders. Maar dat niet alleen, op een dag krijgt een manegehouder bezoek van een uitsmijter en de partner van Maureen Lamers. Maureen heeft de uitsmijter doen voorkomen alsof de manegehouder dieren mishandelt en er dieren gevaar lopen, waaronder die van de uitsmijter zelf. Hij gaat langs en zet de huisgenoot van de manegehouder tegen de muur. Pas later ontdekt hij dat hij voor het karretje van Maureen is gespannen en tot tweemaal toe biedt hij excuus aan. Maar bij de mensen die nog geld krijgen van Maureen zit de schrik er goed in…

Bekijk het fragment hier.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __laura, __nina, BlogBeat, Bowo, DDDara, fleurtjeuh, Galaika, GoogleAdsense, Googlebot, GrapeshotBot, janneke_S, Kim1300, maitestar23, mriek1990, Pacific, Pallatin, schumiegirl, Varekaj, xBeauuu en 20 bezoekers