Aqiedo doorbreekt de 80%-grens in Saumur

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8869
Geregistreerd: 20-04-16

Aqiedo doorbreekt de 80%-grens in Saumur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-18 15:27 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Dressuur

Afbeelding
Adelinde Cornelissen met Aquido. Foto door aniek1985

In Saumur liet de KWPN-hengst Aqiedo zien in goede vorm te zijn. Met Adelinde Cornelissen scoorde de Undigo-zoon 74,08% in de Grand Prix, in de kür op muziek overschreed het duo voor het eerst de magische grens van 80 procent.

In de Grand Prix liet de hengst zien waar hij goed in was. De piaffe- en passagetour leverde weer negens op, al drukte een fout in de eerste pirouette – normaliter een sterk onderdeel van de Undigo-zoon- de score ietwat.

Persoonlijk record

In de kür op muziek toonde Aqiedo alweer gegroeid te zijn en scoorde hij negens op een wisselserie en leverde het technische gedeelte vooral veel achten op. De artistieke onderdelen waren goed voor hoge cijfers en dat bracht het totaal naar een persoonlijk record van 80,36%.

Sterk seizoen
De donkerbruine hengst is momenteel bezig met een sterk seizoen. Na goede resultaten in Rotterdam en Falsterbo zat er op het Nederlands kampioenschap de bronzen medaille in. Van een teamplek kwam het net niet, maar in Saumur laat de hengst weer zien uit het juiste hout gesneden te zijn en versterkte het duo hun positie in het olympisch kader.

Afstamming
Het fokproduct van A.H. van Baalen-Roebers uit Gellicum werd in 2009 met 80 punten goedgekeurd bij het KWPN. De zoon van Undigo (Sandro Hit x Jazz) komt uit de keurmerrie Ranirma (v.Metall). Uit dezelfde moederlijn komt ook het Intermediaire II-paard Top’s Tanirma (v.De Niro) die onder Sarah van Fessem deelnam aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: goldith, Littera, mirriezz, SemrushBot, xxx88 en 16 bezoekers