Springkampioenen Hippiade paarden 2018

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11088
Geregistreerd: 20-04-16

Springkampioenen Hippiade paarden 2018

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-18 19:54

Persbericht KNHS
Springen


Ermelo (KNHS) – Schitterende weer en veel publiek zijn vandaag het mooie decor voor de Hippiade paarden. In twee pistes op het hoofdterrein werden vandaag de diverse kampioenschappen springen verreden. In de zwaarste klasse won Elisah Aarts uit Rutten. In de laatste rit pakte ze de zege. Marit Huige sprong naar de titel in het Z springen. Ook in de klasse M ging een amazone met het kampioenslint naar huis, dat was Kimberly Loos. Hilde Veenstra was de beste in het L springen.

Klasse ZZ
In het ZZ-springen werd er verwoede strijd geleverd om de titel. Met zes combinaties in de barrage ging het direct heel vlot van start. Drie combinaties gingen nogmaals foutloos rond, lang leek het er op dat Lysanne Kruizinga er met de titel van door zou gaan, maar laatste barrage kandidaat Elisah Aarts dook met een uitgekiende rit 6 honderdste onder de tijd van Kruizinga. Aarts reed met de veel vermogen tonende merrie Egane, een nakomeling van Mr Blue. “Ik kwam hier met niet te veel verwachtingen. Twee weken geleden ben ik geopereerd aan mijn hand en heb deze week, maar een keer kunnen rijden. Mijn vriend Eelke Bruinsma heeft haar in die tijd door getraind. In de barrage wilde ik niet te dol van start. De lijn van hindernis een naar twee kon in zeven galopsprongen, maar ik heb er daar bewust acht gereden zodat ze niet te lang werd en ik meteen vlot door kon draaien, super dat het allemaal lukte zo. Het is een super fijne merrie die altijd haar uiterste best doet en heel voorzichtig is. Afgelopen winter waren we nog vierde in het ZZ kampioenschap. Ze heeft, voordat ze de sport in ging, twee veulens gehad en zal ook weer voor de fokkerij ingezet gaan worden door haar eigenaren de familie Sybrandie.”

Klasse Z
In het Z-springen wisten negen combinaties de barrage te halen, maar daarin wisten slechts twee ruiters nogmaals foutloos te blijven. Met afstand werd de 27-jarige Marit Huige met haar 7-jarige Gigi van de Wiel de kampioene. “Ik ben al vaker op de Hippiade geweest, maar had nog nooit de tweede manche gehaald, dat was dan ook mijn belangrijkste doel vandaag. Toen dat lukte werd het top tien, toen top drie en nu ben ik kampioen”, vertelt Huige enthousiast.

“We hebben thuis een stal waar we paarden opleiden en verkopen, deze merrie is ook door ons gefokt en op mijn verjaardag geboren en toen heb ik haar gekregen. Voorlopig wil ik haar houden om verder te komen in de sport. Ze heeft heel veel vermogen en wil altijd meewerken.”

Klasse M
Voor de deelnemers aan het M-springen stonden er twee manches en een barrage op het programma. Negen combinaties wisten twee maal foutloos te blijven en een plaats in de barrage af te dwingen. In deze barrage was het de laatste lijn naar een flinke oxer die een aantal problemen opleverden. Vier combinaties wisten ook voor de derde maal de nul vast te houden. Laatste starter in de barrage Kimberly Loos zorgde voor de perfecte afsluiting van de rubriek door met haar Minerva AEG de snelste tijd te laten klokken.

Miranda Spronk-Rienties ging lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver. Brons ging naar het volgende talent uit de Thijssen familie. De 15-jarige Mans reed zijn troef White Socks sterk rond.

Klasse L
Eerste springkampioen van vandaag was Hilde Veenstra die met Bikker K het L-springen om de Horka prijs op haar naam schreef. Maar liefst 18 combinaties wisten met een foutloos parcours door te dringen tot de barrage van het L-springen. In die tweede omloop bleven tien deelnemers wederom foutloos. Hilde Veenstra wist hierbij ruim twee seconde sneller te blijven dan alle concurrenten.


Uitslagen Hippiade Paarden Springen
Springen Klasse ZZ - Freeroad prijs
1. Elisah Aarts (Rutten) - Egane, 0/0/0 - 36.69
2. Lysanne Kruizinga (Schoonloo) - Erunella D, 0/0/0 - 36.75
3. Adriaan Okkema (Vrouwenparochie) - James, 0/0/0 - 38.12

Springen Klasse Z - Pikeur prijs
1. Marit Huige (Nisse) - Gigi van de Wiel, 0/0/0 - 37.73
2. Arnold Bergstra (Lopik) - Bubblicious, 0/0/0 - 45.86
3. Sander Sauve (Asten) - Goldika, 0/0/4 - 38.51

Springen Klasse M - Pavo prijs
1. Kimberly Loos (Beek en Donk) - Minerva AEG, 0/0/0 - 41.51
2. Miranda Spronk-Rienties ('s-Heerenbroek) - Haley, 0/0/0 - 41.55
3. Mans Thijssen (Sevenum) - White Socks, 0/0/0 - 41.97

Klasse L – Horka Prijs
1. Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie) – Bikker K, 0/0 - 28.77 sec
2. Kim Tebbertman (Assen) – G-Star van de Riethandel, 0/0 – 30.99
3. Larissa Bijl (Deurne) – It’s Be Gentle, 0/0 - 31,58


Kijk ook op http://www.hippiade.nl
Kijk hier voor alle uitslagen.

Op Facebook en Instagram zijn veel foto’s van dit Hippiade weekend te vinden

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Babootje, BLEXBot, BlogBeat, candalisa, ClaudiaHS, Esther, Fnanne, maava, miicchhellee, Muronia, Rosalie_91, Roulette_, Saaams, Shinedown en 11 bezoekers