KWPN: Eerste indruk afstammelingenkeuring Bocellies Matteo

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8813
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: Eerste indruk afstammelingenkeuring Bocellies Matteo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-18 23:28 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Aangespannen rijden


Vandaag beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard, bestaande uit voorzitter Johan Hamminga, Lammert Tel en Gert-Jan Hermanussen de veulens van Bocellies Matteo en Innovatief in het kader van de afstammelingenkeuring.

Zij werden bijgestaan door inspecteur Joop van Wessel. Onderstaand leest u een beknopte samenvatting van het rapport van de hengst Bocellies Matteo (Bocellie x Rambo vd Schoonenberg). Van Innovatief (Zepplin x Heiring Out) kan reglementair geen volledige rapportage worden opgesteld, aangezien hij geen volledige collectie van ten minste 10 veulens kon tonen.
Binnenkort, na accordering van de adviezen van de hengstenkeuringscommissie door het Algemeen Bestuur, wordt de volledige rapportage van Bocellies Matteo bekend gemaakt. Er zijn vandaag door KWPN.tv opnamen gemaakt van de beide collecties, deze zijn zeer binnenkort terug te vinden op KWPN.tv.

Beknopte samenvatting rapport Bocellies Matteo
Bocellies Matteo toonde een uniforme collectie, ruim voldoende tuigtypische veulens die wat wisselend van ontwikkeling zijn en goed in het rechthoeksmodel staan. Ze beschikken over veel ras en uitstraling. Op stand zouden de veulens in de romp meer opwaarts gebouwd mogen zijn.
Het voorbeengebruik is doorgaans actief en ruim, maar zou in enkele gevallen meer knieheffing en schoudervrijheid moeten hebben. Het achterbeen heeft ruim voldoende buiging en kracht, maar zou doorgaans meer onder het lichaam geplaatst moeten worden. De veulens zetten in draf de hals er goed op, komen ruim voldoende terug in het front, maar zouden er in draf meer in moeten klimmen. De veulens tonen veel zweefmoment en een goede balans.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: moniek21, Rubio, Sure_lee en 3 bezoekers