Drie dressuurhengsten aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9864
Geregistreerd: 20-04-16

Drie dressuurhengsten aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-18 12:13 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, KWPN

Afbeelding
Marieke van der Putten en Jameson RS2. Foto door aniek1985

In het kader van de hengstenselectie via de sport zijn er vandaag drie vierjarige dressuurhengsten aangewezen voor het verkort verrichtingsonderzoek van circa 21 dagen.
- Cat. nr 656: Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M keur pref IBOP-dres sport-dres van Negro, f/g Stal 104 BV uit Wijdewormer), 1.72m
- Cat. nr 669: Jheronimus (Dream Boy uit A.Bertje ster pref PROK van Jazz, f/g W.P.S van Weert uit Beesd), 1.70m
- Cat. nr 680: Jason (Johnson uit Zamora B elite pref IBOP-dres PROK van Negro, fokker W. Verschuren uit Heukelom ger Van Olst Horses uit Olst), 1.70m

Jameson RS2 vertoond veel hengstuitdrukking, heeft een imponerende voorhand en beschikt over sterke bewegingen. Dit alles kwam vandaag tot uiting in de finale van de Pavo Cup die hij wist te winnen. Hij kreeg van de gastamazone 98 punten en ontving zowel in de eerste als tweede ronde 93,8 punten. Voor zijn galop scoorde hij maar liefst een 10. Daarmee maakte hij de verwachtingen, die de hengstenkeuringscommissie dressuur had toen zij hem in 2017 tot kampioen van de hengstenkeuring kroonde, helemaal waar. Zijn moeder is het Inter I-paard Atilinda en staat tevens te boek als de moeder van de nationaal kampioene Jatilinda. Uit de moederlijn komen diverse sportpaarden.

De hoogbenige Jheronimus vertoond veel bloed en beschikt over een jeugdige uitstraling. Hij heeft een aansprekend front, dit liet hij ook onder het zadel zien. In de finale van de Pavo Cup deed hij goed mee met 83 punten. Hij komt uit een sterke moederlijn. Zijn moeder is de volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Tango die werd uitgebracht door Hans Peter Minderhoud en het voormalig Grand Prix-paard van Diederik van Silfhout.

De laatste hengst die is uitgenodigd voor het verkort verrichtingsonderzoek is de goed gemodelleerde Jason, hij beschikt daarnaast over veel bespiering. In de Pavo Cup-finale behaalde hij een mooie score van 85,4 punten. Jason komt uit een predicaatrijke moederlijn waarin beweging sterk is verankerd. De KWPN-goedgekeurde hengsten El Capone, Feel Good en Jeudi komen eveneens uit deze moederlijn.

Alle drie de hengsten worden de komende week aan de veterinaire eisen getoetst waaraan goedgekeurde hengsten moeten voldoen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Appeltje_1, ComscoreBot, Ditismijn, flettie, janneke584, jojoleinee, Just_Natural, Kabayo, Kinke, koenlover, paardje, Roosch, venga, vierhoef en 22 bezoekers