Four Legends KS sterk op weg in het ZZ-Zwaar

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8833
Geregistreerd: 20-04-16

Four Legends KS sterk op weg in het ZZ-Zwaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-18 22:41 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Dressuur

Afbeelding
Four Legends KS. Hier nog onder Stephanie Kooijman. Foto door aniek1985

“Het heeft even geduurd met Four Legends KS”, legt trainer Judy de Winter uit nadat de KWPN-goedgekeurde Four Legends KS onder haar stalamazone Rozemarijn van Schaik 69,14% en 72,43% in het ZZ-Zwaar van De Mortel scoorde. “We hebben hem de extra tijd, die hij nodig had, gegund en dat begin je nu terug te zien.”

De Wynton-zoon (uit Vienna elite pref PROK van Ferro) scoort onder Rozemarijn van Schaik hoofdzakelijk achten voor de draftour en heeft na twee wedstrijden negen winstpunten in het ZZ-Zwaar. “Four Legends KS laat ook goede wissels en pirouettes zien. Dat was in het begin nog wel een dingetje. Hij heeft abnormaal veel vermogen, zeker het sluiten gaat hem makkelijk af. Toch kostte de ontwikkeling van de draagkracht net wat meer tijd. Hij deed het werk allemaal wel, maar het kon naar mijn idee nog veel beter. Hij houdt nu die gedragenheid de hele proef vol.”

Veelbelovend
Het fokproduct van de familie Jansen uit Joppe werd als zesjarige voor 605.000 euro op de EDS-veiling verkocht. “Als zevenjarige leek het heel veelbelovend, maar sommige hengsten lopen dan al een WK en daar was Four Legends KS nog niet klaar voor. Als ik nu naar hem kijk, zie ik een paard dat in bespiering is gegroeid en met een stabiele aanleuning door de baan heen gaat. Ik ben blij dat we hem die tijd hebben gegeven.”

Kansen gunnen
De zwartbruine blijft voorlopig onder het zadel bij Rozemarijn van Schaik. “Ze hebben allebei nog niet zoveel ervaring, Rozemarijn heeft nog nooit ZZ-Zwaar gereden en ook Four Legends KS had nog niet zoveel proeven gelopen. Ze zijn aan het groeien als combinatie en ondertussen kent zij hem door en door. Ik geef graag een jong iemand de kans om met een talentvol paard te bereiken wat er te bereiken valt. Ze hebben allebei genoeg in huis”, sluit Judy af.


Tazzey
Berichten: 7869
Geregistreerd: 18-07-12
Woonplaats: I'm off to never never land

Re: Four Legends KS sterk op weg in het ZZ-Zwaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 10:08

Volgens mij heette hij eerder Felini? Een machtig dier met veel potentie voor de toekomst.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: alice0cullen, Balenciaga, BlogBeat, Charmie4, Facebook, Janneke2, M_D_H, powertogetup, Rex_Rolfo, Touchem, vilheide en 13 bezoekers