Pony-EK: Brons voor Nederlandse dressuurteam

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9583
Geregistreerd: 20-04-16

Pony-EK: Brons voor Nederlandse dressuurteam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-18 22:20 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Dressuur


Op het Europees kampioenschap in Britse Bishop Burton heeft de Nederlandse ponyjeugd brons gewonnen. Het goud was voor het ijzersterke Duitse team dat zo’n zeven procent voor stond op de zilveren Denen. Het verschil tussen het oranjeteam en Denemarken bedroeg slechts 0,4 procent. Beste Nederlandse was Micky Schelstraete die met haar schimmel Elin’s Noncisdador tot de vijfde plaats kwam.

“Wij zijn hartstikke blij met brons”, stelt een apetrotse Monique Peutz. “We hadden gehoopt op een medaille, maar we wisten dat het moeilijk zou worden. Ik moet zeggen dat er op dit hele kampioenschap sterk wordt gereden en ook goed gejureerd wordt. Vooraf had ik getekend voor dit resultaat. Op Micky Schelstraete na zijn het allemaal EK-debutanten. Het is een sterk team, maar op een kampioenschap moet het maar net lukken.

Superproef voor routinier Schelstraete
Micky Schelstraete scoorde met stoere schimmel Elin’s Noncisdador (v.Nostradamus) 73,82%. De routinier stelde haar pony volgens de bondscoach goed voor. “Micky reed een strakke proef, waarin het galopgedeelte sterk gereden was. Elin’s Noncisdador maakt prachtige eenvoudige wissels. In de uitgestrekte galop nam Micky net wat veel risico en kreeg ze een wat heftige reactie op haar been. Verder echt een superproef.”

Minimaal verschil voor Romney
Op een minimaal verschil achter Schelstraete eindigde Kiki Romney die met haar tienjarige Reedborder Amazing (v.Bodo) 73,45% en de zesde positie bemachtigde. “Kiki bleef er de hele proef goed aan rijden. De draftour was swingend en met mooie zijgangen. Het opwaartse beeld met de stille aanleuning was opvallend mooi. Zij reed internationaal een persoonlijk record, erg knap op een kampioenschap.”

Constant beeld voor Prinsen
De tiende plaats was voor Fleur Prinsen en haar Next Black Magic (v.Nabucco R). Dit duo scoorde 71,42%. “In het begin van de proef kwam Next Black Magic net wat terug. Fleur ging daar op de goede manier mee om en daardoor bleef het beeld mooi constant. Met het aanspringen in galop had ze hem weer zoals het moest, de galoptour was het hoogtepunt.”

Sterk presterende reserve
Het laatste Nederlandse resultaat was voor Thessa Gilbers. Met haar Baumann’s Despino kwam de amazone tot 71,25%. “Thessa ging als reserve mee en dat deed ze werkelijk fantastisch. Ze reed heel gefocust een strakke proef en ook zij zette, heel knap, een persoonlijk record neer.”

Sfeer
Peutz is positief over de onderlinge sfeer die er heerst. “De meiden kunnen goed met elkaar overweg en vormen een heel goed team. Het leuke is dat ze er allemaal mooi uitzien. Het viel zelfs de commentatoren van de livestream op, maar gedurende het hele kampioenschappen krijg ik veel complimenten over hun presentatie.

Uitslag:

GOUD Duitsland - 226.286
ZILVER Denemarken - 219.028
BRONS Nederland - 218.715
-Thessa Gilbers - Baumann's Despino, 71.257%
-Fleur Prinsen - Next Black Magic, 71.429%
-Kiki Romney - Reedborder Amazing, 73.457%
-Micky Schelstraete - Elin's Noncisdador, 73.829%

Klik hier voor de uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DJZ, Saiblic, Vagabondo en 2 bezoekers