KFPS: Prachtige Zilverschoon schittert in Brabantse zon

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

KFPS: Prachtige Zilverschoon schittert in Brabantse zon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-18 00:23

persbericht fokvereniging het friesche paard zuid nederland
Fokkerij, KFPS

Afbeelding
Algeheel Fokdagkampioen. Foto: Danielle Vink Fotografie, http://www.d-vinkfotografie.nl

Tijdens de tweedaagse fokdag georganiseerd door Fokvereniging het Friesche Paard Zuid Nederland werd Zilverschoon van Zomerstaete (Hessel 480 x Onne 376), gefokt en in eigendom van L. Flier, Zomerstaete B.V. te Barendrecht uitgeroepen tot beste driejarige, Kampioen van de drie jaar en oudere merries én Algeheel Fokdagkampioen. Volgens de jury voldeed deze prachtige jonge merrie bijna helemaal aan het fokdoel dat het KFPS voor ogen heeft. Zilverschoon van Zomerstaete deed haar naam eer aan, door de zomerse warmte was de organisatie genoodzaakt om het programma op maandag in te korten.

Op zondag werden 50 veulens gekeurd in één baan. De toelichting van de jury bij ieder veulen zorgde ervoor dat het een leerzame ervaring was voor het publiek. Drie hengstveulens en vijf merrieveulens worden bekroond met een eerste premie, een prachtig resultaat. Twee paarden verschenen zondag in de Pavo Fryso Bokaal voor jonge Friese paarden met aanleg voor de tuigsport. Tooske van Diphoorn (Alke 468 x Folkert 353) van fam. Raaijmakers uit Geffen is door naar de finale met 70 punten. In het kader van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur 2017 Friese paarden werden in Hilvarenbeek selectiewedstrijden verreden onder een stralende zon. Er werd eerder gestart met het programma om voor de warmste periode van de dag klaar te zijn. Uitslagen zijn te vinden op http://www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl.

Afbeelding
Jeugdkampioen. Foto: Danielle Vink Fotografie, http://www.d-vinkfotografie.nl

Op maandag werd een uur eerder gestart met de driejarigen. Tevens werden 20 veulentjes gekeurd. Zes hengstveulens werden bekroond met een 1e premie en twee merrieveulens gingen met een oranje lint. Bij de vier enters werden twee 1e premies toegewezen. Deesje van d’n Meulenpad (Meinte 490 x Gjalt 426) van J.M. Janssen uit Vogelwaarde werd later tevens Jeugdkampioen.

In de koninginnenrubriek (3-jarige merries) werden maar liefst 32 paarden gekeurd. Hiervan werden 4 paarden beloond met een 1e premie. Bij de vier- tot zesjarige stermerries werd Tjawa van de Demro Stables (Alwin 469 x Fabe 348) uitgenodigd voor de Centrale Keuring. Bij de 7 jaar en oudere stermerries kreeg Lady-Nora van de Heemstede (Norbert 444 x Anton 343) de eer om weer op te mogen komen draven tijdens de Centrale Keuring. De twee aanwezige kroonmerries kregen beide een uitnodiging.

In het middagprogramma werd gestart met het beste hengstveulen. Deze titel mag Gideon fân Stal Bellefleur (Norbert 444 x Beart 411) van fokker en eigenaar Stan Derksen uit Oosterhout dit jaar dragen. Beste merrieveulen werd én reserve jeugdkampioen werd de Bikkel 470 nakomeling Glory (MV Harmen 424) van F. Schoenmakers uit Oirschot. Dit veulen bleek, zelf in deze warmte, steeds maar weer met veel kwaliteit ronddansen.

In het middagprogramma werden de hengstenshows afgelast met het oog op dierenwelzijn en het inkorten van het programma. Wel werden twee tuigrubrieken verreden. Als eerbetoon aan Annie Slokkers werd de Annie Slokkers wisseltrofee verreden, een damesrubriek voor regio Zuid Nederland. De rubriek werd, net als in 2017, gewonnen door Merle van de Waelhoeve van Margreet Hendriks van Warbij uit Zuilichem. Ook kon het publiek genieten van de spectaculaire Open Klasse Tuigrubriek met zes deelnemers. Hier ging Dort-Jan Raaijmakers met Tooske R. (Alke 468) van Jan Raaijmakers uit Geffen er met de eerste prijs vandoor. Aansluitend aan de open klasse werd aandacht besteed aan het recente overlijden van oprichter, oud voorzitter en erelid Jo Soetens.

We kijken terug op twee gezellige en goed verlopen dagen, waarbij het publiek werd voorzien van meerdere schaduwplekken rondom de ring. Het strodorp zorgde voor een mooie afwisseling en voor alle medewerkers en voorbrengers werd voor volop water gezorgd. In het belang van het welzijn van

onze Zwarte parels werden meerdere voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals extra waterpunten op het terrein, inkorten van het programma en extra schaduwplekken in de vooropstelling van de paarden.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: stoeltafel en 13 bezoekers