[FOTO]Nieuwe formatie Emerson en Gentleman tandemkampioen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9583
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO]Nieuwe formatie Emerson en Gentleman tandemkampioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-18 22:58 Tip de Nieuwsredactie

*kwpn
Aangespannen rijden
Foto's door aniek1985

Het prachtige CH Opmeer is het derde grote concours dat de nationale tuigpaardrijders in een tijdsbestek van zes dagen moeten bemannen. Het lukte maar ook de rijders van Regio Midden/Zuid/West vulden er rubrieken in en voor zowel nationale rijders als regionale rijders stond er een kampioenschap op het spel.

Afbeelding
Leendert Veerman met Gentleman en Emerson

Het nationale tandemkampioenschap behoorde tot de hoogtepunten van de dag. Een splinternieuwe formatie wist deze titel te bemachtigen. Het waren de vossen Gentleman (v. Saffraan) en Emerson (v. Manno) van de Mts. Alting die door Leendert Veerman naar deze titel werden gereden maar via het digitale systeem was te volgen dat alle drie de juryleden een verschillende kampioen hadden. Jurylid Jan Thijs licht toe. “Het was geen unanieme beslissing en een bepaalde deelfactor bepaalt dan de uitslag. Het tandem van Veerman was bij stukken heel goed maar niet geheel foutloos, maar dat was ook bij het tandem van Haarsma het geval. Daar liet het achterpaard het wat zitten. Het tandem van Mekkes presteerde heel constant maar daar werd de prestatie gedurende de wedstrijd wat minder. Dan is het maar net wat je als jury zwaar meeweegt. ”Het tandem van Uilke Haarsma werd tweede en dat van Derk Dan Mekkes derde.

Pien en Wild Rose F

Her regionale dameskampioenschap M/Z/W was voor Pien Jansen met Wild Rose F (v. Manno). Jan Thijs: “Wild Rose showde frank en vrij en was het paard met de meeste balans.” Tweede werd Fleur Koppes met Van Oranje (v. Blokland Shales) van Hans Robben waarna Evelien Corbeek Only the Lonely (v. Manno) kon opstellen.

Zegetocht

In de ereklasse vervolgde Brandy (v. Uromast) van het Brandy Consortium in handen van Harry van Middelaar zijn zegetocht 2018. Eén keer werd hij geklopt dit jaar en dat was door Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman. Deze werd nu in handen van Henk Hammers derde achter ECW Business (v. Vlasco) van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede. Thijs: “Brandy was superieur, hij presenteerde zich weer als de koning van het veld.”

Afbeelding
Harry van Middelaar met Brandy

KWPN-Hengsten

In de lage en hoge limietklasse kwamen vier KWPN-hengsten in de baan. De lage limietklasse had in ECW Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers met als stuurman Lambertus Huckriede een ijzersterk kopnummer. Thijs: “Imondro was een plaatje om te zien. Hij showde heel verheven in een mooie balans met veel achterbeengebruik.” De KWPN-hengst Indiana (v. Colonist) van de combinatie Buist/Cazemier werd door Klaas Buist naar een mooie tweede plaats gereden en bleef Gentleman met Niek Alting en de KWPN-hengst Image HBC (v. Ditisem) van de HBC-stal met Harry van Middelaar voor. In de hoge limietklasse was Huckriede weer winnaar. Hij won daar met de KWPN-hengst Bommelsteyns Hubert (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen. Van Middelaar kon vervolgens Gardenia HBC (v. Victory) van de HBC-stal opstellen voor de KWPN-hengst Heliotroop (v. Colonist) van Jaap van der Meulen met Henk Hammers. Thijs: “Dit was een spannende rubriek met beste paarden. Voor zowel Hubert als Gardenia was wat te zeggen maar het feit dat Gardenia een opzet nodig heeft telde mee in de beslissing.”:

Herhaling

Anneke Huckriede nam voor Stal Huckriede vervolgens ook de winst mee in de damesrubriek en wel met Imondro en in die rubriek wist Manon Veerman Gentleman naar een fraaie tweede plek te rijden en bleef Hanneke van Wessel en Briljant (v. Larix) van Joop van Wessel voor. Thijs: “Imondro herhaalde hier eigenlijk zijn eerste optreden, hij was best.” De bij het KWPN erkende grotemaat Hackney-hengst Bocellies Matteo (v. Bocellie) van André Veltkamp deed het voortreffelijk in het kampioenschap ereklasse grotemaat Hackney’s. Vanuit de limietklasse was hij uitgenodigd en zijn geweldige show leverde de hengst een eervolle tweede plaats op.

Afbeelding
Anneke Huckriede met Imondro

Afbeelding
Manon Veerman met Gentleman

Kampioen verslagen

Bij de tweespannen wist Derk Jan Mekkes met zijn PrimeVals Varanno (v. Manno) en Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) het twee dagen geleden kampioen geworden span Celebration en Zavanno (beiden van Manno) van Uilke Haarsma te kloppen. Leendert Veerman nam daar plaats drie mee. Hij had Equifirst Amadeus (v. Saffraan) en Equifirst Eribo (v. Manno) aangespannen. Thijs: “Het span van Mekkes presteerde met veel regelmaat en heel constant. De paarden gingen best tegen elkaar op, het was een sterk optreden."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Mavelle, Vagabondo en 4 bezoekers