Wout-Jan van der Schans: ‘Capetown ouderwets goed’

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5217
Geregistreerd: 20-04-16

Wout-Jan van der Schans: ‘Capetown ouderwets goed’

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-18 00:35 Tip de Nieuwsredactie

persbericht csi ommen
Springen


Wout-Jan van der Schans sloot zijn concoursdag vandaag, vrijdag, perfect af. Hij ging als eerste van start in een barrage met elf ruiters in het 1.50m Championat van Ommen, powered by BPV Belastingadviseurs, en zette meteen de winnende rit neer. Amerikaan Lucas Porter en drievoudig olympisch kampioen eventing Michael Jung doken onder zijn tijd, maar namen een balk mee.

Afbeelding
Wout-Jan van der Schans met Capetown. Foto door FotoTrailer

“Als eerste zo rijden is best wel riskant, maar het liep mooi. Blij mee, ook met de manier waarop Capetown sprong. Dat was heel goed. Ik kon volle bak naar de laatste stijlsprong. Dat kan omdat hij zo extreem voorzichtig is, maar dat is soms ook zijn moeilijkheid. Van de winter had hij een dip, was hij het vertrouwen wat kwijt. Ik had zelf een hamstring blessure en reed daar mee door. Hij voelde dat het anders was dan anders. Maar de vorm is er weer.”

Opbouwen in GCT
“De afgelopen periode nam Wout-Jan van der Schans aan vier Global Champion Tour wedstrijden deel en dat bleken ideale wedstrijden te zijn voor Capetown (v. Oklund). “Die staan heel hoog, maar de parcoursen zijn opbouwend gebouwd. De oxers zijn op de eerste dag net wat smaller dan op een evenement als Indoor Brabant en Jumping Amsterdam. Net even wat paardvriendelijker. Ik voelde Capetown elke wedstrijd beter worden. Het zat er aan te komen. Vandaag was hij weer ouderwets goed. Ik kijk uit naar de Grote Prijs zondag. We hebben het sowieso naar ons zin hier. Je ziet CSI elk jaar verbeteren. De entourage wordt steeds mooier, de sfeer is ongekend en alle ruiters zijn blij.”

Overige winnaars
De 1.45m Boehringer-Ingelheim Trophy werd vrijdag gewonnen door Keith Shore met Iron Lady van ‘t Meulenhof (v. Parco), waarbij Van der Schans beste Nederlander was op plaats vier met D’Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve). In de 1.35m Provincie Overijssel Trophy was Jos Verlooy weer de winnaar. Voor de derde dag op rij won hij een rubriek, nu met Cor-Leon van Vlierbeek Z. Hylke Voorn won met Vanety (v. Vittorio) de 1.20m Tuincentrum Jurrie Baas Trophy.

Zaterdag
CSI Ommen heeft op zaterdag vier internationale rubrieken op het programma staan. Het 1.50m springen begint om 16.15 uur, de Medium Tour finale op 1.45m niveau om 20.00 uur.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Noortje_Sal en 24 bezoekers